Torgrim Eggens kronikk Menn som hater kvinner synes jeg faktisk passer godt som svar til Korslunds leserinnlegg. Det handler egentlig om sex-trakkasering og trusler, men sier vel litt om at det er annerledes å være en kvinne med meninger enn en mann. Eggen får pluss i boka mi etter denne i alle fall. Han skriver bla. at han synes det var nødvendig at han som mann skrev om dette, fordi han da i alle fall ikke kunne bli beskyldt for å være en sytete feminist. Denne "kulturkjerring-debatten" har fått fram mye grums som ikke nødvendigvis har så mye med litteratur å gjøre, derfor synes jeg Eggen godt kan vises til i denne tråden.

Vampus har også skrevet om dette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Enig i at Eggen skrev en god kritikk! Når det gjelder Korslund, var hans påstand at kulturkjerringer ikke ville problematisere eller skrive, bare føle ... Han anklager dem (oss?) altså for ikke å ha meninger;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, men det jeg mener er at Eggen kommer med deler av forklaringen på at kvinner ikke går så hardt ut offentlig. Det har sine omkostninger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke fulgt med i kulturkjerring-debatten, men leste kronikken til Torgrim Eggen og syntes han har ett godt poeng. Synes det er synd at det må en mann til for å bli tatt på alvor, men i dette tilfellet tror jeg han har rett. Selv om likestillingen har kommet langt viser dette at det fortsatt er langt igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliAnn ChristinAkima MontgomeryBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenEster SKirsten LundSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinTheaG LNikkaDaffy EnglundBerit RSigrid Blytt TøsdalRolf IngemundsenPiippokattaMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda Rastenmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  Frøysaa