Elsker å lese tykke bøker (tar ikke slutt så fort..) men har dessverre ikke så mye tid til å lese for tiden. Behøver tips på korte bøker som gir en god leseropplevelse. Det meste er intressant utom krim som jeg er litt lei av for tiden.

Takk! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

207: Margaret Skjelbred: Gulldronning perledronning (roman)

199: Arnhild Lauveng: I morgen var jeg alltid en løve (fag/selvbio)

175: Hanne Ørstavik: Kjærlighet (roman)

170: Jan Wiese: Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede (roman)

119: Ingvild K. Rishøi: Historien om fru Berg (noveller)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest Om mus og menn av Steinbeck? Andre gode og korte fortellinger som jeg kommer på i farten: Falketårnet av Fosnes Hansen, Mazetti: Gutten i graven ved siden av og Ett minutts stillhet av Siegfrid Lenz. Hvis du liker underfundig humor kan det være verdt å ta en titt på Erlend Loe, Paasilinna og Mikael Niemi. De fleste av bøkene deres kan leses i løpet av noen få bussreiser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helga Flatland sine bøker: "Bli hvis du kan, reis hvis du må" og "Alle vil hjem. Ingen vil tilbake" To gode bøker som er lett lest, men utrolige gode leseopplevelser :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er selv en stor fan av noveller, her kan man finne mye av det beste i litteraturen. Det finnes mye å velge mellom, f.eks Hemingway, Charles Bukowski har noe råe, men herlig humoristiske noveller, Dorothy Parker er en noe glemt men fantastisk novellekunstner. Ellers finnes det mye korte romaner fra Russland, Ivan Turgenjev, Gogol mm.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Signerer Chat Noirs forslag om 84 Charing Cross Road. Selv vil jeg anbefale Kilden av Gabriel Scott, Ledsagersken av Nina Berberova, Gripsholm slott av Kurt Tucholsky og Opptegnelser fra et kjellerdyp av Fjodor Dostojevskij. Alle disse er korte bøker jeg har hatt stor glede av å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må slå enda et slag for den beste korte bok jeg kjenner: 84 Charing Cross Road. Den tar ca. 1 time å lese, og er du som meg, så vil du lese den omigjen og omigjen og omigjen......

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Prøv 'Den tiende mann' av Graham Green - kort og meget bra!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nylig lest Utakk av Per Knutsen. Den var kort, lettlest, og ga meg en artig leseropplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg kikket på profilen din fikk jeg liksom ikke helt tak på smaken din. Hvis du vil ha en kort klassiker kan jeg foreslå Den gamle mannen og havet, 99 sider. Men jeg skjønner ikke helt problemstillingen, gjør det noe om du bruker litt lengre tid på å lese ferdig bøkene da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk! Den skal jeg prøve.

Har startet på 2 tykke bøker, men ettersom jeg leser svært uregelmessig for tiden kommer jeg aldrig til slutten. Er vant å lese tykke bøker på kort tid og nå går det helt enkelt for tregt for meg. Fant frem til en bok under 200 sider og fikk tilbake den gamle gode følelsen.

Når det gjelder min smak så leser jeg mye forskellig. Liker å bli tipset om bøker som jeg ikke hadde funnet frem til selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte den i sin tid. Hemingway skriver veldig godt. Men jeg tror egentlig det er mange bøker som er lettere å lese. Jeg blei litt frustrert på hovedpersonen. Man kan velge om man vil se historien som fortellingen om en laaang fisketur eller en allegori, eller begge deler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det gir alltid en lykkefølelse å begynne på en ny bok. Vanskelig å forklare, men jeg har nesten en aversjon møt bøker på over 400 sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er det en som har laga ei fin fin liste med bøker på under hundre sider.

Ellers kan jeg anbefale Klassikeren som har kommet ut i år.

Ein vakker dag av Anna Gavalda er fin og liten. Handler om tre voksne søsken som samles og har det kos.

Naiv. Super av Erlend Loe er en kjent tittel for de fleste. Lettlest og morsom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og her har du enda en gammel tråd med boktips på gode klassikere på under to hundre sider.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PirelliEster SSynnøve H HoelKorianderNinaHarald KChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaAnniken RøilHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe Solberg