Jeg synes ikke denne kronikken var så god. Her gjør Uri hele debatten til et spørsmål om seksuell attraksjon, og benytter ironisk seksuelle hersketeknikker som vanligvis brukes av menn (Stein Kåre Kristiansen brukte for kort tid siden at "alle vet nei betyr ja hos kvinner" i Nytt på Nytt). Det er noe gammeldags og gubbete over denne tonen.

Så generaliserer hun om "kvinnespråk" og forsøker å gjøre konfliktskyhet til en styrke i et ordskifte.

Og hva gjør hun likevel til slutt? Jo ber lesende middelaldrende kvinner (gjelder lesende av alle aldre og kjønn formoder jeg) om å bruke sine kunnskaper og si sin mening høyt og klart. Også går hun nesten lenger enn mange andre har gjort, hun ber de middeladrende kvinnene bruke mennenes språk (!) "La oss forsøke å snakke deres sexolekt." også dette en gammeldags holdning der kvinner må bli mer like menn for å tas på alvor.

Så konklusjonen: det friskeste frasparket i norsk litteraturdebatt står også i dag mennene for;): Finn Erik Vinjes slakt av Kvalshaug. Originalene står i Aftenposten, her er: Dagbladet

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

"Why can't a woman be more like a man?" klaget professor Henry Higgins. Nei, si det.

Og siden blir det høk over høk: Vinje slakter Kvalshaug etter at Kvalshaug har slaktet Nygårdshaug - hva blir det neste? Følg med, følg med!

Etter min erfaring har Vinje så mange sære meninger om språk at han ikke alltid kan tas helt på alvor. (Men eksempelet han siterer, er riktignok ganske slumsete utført fra Kvalshaug side).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har vært uenig med Vinje om diverse av hans utspill tidligere, men her må jeg si meg enig. Kvalshaugs anmeldelse var mer eller mindre uforståelig, og setningene var rotete oppbygd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Må si at jeg ikke mente "La oss snakke deres sexolekt" når jeg bemerket at jeg likte oppfordringen. Sexolekt er ikke ett ord jeg bruker daglig (for å si det mildt). Har akkurat googlet det, hadde jeg gjort det før hadde jeg nok utelatt den første delen av avsnittet.

Reagerte også på "Munnen deres sier nei, nei, men deres øyne sier ja. ja." For meg er dette en tankegang vi alle burde jobbe for å endre og ikke oppfordre til. Hadde en mann sagt dette om kvinner vil jeg tro det hadde blitt ramaskrik.

Leste kjapt gjennom kronikken og jeg likte hennes oppfordring til å oppføre seg som man gjør når det er snakk om kvinnelige forfattere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ann ChristinAkima MontgomeryBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenEster SKirsten LundSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinTheaG LReidun SvensliNikkaDaffy EnglundBerit RSigrid Blytt TøsdalRolf IngemundsenPiippokattaMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda Rastenmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  Frøysaa