En utmerket tekst for analyse til eksamen i norsk skriftlig (stil) på videregående. Tror det ligger mye skjult ironi i denne teksten. Men velger man å ta det han skriver for " god fisk", eller hvis han virkelig mener det han skriver - ja da er det både trist og frekt, samt preget av dårlig vurderingsevne og manglende livskunnskap. Jeg er en EKTE kulturkjerring. Jeg sluker skjønnlitteratur og jeg er stolt av det. Og med 61 års livserfaring er jeg dobbelt styrket til å møte livets ulike utfordringer, delta i debatter om bøker, holde liv i forlagshus, boltre meg i forfattere (gjerne mannlige). Og det beste av alt. Jeg velger det sjøl.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Hvis dette virkelig er det han mener, noe jeg har vanskelig for å tro, så er det ille ja. Tror nok du er inne på rett spor med ironien, men kan ikke helt se at den på noen måte bidrar til diskusjonen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slik jeg leser teksten, kan jeg ikke se at det ligger noe ironisk i den. Selve hovedspørsmålet, om skjønnlitteratur fungerer som erstatning for det virkelige liv, slik porno gjør, kan være et interessant spørsmål. Men han presenterer det ikke som et spørsmål, men som en særdeles bombastisk og nedlatende påstand. Den selvgode kvinneforakten som det ellers oser av innlegget, tror jeg nok dessverre er genuin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har ikkje lese innlegget hans, men han høyrest ut til å vere ein skikkeleg tørrpinn, - som ikkje har oppdaga rikdommen i skjønnlitteraturen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg tilhører ikke ironigenerasjonen og er heller ikke så vant til tekstanalyse, - og tenner kanskje altfor fort på denslags utsagn;)

Og nå synes jeg vi skal gjøre som også kjell k er inne på nedenfor: gjøre om "Kulturkjerring" til et honnørord! Jeg er en kulturkjerring, - og jeg er STOLT av det!

Kjetil Korslund mener forøvrig at kulturkjerringer ikke vil problematisere eller skrive, bare leve seg inn i skjønnlitteratur, - så da er vi kanskje ikke helt enige i definisjonen av kulturkjerring;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott Ellen! Nei, vi er tydeligvis helt på kollisjonskurs med den godeste Korslund når det gjelder definisjon av " kulturkjerring". Personlig synes jeg betegnelsen er helt strålende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliPirelliEster SSynnøve H HoelKorianderNinaHarald KChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaAnniken RøilHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita Ness