Som regel blir oppfølgere skrevet av andre forfattere en heller sørgelig og blek affære. Det samme gjelder i grunnen spin-off der andre forfattere skriver om historien, eller lager en ny historie med de samme personene. Scarlett som oppfølger til Tatt av Vinden er et godt eksempel. Det blir ikke det samme. Men finnes det unntak? Finnes det oppfølgere skrevet av andre forfattere som er bra, eller kanskje til og med bedre (gulp) enn originalen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Jeg likte And Another Thing...: Douglas Adams' Hitchhiker's Guide to the Galaxy, part six of three av Eoin Colfer veldig godt. Men om den er bedre eller dårligere enn Douglas Adams sine bøker, det tør jeg ikke svare på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skulle gjerne vite om noen klarer å skrive de syv (eller seks) bøkene i Milleniumsserien som Stig Larsson hadde planlagt og ikke rakk. Det er skikkelig synd at vi ikke fikk de bøkene, men jeg har mine tvil om det går. Av og til håper jeg på samboeren, kanskje hun i virkelighet skrev det meste....Scarlett er definitivt ikke det samme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes noe av problemet er at å fortsette en annen forfatters verk i utgangspunktet er umulig. Om du ga den samme ideen til ti forfattere ville du sitte igjen med ti vidt forskjellige historier. Så uansett om noen fortsatte Larssons bøker, ville det ikke bli hans bøker fordi det ikke kommer fra hans hode, selv om han skulle ha lagt igjen synopsis og planer for bøkene. Når Eric Lustbader skriver en bok som heter: Robert Ludlum's The Bourne legacy, så er ikke det en Ludlum bok - det blir å seile under falskt flagg. Jeg hadde ikke våget ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vet kanskje at Jill Paton Walsh har tatt opp tråden etter Dorothy Sayers med hennes lord Peter Wimsey. Vet ikke om hun har lyktes, jeg har ikke lest dem, men min bror som er Sayers-fan er ganske fornøyd. Ellers er jeg absolutt enig med deg, det kan ikke bli det samme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Johan Harstads historie om den voksne Albert Åberg er ganske fornøyelig. Litt i lengste laget, men ideen er god.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje litt på siden av spørsmålet ditt, men jeg tar det med: Knut Gribb ble opprinnelig skapt av Kristian F. Biller (=Stein Riverton/Sven Elvestad) i 1908). I de 100 åra som er gått etter det er det et utall forfattere som har tatt opp stafettpinnen. Det er skrevet 1600 historer lagt til ulike tidsperioder og med ulik kvalitet. En del av våre beste krimforfattere – som Gunnar Staalesen – har også bidratt, og noen av historiene er riktig bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er litt annerleds i og med at serien i utgangspunktet hadde forskjellige forfattere - det er ikke egentlig en fortsettelse på en bok. Enig i at det mye bra også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser som sagt at Gribb kanskje er litt på siden av det du spurte om. Men fram til han "ga ham fra seg", var Elvestad enerådende i å skrive om KG. Da snakker vi om et års tid og 28 hefter av magasinet "Lys og skygge".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og han var jo en dyktig forfatter. Jeg skulle gjerne ha lest alt han har skrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mrs DeWinter av Susan Hill! Oppfølgeren til Rebekka av Daphne DuMaurier. En absolutt god oppfølger og bevis på at det ikke trenger å være samme forfatter! :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker Rebecca veldig godt, så det kan bli spennende. Takk :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpAnniken LSilje HvalstadTatiana WesserlingEivind  VaksvikHarald AndersenKirsten LundTanteMamieLilleviMargrethe  HaugenPiippokattaAmanda AHildaKristine LouiseElisabeth SveeMorten JensenEvaRandiAMads Leonard HolvikBookiacNorahJulie StensethMcHempettCecilie69Karen RamsvikLailaHilde VrangsagenHilde Merete GjessingRonnyTrude JensenJohn LarsenEllen E. MartolEli HagelundIngvild SFrode TangenG LToveCecilie EllefsenGodemineBjørg L.