Har aldri hørt ordet burte.. Ville trodd det var en feilskriving av burde..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Muntlig bruker jeg ordet "burte" (jeg er lørenskauing), men skriftlig vil jeg tro det er skrivefeil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I skriftlig form vil jeg tro det blir feil (hvis ikke ordet finnes i ordboken), men i muntlig form som dialektvariant er vel alt lov skulle man tro.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt vanlig østlandsk dialektuttale av "burde" (med "sammentrekking" av rd/rt-lyden). Hvis du snakker en dialekt med skarre-r, bruker du neppe denne varianten, men det er rart om du ikke har hørt den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men er du enig med Gretemor og meg i at det er (kan være?) en betydningsforskjell mellom burde og burte?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Njaaa ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nok svært tidsbegrenset og lokalt, da;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Burte er vel en dialektvariant av burde, slik som shino er en dialektvariant/slang av kino? Eller? Selv om jeg ubevisst velger å si shino (kino) eller shøre (kjøre), så bruker jeg aldri denne "vrien" eller slangen i skriftlig form, da det ikke er ord som er gjengs lovlig å skrive hverken på bokmål eller nynorsk, men på dialekt i muntlig form er vel alt lov egentlig og det er nok også egne uskrevne regler for hvordan enkelte ord forandrer seg basert på hvordan ordet er ladet (som i positiv og negativt ladd)

(vil jeg tro) :O --> uten at jeg er noen ekspert...

Men burte har jeg altså aldri hørt. Ville tolket det som dialet av burde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserHarald KTonje SivertsenmgesiljehusmorLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundAlice NordliEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth Sveesvein