Herlig roman, som ligner mer en spenningsroman, synes jeg. Ble bedre og bedre kjent med Enken etterhvert som vi fikk små tilbakeblikk.

Spennende handling, får tvillingsvogerne hennes tak i henne, hva skjer med Fjellfanten, klarer Enken seg i villmarka?

Godt skrevet, jeg brukte lenger tid på å lese denne enn krim og spenningsbøker. Fine setninger, og en må bruke god tid på å nyte boka!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Blanding av western og gotisk, sier omslagsteksten. Kanskje det - men med et snev av "road movie" i tillegg. Langsom, men spennende! Årsaker og sammenhenger blir avdekket gjennom Marys hyppige tilbakeblikk; miljøskildringene er brutale og levende, og humoren ligger hele tida på lur mellom linjene.

Den norske tittelen blir litt tafatt, synes jeg - originalen heter The Outlander.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg er einig i at Enken er ein spennande, velskriven spenningsroman. Historia grip ein frå første avsnitt. Enka, som ho for det meste er kalla, er på vill flukt med svograne og fleire hundar i hælane. Ho har myrda mannen sin, som er deira bror.Flukta ber henne ut i den Canadiske villmarka. Ho, som er ei nitten år gammal prestedotter og oppdregen til å bli ei fin dame, må tåle harde strabasar som nesten tek livet av henne. Ho møter ein del personar som er både interessante og fargerike.
Forfattaren har eit godt og poetisk språk og gode karakterskildringar. Slutten er overraskande, men i grunnen forståeleg når ein ser på enka slik ho har utvikla seg til å bli.
Håpar på ny bok frå Gil Adamson.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAva