Hei, klarer ikke å dy meg og må bare spørre; har du lest Sirenenes sang av Val McDermid? Den glir rett inn i en av mine favoritter vedr mørke, brutale etterforsker-romanen ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Enig med deg i at Val McDermid skriver drivende god krim! I mine øyne står hun ikke på noen måte tilbake for andre krimforfattere uansett kjønn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noe av Val McDermid. Det jeg har lest om henne tidligere har ikke fristet meg til å ta fatt på bøkene hennes. Det er som sagt noe med meg og kvinne-krim ... :) Dessuten: Blir ikke dette mye vold for voldens skyld? Selv om jeg liker scenarier fra livets skyggeside, er jeg ikke begeistret for eksplisitt vold og tortur. Nesbøs seneste eskapader ble i overkant. Og Harlan Coben har også lett for å male voldsscener utover sidene. Hvis du tar utgangspunkt i Michael Connelly og Jørn Lier Horst så er du ganske tett opptil den typen krim jeg foretrekker. Vil du si at McDermid passer inn i det bildet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den mørke damen fra Kirkcaldy, er hun.. Anbefaler henne! Hun skriver om menneskenes innfule natur og viker ikke for å blottlegge mørke handlinger direkte. Hun borer inn i psyken bak disse handlingene i større grad enn de fysiske fakta. Prøv for eksempel Gravmerket og Som sunket i jorden først, Sirenenes sang syns til og med jeg var litt drøy. Leste den såklart ferdig og fant den godkjent. Må si den minner om den ubehagelige følelsen jeg fikk av Ruth Rendells En fryd for øyet. I begge er man med i morderens skrudde hjerne..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Absolutt ikke vold for voldens skyld, men om Nesbøs sener var i overkant er nok ikke denne noe. Ser ikke helt Jørn Lier Horst i den mørke og brutale kategorien, for meg blir det mer Det sorte hjertet av John Connolly. Uansett så tror jeg du går glipp av mye bra krim med en slik kvinne/mann kategorisering, men det blir jo ditt problem :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Føler behov for å utdype litt. Det er ikke det brutale som fenger. Det er den ensomme manns kamp mot de mørke kreftene i samfunnet, samtidig som han sliter med tungsinn (Indridason), bekymringer og hypokondri (Horst), melankoli og uklar opprinnelse (Connelly), alkoholisme (Nesbø) eller andre mørke krefter i ham selv. Det er i dette kraftfeltet mellom privat og samfunnsmessig mørke at den kriminallitteraturen som jeg liker, fødes. Men det må likevel være lyspunkt. Handlingskraft, tålmodighet og intelligens må føre til at rettferdigheten likevel ruler. Da er jeg med! Skjønner?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes flertallet av krimromaner handler om denne ensomme manns kamp mot samfunnet og kunne gjerne tenke meg å se en annen type krimhelt iblant:-) Det er egentlig hovedgrunnen til at jeg liker Marklund sine bøker. Jeg synes det kan virke som om kvinnelige forfattere har en tendens til å skrive mer mørke og makabre bøker enn menn. Jeg vil som flere andre anbefale Jussi Adler-Olsen sine bøker som nok er i den kategorien du leter etter. Veldig gode bøker. Ellers vil jeg tipse om Peter James, Chelsea Cain og støtte meg til Mo Hayder-anbefalingene selv om de kanskje er i overkant brutale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp. Tar selvkritikk. Men sånn er det nå en gang. Gamle gubber er vonde å vende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumNinaBjørg L.