Har tenkt litt over dette med hva er en god krimbok, for av og til blir jeg overrasket over sprikende meninger om hva som er en god og dårlig krimbok. For meg er alltid krim fiksjon, og det trenger av den grunn ikke alltid være realistisk for at jeg skal synes en bok er god. Den må være underholdende og spennende gjennom det meste av sidene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Her synes jeg alle svarene peker på viktige elementer ved en god krimbok. Et problem for en krimforfatter er at boken ikke må dø når spenningen er utløst. Det kan jo gjøres ved at man ikke riktig får alle svarene...Selv om man jo vil ha gåten oppklart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her tror jeg svarene vil bli forskjellige. Jeg er ikke noen fan av regelrette politi/røver bøker, men mange liker det. Jeg synes god krim er historier med litt twister og flere ledd som bindes sammen. Og så synes jeg det gjerne er greit med overdrivelser av scener og persongaleri,det gjør ikke noe at det skjer ting i boka som ikke er mulig kan skje i virkeligheten, det synes jeg bare er artig. Så synes jeg litt humor er på sin plass, og litt grøss også. Men ingen krim er god uten godt driv med en god rød tråd og et ryddig språk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God krim trenger ikke nødvendigvis være de største og mest kjente forfatterne. Har lest en del kiosk-krim jeg har kommet over, og jeg er overrasket over nivået til mange av de såkalte kioskroman-forfatterne. Er veldig glad i nordiske forfattere, synes alltid det er mer spennende om handlingen er lagt til et sted i nærheten, eller et sted man kjenner litt til fra før. Også det overnaturlige da, synes den beste krimmen er den som har innslag av skrekk, men ikke på nederste nivå. Det må være en viss standard for at man skal kunne leve seg inn i det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende og gjerne med en overraskende slutt. Godt språk og driv gjennom hele boka. Troverdige personer og pluss for et "dypdykk" i handlingens hovedpersoner.

De verste krimbøkene er de forutsigbare, de som følger et fastlåst mønster og ikke gir rom for lesernes egne tanker omkring handling eller personer.

En god krimbok er vanskelig å legge fra seg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God krim bør absolutt være spennende. Utover dette vil du finne like mange meninger som det finnes bokelskere. Ingen fasit her, er jeg redd. Likevel lar jeg meg friste til å føye til at det bør være godt skrevet, dvs. med rytme i språket, uten for mange floskler, med uvante metaforer, gode personskildringer og et godt utviklet plot. Slik kravene er til god litteratur generelt. Jeg synes ikke vi skal stille andre krav til språket i krim enn til språket i annen litteratur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

FindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumNinaBjørg L.