Lørdag gjorde Espedal et godt intervju i Klassekampen. Finner det ikke på nett, så forsøker gjengi litt her.

I intervjuet påpeker Espedal at det tross alt var Anders Heger som kom med definisjonen av "kulturmenneskene" og ga de alder, kjønn og klesdrakt, som en respons på Espedals tekst.

Espedal skrev om det han kalte "kulturmenneskene" i BT da han tok til orde for et litteraturhus også for forfatterne i Bergen. Han sier også i intervjuet at han ikke er debattglad eller god til det (noe Dagsnytt 18 opptreden hans viste) og at han var provosert da han uttalte at han ville slutte å skrive om leserne hans bare var damer på 50.

Espedals litteraturhustekst har ikke så mye med debatten etterpå å gjøre og Anders Heger som er svært debattrent hamret løs og fikk Espedal ut av formen. Det ble nok lagt mange ord i Espedals munn som han ikke klarte å forsvare seg i mot. I Klassekampen sier Espedal at han føler det litt som et overgrep. At han bevisst leser både mannlige og kvinnlige forfattere. At han ble provosert over at Heger påberopte seg å vite at Espedals lesere var damer på 50, fordi forlaget hans sier at pocketsalget hans indikerer at han også har yngre lesere. Han sier også at hans tidligere utgivelser før "Gå" boka solgte rundt 800 eks og at det endrer et forfatterskap å selge mye. At det også ga tilfredsstillelse å være en forfatternes forfatter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Om jeg var forfatter ville jeg da også ønske å nå ut til et bredt publikum og ikke BARE damer på femti, selv om det er hyggelig at også de vil lese. Antageligvis er han er sånn type som er god til å komme med litt uheldige uttalelser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vil bare gjerne minne om at jeg lengre nede tar selvkritikk for ikke å ha satt meg grundig nok inn i bakgrunnen før jeg "så rødt" og startet denne tråden;) Det var synd intervjuet i Klassekampen ikke var på nett, - jeg får prøve å få kjøpt meg den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig dumt at Klassekampen er så "mager" på nett, men så får de solgt aviser i stedet da... Må bare fortelle at jeg nettopp har starta å abonnere på KK igjen (etter et opphold), for jeg følte virkelig jeg gikk glipp av noe den tid den ikke kom i postkassa. Veldig mye litteraturstoff!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenEster SKirsten LundSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinTheaG LReidun SvensliNikkaDaffy EnglundBerit RSigrid Blytt TøsdalRolf IngemundsenPiippokattaMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  Frøysaa