En bografi skal vel tilstrebe å være så etterrettelig som mulig. En kildebelagt gjengivelse av fortiden. KOK (som jeg startet på i helgen) gjengir jo i beste fall stemninger. En husker ikke hendelser 30 år tilbake i tid med en slik detaljrikdom som i KOKs tekst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

En husker ikke hendelser 30 år tilbake i tid med en slik detaljrikdom som i KOKs tekst.

Det tror jeg du har delvis rett i. Men av og til er det forbløffende hvilke detaljer man faktisk husker fra et langt liv.

Når det er sagt: Jeg tror ikke selvbiografier heller er helt etterrettelige. Det en person husker fra sitt eget liv er som oftest sett gjennom mange filtre med ulike farger og mønstre. Hvem har ikke opplevd å fortelle om et barndomsminne (i et familieselskap, for eksempel) - bare for å bli korrigert med "Nei, det var da ikke sånn det skjedde!"

For å komme tilbake til utgangspunktet: Jeg tror ikke tradisjonell litterær bås-tenking er anvendelig på all litteratur. Erindringer kan plasseres i mange slags båser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

LailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundAlice NordliEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine Sevilhaug