Ja, jeg håper at så mange så mulig får kjennskap til PayPal.

Når selgere tilbyr PayPal betaling, opplever jeg at det er en særiøs aktør. Jeg har store betenkeligheter med å betale med kredittkort over nett til utlandet via vanlige usikrede http adresser. Om jeg måtte, hadde jeg sjekket om adressen hadde en S bak http, altså https:// som viser sikker kobling. Men jeg styrer som regel unna alle steder som ikke tilbyr PayPal, og det er svært få... Payson har jeg hørt om.. Og Payex (er ikke den nosk?) Me det er PayPal som er mest kjent og mest brukt, både i Norge og Internasjonalt. Hvis man handler mye på nett, både innenlands og utenlands, er det underlig om man ennå ikke har skaffet seg det med mindre det er av uvitenhet.

For en stund siden var det en kamerat som fortalte at han hadde kjøpt bildeler via en amerikansk nettbutikk. De hadde sendt ham en mail og bedt om kredittkortopplysninger som han sendte dem på mail. Jeg spurte om han visste hvilken risiko han utsatte seg for??? Han sa at det virket som en særiøs butikk og at det var vanlig å sende slike opplysninger på mail. Jeg sa at det var det aldeles ikke, og at hvis disse opplysningene kom i hendene på feil mennesker, så kan de tappe kortet for max kreditt, som i hans tilfelle var 50.000, og da får han heller ikke tilbake pengene på forsikringen. Det trenger ikke være dem han gir kredittkortopplysningene til som misbruker de. Hvis det kommer kjeltringer for øre at det finnes bedrifter som ber om kredittkortopplysninger via mail, og de får hjelp til å hacke mailkontoen til bedriften så kan dette få svært store konsekvenser for de som har sendt fra seg kredittkort eller personopplysninger.

Aldri gi fra deg kredittkortnummer, personnummer eller andre sensitive personopplysninger på mail!

Betal kun med kort via sikre https://-koblinger (ikke http://

Men aller helst: Bruk PayPal (eller payex/payson) for å sikre pengene dine.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Når jeg handler på antikvariat.net (Skandinavia) betaler jeg over nettbank. Noen Svenske og Danske antikvar har også bankkonto i Norge. Har vært ute for kun ett antikvar som ikke mottar annet enn kredittkort - da skrudde varsellampen på hos meg. Selv om de bedyrer at de makulerer all info etterpå, "det kan jo ikke jeg se det".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøpte bøker på et svensk antikvariat en gang. Det skjedde en feil (bestilte mange eks av samme bok tror jeg det var), og de skulle ordne det om de fikk all info i en mail. