Jeg ser at jeg ofte går inn i butikken og faller ofte for litteratur som jeg selv leste da jeg var barn. Men etter at jeg fikk i gave mange av de nye barnebøkene som Kattekiddnapperen, Tigli, pulverheksen mm. Så er jeg blitt mer obs på litteratur som møter barn der de er i dag. Sammtidig som jeg har masse bøker som jeg elsker fra da jeg var liten. Hva leser dere for deres barn og velger dere eller barna bøkene ?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 40 svar.

Kom i fjor over bøkene om Garmann av Stian Hole, liker de kjempegodt. Han har også laget flotte illistrasjoner til disse billedbøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dere vil garantert elske Ambjørnsen/Dypvigs vindunderlige 'Samson & Roberto'-serie (på 3 bøker), eller Fjordgløtt-mysteriene som de også kalles.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja de må jeg sjekke ut neste gang vi er på biblioteket. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine barn er voksne nå, men jeg har barnebarn. Når mine barn var små, leste vi det meste av Astrid Lindgren, Roald Dahl og Anne Cath Vestly, norske folkeeventyr, Gummi Tarzan var en hit husker jeg, og en liten svenske detektiv som heter Agaton Sax. Vi leste mange, mange bøker og nå er det barnebarna sin tur. Vi leser vel noen av de samme, men de er mest opptatt av Svein og Rotta og Kurt. De barnbøkene jeg hadde som barn for 40-50år siden står i bokhylla som en kuriositet og som et minne om en annen tid. :O)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jaaa, Agaton Sax! Han hadde jeg nesten glemt. Fantastisk barndomslesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:O)..ikke sant!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser nå Lånerne for 6 åringen og En terrorist i sengen for 11 åringen, den siste var ny for meg, morsom og spennende for oss begge. Lånerne var nok litt for tidlig for 6 åringen, men jeg klarte ikke å vente.... likte den så veldig godt selv når jeg var liten..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja enkelte bøker står sterkt i minnet og jeg gleder meg til de er store nok til at jeg kan lese de for mine barn. Hun eldste er nå så stor at vi kan begynne litt, i går lånte vi Frida med hjerte i hånden... den husker jeg godt. Så fant vi vaffelhjerte også som er litt nyere men i samme sjanger forstod jeg. Så får vi se hva vi begynner på :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser forresten ofte barnebøker for min egen underholdning også.. av en eller annen grunn glemmer jeg å legge dem i leselistene mine her..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå går det i Bobseybarna, morsomt at gutten min på 6 syns er action, for de var blant de første jeg leste selv og opplevde som "ordentlige bøker", ikke bare bildebøker for små barn. Da følte jeg meg stor som kunne lese ordentlig! Den første begynte jeg bare å lese fra, men gutten har spurt etter mer...

