I dag har vi fått en ny fane på menyen: "bokanbefalinger - bare for deg.

Der finner du bokanbefalinger basert på de ti sist oppdaterte bøkene i boksamlingen din.

Hver gang du legger til en ny bok vil denne oppdateres automatisk.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Ideen er bra.

Jeg har ikke fått testet den ut i praksis før nå, siden jeg ikke har oppdatert i bokhyllene mine på lenge. (Det var visst et krav at det var NYE tillagte bøker) (Jeg har innsett at jeg legger ut omtrent 10% av det jeg leser, så jeg ligger litt etter på flere fronter.)

Idag, mens jeg satt her og bladde, kom jeg plutselig på etpar bøker jeg leste for en tid siden.

Henrik Fexeus "Kunsten å lese tanker" og "När du gör som jag vil" ble lagt til.

Og bokanbefalingene spratt opp:

"Født sånn eller blitt sånn" av Harald Eia og Ole Martin Ihle. Greit nok, det er kanskje innenfor det samme...

"Hersketeknikk" av Hilde Sandvik. Høres absolutt relevant ut

"Selvfølelse nå" av Mia Törnblom. Greit nok

"Jeg skal drepe Hitler" av Jason. NÅ begynner jeg å lure...

"Jeg velger å leve" av Sabine Dardenne. Jeg lurer fremdeles...

"Broken English spoken perfectly" av Stewart Clark. Nå begynner jeg å bli forvirret...

"Pondus 0-6" av Frode Øverli. Forvirringen fester seg.

"Smil til døden" av R L Stine. Vel...

"Pondus 7 lange og 7 breie" av Øverli...

"Å" av Knut Nærum. Og det sier jeg og...

Det ser ut som systemet har fått hikke, for jeg kan ikke se noen sammenheng fra Hitler og nedover.

Men en god ide:)

Hadde det vært mulig å ta utgangspunkt i den genererte listen, klikke på /hake av etpar av de bøkene som virker "riktig" og få FLERE forslag basert på de "reviderte" forslagene?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flott tiltak! Det hadde imidlertid vært fint om man kan fjerne anbefalinger dersom det dukker opp bøker som man har lest andre utgaver av eller utgivelser man ikke er interessert i. Amazons tjeneste er veldig god i så måte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Moro med anbefalinger, men det virker som om det bare blir listet opp flere bøker av samme forfattere som jeg allerede har i bokhylla mi. Det hadde vært litt mer spennende med helt ferske anbefalinger av bøker med andre forfattere. Det er gjerne disse bøkene jeg ikke finner fram til på egen hånd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det la jeg merke til og. Søkte på anbefalinger etter favorittbøker og de 30 første bøkene var Jan Guillou. Syntes det var litt artig :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har vel sett at du kan velge anbefalinger basert på tre ulike utgangspunkt? Etter at denne justeringen var gjort, har iallfall jeg fått flere anbefalinger av forfattere jeg ikke har lest før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette ser spennende ut. Har gått gjennom listen med stor interesse. Mye bra og interessant her tror jeg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjempefint, akkurat noe jeg har ventet på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk 70 anbefalinger - fordi det var listet ørti utgaver av samme bok: Lydbok, heftet, innbundet... Kjenner jeg er litt skeptisk, men gir det en sjanse, Liker at lista er dynamisk, jeg vil jo gjerne få tips om noe nytt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende initiativ! Og etter at jeg i kveld endret statusen på to bøker i fra leser til har lest, var også anbefalingene endret, pluss at det var mange flere enn tidligere i dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal bli spennende å se hvilke anbefalninger jeg får da jeg har mange forskjellige bøker i samlingen min, mange er jeg eneste eier på. På første førsøk hadde jeg 5 av bøkene allerede i andre utgaver.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette blir mer genialt jo mer jeg tenker på det. Å kunne få anbefalinger/ideer til nye bøker er en hovedgrunn for mange til å bruke Bokelskere, og nå blir det jo spennende hver gang man registrerer nye bøker å se om det har dukket opp noen spennende nye anbefalinger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres ut som en spennende nyhet.

Men... Hadde det vært mulig å få bokanbefalinger basert på at man velger ut 10 bøker i sin egen boksamling isteden? Eller i tillegg?

De 10 siste bøkene man har lest høres greit nok ut, men om man leser mye forskjellig, så vil (slik jeg forstår det) resultatet også bli "mye forskjellig". Om man isteden kunne velge ut 10 bøker man selv er veldig glad i, så er iallefall grunnlaget mer konsistent...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk til dere, glad for alle nye muligheter som dukker opp her inne jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes heller ikke denne funksjonen virker veldig nyttig. De siste 10 bøkene i boksamlinga mi sier veldig lite om hva jeg liker.

Jeg synes ikke den trenger å ta opp plass i hovedmenyen i hvert fall - synes den hører mer heime under "finn bøker" eller "din side".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det siste poenget ditt kan så være. Men det er nokså innlysende at den ikke bør dra med seg så mye mer enn de 10 siste bøkene, ellers ville den bli svært lite dynamisk, og bare ligge der med de samme anbefalingene støtt. Slik det er nå, vil den noen ganger bomme, men andre ganger sikkert treffe blink.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var ikke så opptatt av antallet da jeg svarte på dette. Jeg mener bare at de siste bøkene jeg har lagt inn i boksamlinga mi ikke nødvendigvis er bøker jeg liker. Og så har vi jo allerede "Likte du denne? Vi har bokanbefalinger!" inne på hver enkelt bok" Det virker som en bedre ide på meg, selv om det heller ikke ser ut til å fungere så godt, da.

Eller hva med anbefalinger basert på favorittbøker?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser ut som de har finjustert den litt nå? Kan ikke huske at de funksjonene som er der nå var der i går. Nå er forslagene basert på favoritter eller terningkast. Men forslagene ser "sånn passe ut" fremdeles. Men det er kanskje min feil som har så få favorittbøker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, André har postet en tråd om justeringer.

Det er bare basert på de 10 siste favorittbøkene. Mulig det hadde blitt bedre med litt flere akkurat på favorittbøker. Eller kanskje ikke - jeg vet ikke ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter en rask gjennomgang av lista skjønner jeg at den er basert på bøker jeg har lest - ikke bøker jeg faktisk har likt. I det siste har jeg for eksempel lest to bøker av Tom Egeland og ei av Sophie Kinsella, og dermed får jeg anbefalt hele resten av forfatterskapet til disse to. Trass i mine lusne terningkast 3.

Dette virker ikke helt gjennomtenkt!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

La merke til det med en gang jeg logget inn og jeg må innrømme at jeg er skeptisk til sånne type anbefalinger. Som oftest skjønner jeg ikke hvorfor akkurat de bøkene skal passe for meg.

Det her så derimot veldig bra ut, var mange bøker som så interessante ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina