Mmh, jeg har jo lest noen av de nye, men jeg må si at tiden forandrer mye. For et halvt års tid siden leste jeg malteserfalken av Hammet, og det var noe for seg selv...det var sin egen stil, den gamle stilen, er ikke akkurat som å lese dagens nesbø, det er som to forskjellige verdener. Jeg synes stilen virker dødd ut, og ikke skjønner jeg hvorfor, det var liksom noe sjarmerende med det. Mørke litt hardbarka detektiver med en forførende sekretær, den rene detektivstilen. Det er jo greit at i dagens kriminalromaner er det mørke hardbarka politimenn som leker detektiver, men det er langt fra det samme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Skjønner hva du mener. Det er ikke noen forfattere jeg kjenner som mestrer den gammeldagse sjarmerende stilen med forførende sekretærer og menn som var Menn. Da må du antagelig til andre detektiv-forfattere som skrev på samme tid, for eksempel Raymond Chandler. Jeg er redd at om noen av dagens forfattere skulle ta opp igjen den samme stilen, så ville det virke parodisk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Monica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar RingstrømBenedikte