Første inntrykk: er dette en billedbok for barn? Formatet og illustrasjonene peker i den retningen. Men når en begynner å lese boken, merker en at teksten er myntet på alle aldersgrupper. Likevel ser jeg for meg at den er spesielt egnet til å leses av unge og eldre i fellesskap.

Dette er altså en bok om sorg. "Koking av tåresuppe" blir i overført betydning det som ofte kalles for "sorgarbeid".

Dette er en klok bok med mange gode betraktninger. Et av hovedbudskapene blir: det finnes ingen rikig eller gal måte å sørge på - eller altså: alle koker sin egen tåresuppe etter egen oppskrift. Dét kan være en viktig påminnelse, både for de(n) sørgende, men kanskje spesielt for dem som står mer på sidelinjen - ofte parat til å gi velmente, "gode" råd.

Likevel, om jeg skulle anbefale en bok for voksne om sorg, ville det nok ikke vært denne. Men til felles lesning f.eks. i familien, skolen, barnehagen, passer den bra. Minner meg om en annen bok i litt samme stil: "Pappa ville ikke leve" av Margaretha Runvik (som er skrevet spesielt med tanke på barn etter et selvmord i familien).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild S