I denne historiske romanen "1793" skildrer Victor Hugo den franske revolusjonens skjebneår i områdene rundt Vendée, Frankrike.
Hensynsløs vold, terror og drap når royalistene og republikanerne støter sammen. Sivilbefolkningen blir skadelidende, her vises ingen nåde.
Vi følger personer på begge sider av konflikten, men også fortvilte sivile. Selv om det er mye terror og vold som blir beskrevet, klarer Hugo å beskrive naturen rundt hendelsene og de ulike mennesketypen på en meget beskrivende måte, de glir så naturlig inn i fortellingen.

Jeg håper flere vil oppdage denne gode boka, for den fortjener flere lesere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Vurderer også denne her - fåes på engelsk på Kindle og nå har jeg lastet ned en sample. Så får jeg se om jeg biter på ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den havnet i vesken min på bokelskertreffet i går. Er visstnok en forkortet utgave, men kanskje er den verdt å lese allikevel. Boken er innbundet og gjenfortalt av Jacob Brinchmann. Har du kjennskap til denne utgivelsen fra 1955?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så det var du som fikk den, hyggelig!
Den havnet i min pose på et eller annet posesalg. Da jeg skulle sette den i hyllen (organisert alfabetisk etter forfatter), oppdaget jeg at vi allerede hadde ikke mindre enn TO utgaver av Hugos 1793:

  • En fra "Samlerens bokklubb", oversatt av Johanne og Ottar Bertelsen, 252 sider, utgivelsesår ikke oppgitt. (
  • En i serien "Victor Hugo - Utvalgte romaner", Nasjonalforlaget 1930, oversatt av C. J. Hambro, i to bind med til sammen 572 sider.
    Som en kuriositet kan jeg nevne at Hambro skriver i sitt forord av han følger rettskrivningen av 1907, ikke 1917 slik forlaget ønsket. "Han (oversetteren) har ikke villet ha ansvaret for en publikation med en ortografi han ikke kan kontrollere, og som tillike vilde måtte indvirke på stilens karakter." Artig!

Den utgaven du fikk, Brit, er nok enda mer forkortet enn jeg var klar over. Håper likevel du kan ha noe glede av den :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er den fra deg! Må si jeg ikke hadde helt oversikt over hvem som opprinnelig var eiere av de bøkene jeg fikk med meg hjem i går. Da ble det 2 fra deg da ( psykologiboken). Selv om 1793 er forkortet skal jeg lese den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enda en bok du er ansvarlig for at jeg har gått til anskaffelse av, Karin!
Posesalg. 100 kroner for en stoooor pose.
Ser med spenning frem til å lese den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne er på vei fra QXL. Ser veldig frem til å lese den. Både 'Les Miserables' og 'The Hunchback of Notre dame' er store favoritter. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da gleder jeg meg til å høre om boka falt i smak når du har lest den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig i alt du skriver over her. Nok en meget god bok av Victor Hugo. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

”De elendige” er jo fantastisk, så hvis denne er noe i nærheten kvalitetsmessig, blir det en god leseopplevelse. Ført opp på ”skal lese-lista”.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjør du lurt i. Kvaliteten på boka er meget bra, det er nå min mening. Ble forundret at vi bare er 3 stk som har registrert den her.
Den fortjener mange flere lesere, fordi den er en historisk roman, og vi får et lite det glimt inn i revolusjonens grufulle virkelighet i 1793 i Frankrike.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Interessant!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enda ei bok som ble lest en gang i ungdommen, og som har gått nesten i glemmeboka - jeg har iallfall ikke registrert den i samlingen min her, ei heller Ringeren i Notre Dame. Gode bøker, iallfall dengang da ... Skulle vel ha lest dem om igjen, men så er det jo så mye annet som skal leses også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag