Når jeg leser Oliver Twist, kan jeg ikke la være å tenke på Richard Herrmanns Seks skudd ved stengetid og andre mord. Herrmann beskriver den gamle rettsalen Old Bailey og den svære galgen i Hyde Park i London. Her ble tusenvis, også mindreårige, hengt. Slik jeg oppfattet det, var galgen trekantet med plass til åtte på hver stokk; slik at det kunne henge 24 personer i galgen på en gang.

Dette gir et dystert og realistisk bakteppe. Det er ikke få ganger Oliver trues med Old Bailey og galgen. Og det er ikke vanskelig å leve seg inn i hvor redd han måtte være.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Så vart òg initiativtakaren til denne lesinga ferdig med Oliver Twist i original. Familieforholda til hovudpersonen er med dette oppklarte, og eg har fått humor, varme og samfunnskritikk på kjøpet. Romanen er skriven i tidsånda med blanding av det melodramatiske og det kritisk realistiske.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg også!
Slutter meg fullt ut til alt det fine som er sagt om Oliver Twist. Blir bare mer og mer sulten på Dickens.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinHilde H HelsethMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaAnne-Stine Ruud Husevåg