Sliten... så ufattelig sliten som jeg aldri hadde trodd det gikk an å bli av å lese en bok. Narkomane Marit Dahls historie er forsøksvis behørig fortalt i en rekke bøker, der "Kjør meg til slottsparken" var den første, og kanskje mest kjente. I "Hekta" får vi Marits egen historie, fra det første søkende skuddet hjemme i barndomsbygda, gjennom prostitusjon, møtet og samlivet med mannen hun får to barn med, årelang manipulasjon og (selv)destruksjon, skyld, skam, kampen for verdigheten, kampen for barna, og lengselen etter å bli nykter. "Rystende ærlige Marit" er tilnavnet hun får av sin alkoholiserte ektemann, men hun sier avslutningsvis at hun er stolt av navnet i dag. Forfatter Lise Askvik har maktet å få frem både rusens herlighet og abstinensens jævelskap så sterkt at Marit fremstår nettopp slik - rystende ærlig. Jeg skalv mens jeg leste avsnittene om abstinenser, frost og kvalme, og fløt på gledesrusen når det gikk Marit godt.

Marits historie er en leksjon i å kjempe for alt man har kjært, og finne styrke i seg selv når alt håp synes å være ute. Det er en bok om å være kvinne - på godt og vondt - og om det som trekker kvinner opp - og river oss ned. Om urkraften i mennesket, og lysten til å leve. Om lyset i enden av tunnelen som ofte kan vise seg å være et motgående tog, men som før eller senere er veien ut, og opp i solen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Carine OlsrødHarald KNinaReadninggirl30Hanne MidtsundTrygve Jakobsenanniken sandvikJarmo LarsenTone HEli HagelundBeathe SolbergIngunn SCecilie69PerSpelemannIrakkTanteMamieKari ElisabethHarald AndersenAnneDemeterAnn Helen EKarin BergMonica CarlsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudSiri HelsethMonaBLDolly DuckTore HalsaSynnøve H HoelGrete AastorpNorahHelen SkogHanne Kvernmo RyeTine SundalLailaMarianne  SkageMonica  SkybakmoenChristofer GabrielsenNinaIda