Han har Aspergers, som meg, så han velger ikke nye ting selv. Han velger det han vet hva er for noe. Jeg må trekke frem nye ting for han.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For alle som er lei av å lese om pulverheksa vil jeg anbefale lydboka. De forskjellige figurene har fått stemmene (imitert) til kjente norske personer. Morsomt for den voksne lytteren. Jeg vil dessuten anbefale to norske illustratører som hver for seg har gitt ut mange gode barnebøker som mine unger har satt pris på, nemlig Lisa Aisato og Gry Moursund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan nevne at hvis jeg skal anbefale illustratører så ville jeg anbefalt ; Øyvind Tumyr utrolig dyktig. Levende, fargerike og inspirerende bilder. Eller Stina Wirsén at en enkel krussedull kan utrykke så mye imponerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så spennende da skal jeg titte på de. Noen spesielle bøker som de har illustrert som du anbefaler mer enn andre ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Odd er et egg er en favoritt av Aisato. Tambar-bøkene har falt i smak. Sølvrevene av Lossius Kahrs, som ikke er en billedbok, men har noen illustrasjoner av Aisato elsket 7-åringen. Bukkene Bruse i Badeland er morsom, og Hans Sandes bøker om Arkimedes underholder tilogmed 2-åringen som kommenterer bildene til de eldre søstrenes irritasjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bukkene Bruse i badeland er ein stor favoritt her i huset! Morsom vri på historia ungane kjenner så godt frå før, og artige illustrasjonar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For tiden går det i den Vesle vampyren. Passe skummelt, passe spennende og passe morsomt :) Men også Ruffen, Lillesøster bøkene og de gamle Disney bøkene fra da jeg var liten er store favoritter her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Roald Dahl! Morsomt og spennende for store og små. Det er viktig at vi voksne leser høyt for barna noe vi også liker å lese selv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Terje Strømdahl har lest inn mange av Roald Dahls barnebøker og gjort en svært god jobb. Kan anbefales for lange bilturer - morsomt for de fleste aldre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Barn leser voksne som en åpen bok ;) Liker vi voksne det vi leser og er engasjert så blir ofte barna det også. Like viktig er det at vi voksne er åpne for nye impulser og kanskje oppdager en ny bok sammen med barna som ingen har lest før ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser at jeg var mer bevisst da jeg kjøpte til tantebarn og slikt, før jeg fikk barn sjøl. Jeg hadde hørt at foreldre var ganske konservative sånn sett, at de stort sett tok fram bøker de hadde likt da de var barn. Så det er andre unger som har fått gleden av Iben Sandemose og Gro Dahle og sånt. Min egen er fora med Ruffen og Ole Brumm og Mummi. Tigli fant hun på egen hånd, og den er jo bare fantastisk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk en assosiasjon nå. En forfatter ble spurt i en enquete "Hvilke bøker har du på nattbordet?" Og han svarte rett og slett "Jeg har ikke nattbord!" Journalisten ga seg med det. Og selv om jeg ikke har egne barn, så var det ihvertfall tidligere populært å lese Ole Brumm eller Pippi Langstrømpe for de jeg er onkel til. Snart er jeg så gammel at jeg setter vel snart pris på om DE leser for meg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har ikke barn selv, men har lest mye for barn i 3-årsalderen. Blant de mest populære er bøkene om Pulverheksa og Fiat & Farmor. Klassikere som "Den lille larven Aldrimett" og "Til Huttetuenes land" slår også godt ann.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pulverheksa slår godt ann her i huset også :) Den lille larven aldrimett er utrolig god på så mange måter og til Huttetuttenes land tror jeg at jeg må låne på biblioteket. I følge illustratøren av Truls og Mias elleville flytur, er boken Til huttetuttenes land utrolig bra og nå har jeg hørt så mye om den at jeg må nok sjekke den ut ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Personlig synes jeg bøkene om Pulverheksa er utrolig stygt illustrert, men ungene bryr seg tydeligvis ikke så mye om sånt! "Til Huttetuenes land" har derimot veldig fine tegninger som barn gjerne blir fascinerte av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Detaljfiksert som jeg er, synes jeg heller at det er irriterende med et så amatørmessig design som det synes å være på disse bøkene. Jeg har ikke sett inni dem (søkte opp bilder av omslagene nå for å sjekke ut disse illustrasjonene dere snakker om), men omslagene er i mine øyne en komplett katastrofe. Både plasseringen av bilder og tekst og valget av font får det til å se ut som en hjemmelaget egenutgivelse. Huff!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, joda er enig der. Mente egentlig at bøkene i sin helhet er stygge, var et dårlig ordvalg fra min side å bare nevne illustrasjonene. Tror kanskje det er gjort sånn med vilje, altså at det er meningen at det skal se hjemmelaget ut? Det er i alle fall en oppskrift som fungerer, de er jo veldig populære og jeg har aldri hørt barn kommentere utseendet på bøkene negativt. Er vel mest vi voksne som stiller estetiske krav.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser de er utgitt på et lite forlag som også bruker Comic Sans i logoen sin (jeg håper virkelig ikke at noen med relevant utdanning står bak den), og at ingen av de to ansatte er grafiske designere eller lignende. Voila.

Selve illustrasjonene til Pulverheksa synes jeg for øvrig ser søte ut. De er naive, men hun ser hyggelig ut.

Jeg var veldig nøye med illustrasjonene da jeg var liten, i den forstand at de skulle være klassisk "flinke" i stilen. Roald Dahls bøker likte jeg godt innholdsmessig, men illustrasjonene manglet eksempelvis rene linjer og så i mine øyne ut som om de var tegnet av en som ikke var helt stø med pennen. Nå kommer jeg selvfølgelig ikke på flere eksempler, men illustrasjoner i den stilen forsto jeg meg oppriktig ikke på som barn. Når det kommer til valg av font og sånn stiller nok barn i hvert fall ikke samme krav som voksne, og så varierer det vel hva de synes eller om de legger merke til det. Det finnes vel ikke noe som alle barn liker heller. Selv var jeg nok et ekstremt pirkebarn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Illustrasjonene i pulverheksa faller heller ikke i min smak. Det er bra at teksten er så pass god i mange av bøkene at bildene ikke får så stort fokus. Selv om barn er barn og jeg har aldri hørt noen av de klage på akkurat det, som du sier ;) Pulverheksa og plageånden har vært en evig klassiker i barnehagen blandt barna der. Jeg koser meg når jeg leser pulverheksa sammen med barna.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, historiene er gode, og har jo litt humor som også de voksne kan sette pris på!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uff, vi har en bok om Pulverheksa, men synes teksten var forferdelig kjedelig å lese høyt - altfor repeterende og mekanisk... Det er en kunst å kunne skrive slik at det er lett å lese høyt. Anne-Cath Vestly var en uovertruffen mester der, kanskje fordi hun selv leste alle tekstene høyt i barnetimen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er sant at teksten er repeterende, men barn i denne alderen liker jo gjerne det. Anne-Cath Vestly skreiv vel for en litt eldre målgruppe? (Men er enig i at hennes bøker er lettere å lese høyt!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den siste boka jeg leste til tiåringen min var denne: http://bokelskere.no/Herigstad/boksamling/1431134/

