Ei klok bok! Og den berørte meg. Boka er godt skrevet og tar opp en del viktige tema ift alvorlig sykdom.Forfatteren bruker begrepet "overlevere" om personer som overlever og gjennomlever alvorlige sykdommer. Og på tampen av boka siterer hun deler av en kronikk hun skrev i Aftenposten om samfunnets syn på språket for det friske og det syke.Forfatteren lever med sporene etter kreftbehandlingen i sinn og skinn, og i tillegg har hun også tinnitus. Trolig som følge av at hun ble truffet av lynet etter første kreftbehandling, og som senere ble forsterket av en spesiell type cellegiftkur. Dette er ei bok for friske, syke og overlevere, anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg gleder meg til å lese Berørt - en poetisk tittel med dobbelt bunn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg satt den på ønskelisten min. Kreftbehandling kan sette veldig dype spor etter seg både mentalt og kroppslig.
Nå begynner også menn å få kvinnesykdommer, men legene oppfatter det ikke fordi menn beskriver ikke symptomene slik kvinner gjør. Jeg tenker på lavt stoffskifte - når det er lavt går man rundt i en døss (klarer ikke være sammen med andre pga. konsentrasjonsvansker). Mange leger tar vanlig blodprøve som viser at den er normal, det sikreste er å ta prøve av tilbakemeldingshormonet TSH. Man skal være obs på fluor det er ikke så uskyldig, fordi det kan føre til at reseptorene på cellene i skjoldbrukskjertelen blir reaktive - dvs. sperrer for å opptak av tyroksin fra blodomløpet. Når man går i flere år før dette blir oppdaget så setter det dype spor hos vedkommende i lang tid for man har kjempet så lenge for å bli hørt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva du vet, Kirsten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom over en artikkel i Mat & Helse, sept. 2005. Hvor en ung mann gikk i nærmere 9 år før det ble oppdaget at han hadde lavt stoffskifte. En indremedisiner ga et godt innlegg i magasinet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg vet også om noen som har fått et nytt og bedre liv etter at de har fått skikkelig behandling for sine stoffskifteproblemer. Det er først i de senere år at legene er blitt mer oppmerksomme på disse plagene, og derfor blitt flinkere til å behandle dem. Det er i mange tilfeller en liten thyroxintablett som kan gi en person en bedret helse og livskvalitet. Bøker gir kunnskap og visdom innenfor alle felt, det er ihvertfall sikkert. Men, dessverre, blir det mer skjønnlitteratur enn fag og helse. Men magasiner er jo også en viktig kilde til kunnskap.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I høyest grad. Vil også anbefale Mat & Helse. Ikke bare har de gode artikler, men også litteraturliste, samt innlegg fra fagfolk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

HeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenKirsten LundBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaLinda NyrudKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid Hilmer