Jeg samler også på gode bildebøker, barnet i meg våkner av det; feks. TigerTuren, ved André Bjerke ill av Nicola Bayley, eller The Wolves in the Wall, ill av Dave McKean. Fikk til jul i -04 "The Brick Testament", historier fra GT illustrert med bilder laget av Lego klosser, helt genialt. Har noen av dere forslag til gode bildebøker vel verdt også for voksne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Definitivt Crazy Hair som allerede er nevnt. I tillegg vil jeg nevne Unbrakomonsteret: Ikea om natten av Ingvild H. Rishøy og Inga Sætre, hvor man virkelig kan gå på skattejakt i illustrasjonene, samt Dinosaurene og de dansende trærne av av Beate Grimsrud (forf), Inger Alfvén (forf) og Jens Kristensen (ill). Vakre, vakre tegninger i den siste, og en søt historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har selv kjøpt bildebøker mer til meg enn til ungene ;) Noen av mine favoritter er Blueberry girl, The Dangerous Alphabet, Crazy Hair - alle av Neil Gaiman. Hvor er søsteren min? av Sven Nordqvist er også fin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg elsker "Hvor er søsteren min?" Kjøpte den til barnebarnet mitt, beholdt den selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har "samlet" på billedbøker i årevis, i den forstand at jeg har kjøpt nye når jeg har blitt betatt og brukte når jeg har kommet over noen fine, samt at noen fra min egen barndom har hatt fast plass i hylla.

Serafin og hans makeløse mesterverk har sogar vært med meg både til Danmark og Storbritannia når jeg har bodd utenlands.

Nå for tiden gjenoppdager jeg gamle skatter (bl.a. Barbapapa) og finner nye helter i følge med sneipen som fyller tre om få dager. Akkurat nå er vi i ferd med å forelske oss i Gubben og Katten og i Mamma Mø og Kråka, men vi har vært innom mange fine i det siste.

Karsten og Petra og Når to.. seriene er begge forfattet av Tor Åge Bringsværd, som ikke er noe dårlig utgangspunkt, men illustrert av to vidt forskjellige illustratører. Den sistnevnte har kanskje mest sjarm som "kunst" for oss voksne, den førstnevnte er genial som høytlesning for 3-4 åringer siden det tas opp uendelig mange relevante situasjoner.

Lille Prinsesse serien av Tony Ross har dattera likt svært godt, og jeg er forelsket i noen av vriene i illustrasjonene. Historiene i seg selv er sjarmerende, men ganske grunnleggende barnefortellinger, men fascinasjonen for meg ligger i illustrasjonene, som viser voksne som er minst like barnslige som barna. Når lille prinsesse ikke får sove og kommer ned for et glass vann sitter kongen og dronningen på gulvet og spiller stigespill, når admiralen bader har han badering og dessuten epaulettene bundet fast til skuldrene...

Ellers kom jeg på en som jeg har hatt en stund og som det kanskje er på tide å plukke ned fra hylla, nemlig Raudt, blått og litt gult av Sortland/Elling. Det er en utrolig vakker bok om kunst og anbefales på det varmeste. En bok nummer to heter Forteljinga om jakta på forteljinga, og er også bra, men mangler det lille ekstra fordi verdenslitteraturen tross alt ikke er like visuell som kunsten...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, overalt kan du dra! av Dr. Seuss er en fantastisk billedbok du kan behøve hele livet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange! ;-) Charlie og Lola-bøkene er flotte, blant annet. Og Ruffen!

Hender seg jeg skriver bokomtaler av billedbøker i bloggen min (se lenke på profilen min hvis du er nysgjerrig), leser stadig noen pga jobben min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja! Jeg vil anbefale Bosse finner en stolt. En sjarmerende historie illustrert med energiske tegninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange bra her, en som er litt mer for voksne er jo Shaun Tans bøker : The Arrival er helt nydelig og uten tekst, Fortellinger fra ytre utkant er med fortellinger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Jan Arne NygaardIrakkKirsten LundHarald KRune U. FurbergalpakkaHelge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir SundetBeathe Solbergingar hDemeterKjell F TislevollTherese HolmJohn LarsenAvaDolly DuckEli HagelundJarmo LarsenTorill RevheimNinaGunillaTore OlsenEster SReadninggirl30Ingeborg GTor-Arne JensenBård StøreOleHanneTanteMamieAkima MontgomeryIngvild SNeraRisRosOgKlagingCathrine ØTheaHeidi HoltanRufsetufsa