På skolen har 10. klassingen fått i oppdrag å lese på nynorsk. Det står stille i hodet mitt, jeg kommer ikke på noen forslag til henne.

Tidligere har jeg foreslått Carl Frode Tiller og Anna Gavalda for henne. Hun likte vel ingen av disse spesielt godt. Andre forslag?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Anbefaler "Tonje Glimmerdal" av Maria Parr. Er vel egentlig i barnekategorien denne...men uten tvil et godt valg om en skal lese noe på nynorsk. Veldig morsom både for liten og stor!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen må vite av Aina Basso samt sier meg enig de bøkene nevnt av Sortland

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, henger meg på forslaget om Ingen må vite. Flott bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Isslottet av Tarjai Vesas : kort samandrag på bokmål:

Isslottet er en rørende og vakker roman skrevet av Tarjei Vesaas som ble utgitt i 1963. Handlingen i romanen er delt i tre deler, og skildrer hvordan den unge hovedpersonen finner vennskap, mister det på en brutal måte, og slåss for å komme over tapet.

Den første delen, «Siss og Unn», sentrerer seg rundt en elleve-årig pike, Siss, og hennes venninne Unn. Siss har alltid vært godt likt av alle på skolegården. Hun var en «jente med sveis i. Likeleg». Når den nye jenta Unn så flytter til bygden for å bo hos tanten sin, blir Siss forundret og betatt av henne. Den foreldreløse Unn er forskjellig fra resten av barna i det at hun trivdes å være alene. Det er likevel tydelig at Unn også vil utforske Siss mer. Jentene møtes hos Unn, og de finner vennskap hos hverandre. Dette var for mye for Unn, og i sitt forsøk i å dempe følelsene, drar hun avgårde til å utforske Isslottet istedenfor å møte opp på skolen. Isslottet er en frossen foss, og etter at Unn kryper inn for å oppdage de indre rommene, finner hun ikke veien ut igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med "Få meg på, for faen" av Olaug Nilssen? Aktuell på kino om dagen også...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt bankande hjarte av Alf Kjetil Walgermo er en veldig fin historie om en jente som blir syk. Kjærlighet og sykdom i en sterk fortelling! (les min omtale her)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vaffelhjarte av Maria Parr.
Den er vel ganske aktuell nå, ettersom jeg har fått med meg at den også skal gå på tv for tida.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Serien om Skammarens dotter har slått an i den alderen her i heimen. Dette er opprinnelig danske bøker av Lene Kaaberbøl som er oversatt til nynorsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Triks og Alle har eit sultent hjerte av Bjørn Sortland er fine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Støttar forslag om Sortland, men held ein knapp på Den solbrente mammaen som blei bytta mot ti kamelar. Underfundig fin bok som kan passa for ungdom i alle aldrar. Men elles ser eg det er vanskeleg å finna noko for 10.klassingar, ein uregjerleg alder

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KPrunellaLailaHelena ETine SundalEli Hagelundritaoline