Boule

(Kaldhevet hvetebrød)

  • 7 dl lunkent vann
  • 1 1/2 spiseskje tørrgjær
  • 1 1/2 spiseskje salt
  • ca 15 dl hvetemel

Rør sammen ingrediensene. Det er ikke nødvendig å elte eller kna deigen, men rør slik at alle tørre partier forsvinner. Deigen skal være mer klissete enn vanlig.

Hev deigen i to timer. Slå sammen deigen, legg den i en bakebolle med lokk og sett i kjøleskapet. Her kan du ha den i opptil to uker.

Når du har lyst på ferskt brød åpner du bakebollen og strør litt mel over den delen av deigen du har tenkt å bruke. Skjær forsiktig av et stykke av deigen på størrelse av en grapefrukt.

Form stykket forsiktig til en brødlignende klump. Ta vare på luftboblene.

Sett ovnen på 225°C, la deigen stå på kjøkkenbenken i 30 minutter, udekket.

Stek i ovnen 25-30 minutter. Avkjøl på rist.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilIna Elisabeth Bøgh VigreLinda RastenRoger MartinsenHarald KTonje-Elisabeth StørkersenAlice NordliElisabeth SveeStig TEivind  VaksvikTovesveinKorianderTone SundlandSigrid NygaardTonje SivertsenTorTone Maria Jonassenanniken sandvikHilde H HelsethLars MæhlumMarit AamdalTanteMamiePiippokattaReidun VærnesSilje HvalstadFrisk NordvestBente NogvaMorten MüllerTor-Arne JensenKirsten LundDemeterSynnøve H HoelBjørg L.BenteNicolai Alexander StyvemarvikkiskntschjrldBeathe SolbergJulie Stenseth