Begynner surrealistisk og fint med at pappa reiser rundt og røver sjøer. Men plutselig handler det om Israel-Palestina-konflikten og den sju år gamle hovedpersonen blir dypt involvert. Sorry, men dette syntes jeg ikke fungerte i det hele tatt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

På tide å riste litt i tråden.Ser at Israels ambassade er sinte på kulturrådet, som har gitt støtte til boken.Forståelig det,etter det jeg har lest om bokens innhold.Etter min mening skulle ikke denne politisk indoktrinerte boken hatt støtte fra den norske stat. Ja,hva mener dere som våger å mene noe?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes ikke Kulturrådet skal begynne å vurdere innkjøp eller ikke ut fra politisk standpunkt, de skal se på den litterære kvaliteten. Alternativet er farlig nær sensur...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du lest boka?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvorfor i all verden skulle den norske staten, eller for den saks skyld forfatteren, ta hensyn til hva eventuelt den israelske stat mener om den norske ytringsfriheten?

De bør vel heller stikke fingeren i jorda og tenke på hva de selv gjorde på norsk jord for en del år siden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mordet på Lillehammer. Ja, det var ikke bra. Nå var det jo ikke det som var saken. Tenker mer på at barn i Norge blir foret med løgn fra en pro Palestinsk forfatter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blir deg nesten svar skyldig her, men hvorfor skulle ikke hun få lov til å skrive hva hun vil da?

Israelerne er vel ikke "guds" beste barn de heller. Jeg har ingenting mot det jødiske folk som sådann, men de styresmaktene der nede er ille. Og jada, de er like ille på den andre siden, feil på alle sider i den saken.

Men hvorfor i all verden skal det "lages" politikk ut av ei barnebok? Det er vel ikke alle foreldrene som kommer til å kjøpe den.

Leste at den israelske ambassadøren slett ikke likte denne boka. Bevares. Da har de ikke mye annet å bry hodet med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hans Sande er vel en mann.Enig i alt du skriver. Det var denne boken da.. "Pappa er sjørøvar". Jeg har ikke lest den selv,men den er tydeligvis ganske ensidig vridd. Synes at barn ikke burde fores med ensidig propaganda. Ikke tosidig heller for den saks skyld.Regner med at du vet mye om galskapen fra begge sider,så jeg ramser ikke opp noe her...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, la oss ikke ramse opp en masse sånn at det bare blir skittkasting til den ene eller den andre siden.

Jeg liker heller ikke indoktrinering, hverken av barn eller voksne. Det vil med andre ord si, la oss beholde mangfoldet, også når det gjelder litteratur. Så må folk gjøre seg opp sin egen mening, så var det dette med barnelitteratur da. Hmm...men foreldrene har vel ett ord med i saken her, forby boka og den blir kjempespennende. Tror nå jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke helt enig. Syns det var et fint og uhøytidelig barneperspektiv på et mildt sagt ladet tema. Og illustrasjonene, da!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Illustrasjonene er utmerkede! Men det er det med perspektivet vi er uenige om, da... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda Nyrud