:) ...om livet, om håp, om alt som skjer nå for tiden, som skriver supert uten å komplisere, som jeg kan glede meg til å lese videre, som ser ting ikke andre ser, som ikke skriver om folk som driter seg ut, som åpner nye rom, som elsker mennesker... is that too much to ask? lol Har du noen tips? Gjerne på engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Har tittet på boklisten din. Jeg tror du vil like Ketil Bjørnstad's forfatterskap. Jeg foreslår at du leser triologien " Til musikken, Elven og Damen i Dalen". Her er mye om livet på godt og vondt, håp, nye rom som åpnes gjennom musikk og kunst, både oppløftende og triste menneskeskjebner. Denne er mer enn god nok på norsk. Språket er glitrende og romanen står helstøtt på et litterært fundament. Noe som ikke er kompliserende?? Hva legger du i det? Livet er alltid komplisert i en eller annen form, og denne triologien er absolutt ikke fritt for kompliserende forhold. Snarere tvert imot. Men den er knakende god og engasjerende.

Det er mulig jeg har bommet litt i forhold til hva du faktisk etterlyser, men jeg synes uansett at du skal gi den en sjanse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi tenker jo veldig forskjellig, da. Det er nok hovedgrunnen til at alle har ulik smak når det gjelder forfattere og bøker. Jeg kjenner meg godt igjen i tankegodset til Roy Jacobsen, Jan Kjærstad, Per Petterson og Tore Renberg, uansett hvor ulike disse forfatterne er. For meg åpner de nye rom, særlig Kjærstad, og bøkene deres inneholder en god porsjon menneskekjærlighet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har nylig oppdaget forfatterskapet til Levi Henriksen. "Snø vil falle over snø som har falt" – roman "Bare mjuke pakker under treet" – novellesamling "Mannen fra Montana" – roman

Disse bøkene jeg har lest, og de kan jeg anbefale. Hans skrivestil fenger, og ikke minst ærligheten i bøkene, han pakker ikke inn ubehaglighetene for å si det sånn. Han har vel alt det du etterlyser i allefall i de 3 bøkene jeg har lest. Uten tvil, vil jeg lese mer av Levi Henriksen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk Karin :) det skal jeg huske på. Innser at beskrivelsen min sikkert kan være både presis og totalt intetsigende.. lol det er jo liksom ikke bare en måte å tenke på... men prøvde vel å si noe om en slags absolutt realisme som har en grenseoverskridende effekt. Litt som Michel Houellebecq...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg bare lest "De grunnleggende bestanddeler" av Hoellebeq, men om den er representativ for hvordan samtidsmennesket tenker så blir jeg deperimert:) Historien har slik jeg ser det lite eller ingenting av det du nevner i åpningsinnlegget. Den har for det første intet håp, menneskeforakt preger den, den er grotesk og kompliserer de grunnleggende forhold i mellom mennesker som må fungere for at mennesket skal fungere (barn/avkom, parforhold). Alt er med andre ord dysfunksjonelt i historien, det er for mye og for lite av alt. Jeg håper samtiden vår er mer sammensatt:) Lykke til med jakten!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Per Arne Dahl "Livet vil oss noe". Vel han er prest, men skriver jordnært og til ettertanke. Selv kaller jeg meg hverdagskristen mao helt ordinær. Boken falt helt i smak hos meg. Av og til må man bare stoppe litt opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Kirsten :) jeg har en bok av Per Arne Dahl som heter Håp, men har ikke lest den enda... vi kan sikkert trenge en god prest av og til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Livet vil deg noe - er veldig god. Har flere av Per Arne Dahl's bøker, men den nevnte boken var best.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

FindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumNinaBjørg L.