Arne Dahl skal absolutt visiteres. Takk for alle gode tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Av tidligere forslag støtter jeg Deon Meyer, gode bøker fra Sør-Afrika. I mer hjemlige trakter opererer Rolf Randen, hovedpersonen i Rune Timberlid sine bøker fra Sogn og Fjordane.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og da var jeg nesten ferdig med Deon Meyers første bok på norsk, Død ved daggry. Drivende spenning. Virkelig en pageturner. Og innimellom glimter boka til med flotte skildringer.

Tross den munntørkende spenningen blir jeg likevel ikke helt med på bokas premisser. Karakterene blir for stereotypiske. Spenningstriksene litt ala Desmond Bagley. Mor-sønn-forholdet nesten litt kjosk-romantisk. Og selv om forfatteren forsøker å overbevise meg om at hovedpersonens mest naturlige reaksjon på arrogante menn fra legestanden er å banke dem opp, blir ikke dette helt troverdig for meg.

Men herregud, mannen kan skrive spenning helt inn til benmargen. Og som film ville dette sannsynligvis blitt en action-thriller av de helt store. Noen som vet om boka planlegges som manus for lerretet?

Ang. krim blir dette et godt stykke unna det jeg forsøker å skildre gjennom referansene ovenfor. Jeg oppfatter romanen mer som en action-thriller enn en krimbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser nå helt klart at Deon Meyer mer skriver thrillere enn det du var ute etter. Men jeg liker dem godt! Prøv spesielt "Heart of the hunter".

I Timberlids bøker er det i det minste en detektiv, om stemninga er den du er ute etter er jeg litt usikker på. Det er også en detektiv til i Sogn og Fjordane. Kai Martin Brekke kommer nå med den tredje boka om Mikkel Holo på Skald forlag.

Ser ellers at flere har anbefalt John Hart til deg. Hans bøker er meget gode, og ligger kanskje nærmere det du er ute etter enn Deon Meyer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oppdaget faktisk en ulest bok av Deon Meyer i bokhylla. Yess. Da er neste flytur reddet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne forfatteren kjenner jeg ikke, hmmm.... Har han skrevet flere bøker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Både Deon Meyer og Rune Timberlid har flere bøker på samvittigheten. Timberlid 5 (tror jeg), Meyer enda litt flere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har noen bøker av Deon Meyer. Rune Timberlid kjenner jeg ikke. Kan du fortelle litt om ham. Hvilke av hans bøker vil du anbefale?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan anbefale både de to siste (St. Svithuns gåte og Operasjon Siskin), og i og for seg også de tidligere bøkene. Husker at jeg syntes en av dem var litt svakere enn resten, den der noe av handlingen er fra fotballmiljø i Sogndal.

Timberlid er en sogning som bor i Sunnfjord, og alle bøkene har handling fra fylket. De er skrevet på nynorsk, jeg håper det ikke er noe aber!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror nok jeg skal klare det. Jeg spør dersom det er behov for det (kan det forekomme noen spesielle dialekt ord).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

FindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumNinaBjørg L.