Tja. Jeg forstår at man må være i stand til å gjøre sin plikt overfor kunder, og det innebærer å smile og kanskje til og med le av en vits man ikke synes er morsom og alt mulig toskete vas. Jeg liker ikke det, men samtidig setter jeg pris på at folk er villige til å gjøre innsatsen for at jeg skal føle meg velkommen når jeg er kunde. Så det er vel litt fram og tilbake hva jeg synes.

Men du har rett i at stillingsannonser stort sett ber om at du er utadvendt uansett hva slags jobb det er. Jeg synes det er en uting. Ca. 25% av befolkningen er innadvendte (ikke sitér meg på dette, mener bare vagt å huske det) og dette er et personlighetstrekk som ikke er mulig å endre. Med det mener jeg at man kan oppføre seg utadvendt selv om man er innadvendt, men det vil være slitsomt i lengden.

Men skal alle innadvendte mennesker ikke være noe verdt på arbeidsplassen? Det er aldeles fjollete. Så lenge de er gode til å jobbe burde det jo stort sett gå bra. Jeg tror mange blander "utadvendt" og "omgjengelig". Du kan så absolutt være innadvendt og likevel være omgjengelig (å være innadvendt er heller ikke det samme som å være sjenert - jeg er nokså innadvendt, men finnes ikke sjenert på noen måte), og akkurat omgjengelig må man nok være i de aller fleste jobber.

(Dette minner sterkt om noe jeg nettopp skrev om på bloggen min, bl.a. hvordan man på arbeidsplassen er forventet å være svært sosial med kollegene i tillegg til å utføre arbeidet.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Fint innlegg på bloggen din. Det ser ut som du er en av de 25%? Så vidt jeg vet er forskjellen på utadvendt og innadvendt at den utadvendte henter energi fra samkvem med mennesker, mens den innadvendte trenger pause fra mennesker for å hente seg inn og få mer energi. Det stemmer for meg, men det er stor forskjell på menneskene da! Noen prima eksemplarer får jeg mer energi av å være sammen med, men ikke mesteparten av befolkningen. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, men jeg er såpass usjenert og frampå at mange sikkert ikke skulle tro det nettopp fordi de misforstår hva det betyr. Jeg blir bare utslitt av å være med mange folk, selv om det kan være hyggelig når de er gode venner av meg. Jeg har også visse prima eksemplarer, heldigvis, da får man liksom litt i pose og sekk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PirelliEster SSynnøve H HoelKorianderNinaHarald KChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaAnniken RøilHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe Solberg