En velskrevet, fantasifull bok, som nok egner seg for 8-9 år og oppover. Den er ganske skummel til tider, selv for mor, så bør ikke være en skvetten unge.. :) Nå gleder vi oss til fortsettelsen, og leter etter bøker som kan leses i mens! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er barnebarn jeg leser for nå - og den siste jeg leste var Jim Knapp og de ville 13 - fortsettelse på Jim Knapp og Lukas Lokomotivfører - av Michael Ende. Det er jo ei 60-tallsbok, men fremdeles meget medrivende og eiegod lesing for en interessert 6-åring. Ellers er jo Bjørn Rørviks historier om Reven og Grisungen meget fornøyelige, og noen av de flotteste høytlesingsbøkene jeg vet om, er fremdeles Roald Dahls mange klassikere, f.eks Den fantastiske Mikkel Rev, Den store fasanjakten, Matilda, SVK osv. Men nyere norsk barnelitteratur har mange stjerner : - )

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har ein 6 åring som er svært glad i å bli lest for. Bøker som har falt i smak hos han er til dømes: Historiene om Reven og Grisungen (Bjørn Rørvik), Tidsreise-serien (Mary Pope Osbourne), bøkene om Megagutten (Martin Olczak), Albert Åberg, noko av Thorbjørn Egner og noko Roald Dahl. Ofte er det eg som velger ut bøker for han fordi eg oftare er innom biblioteket, men det er opp til han om vi skal fortsette med ein serie eller lese ut bøker vi held på med. Om han les noko vi har heime er det han som bestemmer.

3-åringen i huset vil gjerne lese alt som handlar om prinsesser, men er og glad i Vesle Pinne, Mamma Mø, Mummitrollet, Barbafamilien, diverse eventyr osv.

Eg vil jo gjerne at mine ungar skal bli glad i dei samme bøkene eg likte som barn, men eg trur vi les ei god blanding av nytt og gammalt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er det jeg ser her hjemme også. Litt blanding. Er glad for at mine barn blir kjent med det jeg likte da jeg var liten, men er også opptatt av at hun skal få lese ny litteratur som møter henne der hun er i dag. Her i huset går det også mye i prinsesser til hun yngste selv om det ikke er mine favoritter. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke barn selv, men er tante til verdens herligste jente som stadig vekk er på overnattingsbesøk hos meg. Og da må vi selvfølgelig lese litt på sengen. Hun er veldig opptatt av eventyr, og vi leser slike som jeg fikk lest for meg da jeg var liten. Rødhette og Ulven, Tornerose, Snehvit og de syv dverger. Brødrene Grimms eventyr har alltid vært min favoritt, og jeg tror det har smittet litt over på henne. Noen ganger holder vi oss til en litt mer lettlest bok, en Disney- billedbok eller en tegneserie som hun har kjøpt/fått nylig. Jeg er fryktelig glad for at hun har "arvet" sin tantes interesse for bøker, for både mor og far er helt blottet for leselyst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så heldig hun er som har en lese glad tante :) Det er jo så utrolig viktig, tenker jeg. At barn blir lest for, å oppdager gleden ved å lese. Det å kunne drømme seg bort i bøkenes univers hvor ingenting er umulig er jo fantastisk både for store og små.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er så enig så enig! Lesing og bøker er så viktig for et barns oppvekst. Bidrar til fantasi og lek, og et større ordforråd som kommer godt med når de kommer på skole og videre i livet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Barna mine fikk de samme historiene som jeg fikk da jeg var liten; Pippi, Emil, de norske folke eventyr, brødrene Grim, Mummitrollet, osv osv. Nå ser jeg at barn ofte velger utfra hva barnehage tantene leser og hva de får med seg på Barne tv.Men mange holder på de gode gamle tradisjonene ,tror jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er noen av de samme bøkene som jeg syntes er fine og lese for de. Selv om jeg nå har begynt å være med oppmerksom på hva som befinner seg på den nye barnebok fronten. I barnehagen får de jo presentert mye god litteratur. En fin blanding av gammelt og nytt vil jeg tro. Barnehage tanter ... det ordet tror jeg vi lar ligge igjen i de gamle bøkene ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IdaIreneleserChristofferPiippokattaHeidiKaren PatriciaTine SundalJan-Olav SelforsVannflaskeAnne Berit GrønbechJulie StensethLinda RastenGladleserandrea skogtrø egganKirsten LundLailaBerit RHanneRoger MartinsenFride LindsethsiljehusmorAnniken RøilHeidi LINA TORNESsveinTor-Arne JensenTonesen81LilleviKristine87Mette-MKjell PFindusflaRufsetufsaGrete AastorpAnniken LSilje HvalstadTatiana WesserlingEivind  VaksvikHarald Andersen