Jeg er i en fase hvor jeg trenger noe lett, noe feelgood greier. Noen som har noen tips.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Kanskje du kan se litt nærmere på Philippa Gregorys bøker, spesielt tenker jeg på trilogien om Henrik VIII og hans barn, den som begynner med Søstrene Boleyn.

Ellers har Marina Lewycka skrevet lette og humoristiske bøker med et snev av alvor, for eksempel En kort historie om traktoren i Ukraina.

Om du liker chick lit kan du kanskje se nærmere på bøkene til Sophie Kinsella også, både Shopoholiker-serien og de de enkeltstående bøkene hennes, selv liker jeg Can You Keep a Secret? best.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søstrene Boelyn er en av mine favoritter. Skal sjekke litt om Phillippa Gregorys andre bøker også. Takk for tips.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg likte godt den siste boken til Heidi Linde; Nu Jävlar, lettlest og morsom

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker spenning mer enn feelgood. De beste "pageturnerne" jeg har lest er av John Grisham. Det er han som har skrevet The Firm, Pelikanrapporten osv. og de fleste av romanene hans er brukt som manus for filmer. Bøkene er oversatt til norsk og man nærmest raser gjennom dem, både fordi de er godt fortalt og fordi de er spennende. Ingen stor litteratur, men perfekt reiselektyre. Han har skrevet til sammen 24 romaner, så man blir liksom aldri ferdig heller. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom på noe mer som jeg selv har "slukt", men av et svar lenger ned her vil du kanskje ikke lese ungdomsbøker?? Jeg syns det kan være realt moro, sånt som er skrevet for litt større barn, som freksempel Alvetegnet-trilogien av Sigbjørn Mostue. Gode, gammeldagse norske smånisser utgjør magien, sammen med enkelte andre vesener fra folketroen. Og det går naturligvis godt til slutt;-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje ikke noe innlysende feelgod-valg, men jeg vil slå et slag for gamle Knut Gribb-pocket. Greit unnagjort på et par timer – kjent og kjært personglleri – og som medlem av ”Gribb-menigheten” er man i svært godt selskap.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Feelgood... Jeg er ikke verre enn at jeg syns den såkalte kiosklitteraturen får meg i god stemning, lettlest og varmhjertet og engasjerende. En slipper å bruke huet, det er bare å smile... Favoritten på det området er Sandemos føljetonger, som jeg ikke har noe i mot å innrømme at jeg har komplett;-D

Ellers ser jeg i hyllene på matbutikken eller bensinstasjonene om det er noen "gladhistorier". Kjører bort ca 300 l diesel i døgnet, så bensinstasjoner er jeg innom daglig. MÅ ha noe lettvint i jobbtaska.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg må si meg enig med deg der. Den typen bøker er veldig lettlest og gir en god følelse fordi historiene alltid ender så godt. Deilig å slippe å tenke alt for mye, men allikevel få med seg en god historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du lest noen av Harlequin-bøkene du, Ingrid? Syns det har vært noen interessante blant Harlequin Historie-bøkene. Ikke alle forfatterne er like flinke til å skape et autentisk 1700-tall, fx, jeg syns innpakninga de velger seg til fortellingen burde være godt uttenkt. Den beste så langt er Anne Herries, hun legger historiene til riddertiden - romantikken er flettet inn i skikkelige dramaintriger;-D Hun har gjort god research..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nettopp;-D Og på jobb er det veldig greit å ha slikt som huskes mer av hjertet enn av hjernen.. Lettfordøyelig, er vel uttrykket jeg lette etter.

Hender jeg må stå og vente (da har jeg fakta f betalt for å lese!!), da sitter jeg med beina på dashbordet og pløyer tekst. Gjerne med et halvt øye på omgivelsene utenfor, da blir det ikke akkurat de overambisiøse leseprosjektene..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper meg alltid en Nora Roberts bok når jeg er i det lune.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kunsten å være menneske Har du lest den? Litt usannsynlig, veldig amerikansk og ganske søt...trist:) Siden du liker hunder tenkte jeg kanskje denne fortalt av en hund med stor omsorg for sin familie kunne være noe. Den norske tittelen synes jeg forresten er litt rar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne noterer jeg meg Strindin. Takk til deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Ett år i Provence" av Peter Mayle, eller alt av Marian Keyes (såkalt chick-lit).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lurt litt på forfatteren Marian Keyes, men er ikke det typisk ungdomsbøker. ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Andre gode i denne sjangeren er Fiona Walker (men bare de første bøkene), Jenny Colgan, Wendy Holden, Lisa Jewell....men kvaliteten fra bok til bok varierer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei - absolutt ikke. Hovedpersonene hennes er vel i tjue- eller tredveåra... Ikke så interessant for tenåringer, tror jeg. Dette er chick-lit, der den typiske hovedpersonen er ei jente i alderen 25-40, enten singel eller med en håpløs kjæreste/mann i utgangspunktet. Som regel er handlingen en eller annen livskrise der hun på slutten kommer ut med en ny og kreativ jobb (jobben er som regel veldig viktig i disse bøkene) og en snill og grei mann :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ok, høres ut som en slukebok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Urban fantasy er "slukebøker" for meg. De er greit lettleste og har en fascinerende historie. Kan fort lese ei bok på et par dager når jeg kommer over sånne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Pär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars Mæhlum