I et mylder av gode barnebøker er det ofte vanskelig å finne akkurat den rette barneboken som treffer barn der de er i dag. Har dere noen tips til gode norske barnebøker ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Gå gjerne i bokhandelen og se hva som frister. Men aller best oversikt har nok barne- og ungdomsbibliotekarer. Gå på biblioteket og spør!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja , jeg har hørt litt om de, tar meg en tur på biblioteket og ser om vi ikke finner de. Takk for tipset :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De fleste store avisene har barnebokanmeldelser, Dagbladet har satset denne høsten. Barnebokkritikk har gode faglige artikler, og forlagenes nettsider går det an å holde seg orientert via. Den nye www.ungdomsbøker.no gir oversikt over ungdomsbøker, men www.barnebok.no er dessverre ute av drift. www.leselystaksjonen.no har en fyldig katalog over nye bøker.

Hva slags barnebøker er du på utkikk etter - sjanger/ alder?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en på 5 og en på 8år. Søkte litt på dagbladet og de hadde gode anmeldelser av barnebøker så jeg :)Takk for tipset :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler Dødsmyra av Arne Svingen! Den passer for alle barn. Kanskje ikke de aller minste, men alle fra syv og opp vil like denne. Den handler om foreldre som begynner å oppføre seg som barn fordi de får i seg myrvann. Boka er ganske spennende, men den er også en morsom bok, fylt med rare fantasier. Anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres kjempe kjekt ut, akkurat i hennes gate tror jeg. Ja Den må jeg sjekke ut :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer jo litt an på alder... Ellers finner du jo barnebokanmeldelser i Aftenposten, hvertfall. Et annet tips er å spørre på biblioteket, selv om du skal ut og kjøpe. Når det gjelder eldre barn som låner selv, har de sikkert mange gode tips på hva som er populært.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje kan denne siden; Barnebokkritikk.no være noe? Et flott nettsted der du kan søke på f eks; barneroman og tema vennskap, og da får du opp ulike bøker om dette. Dette er en side som er super for alle lærere og skolebibliotekarer også:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja den siden har jeg faktisk tittet litt på ;) Takk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Maria Parr sine bøker Tonje Glimmerdal og Vaffelhjerte er veldig gode fra ca 8 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo Rye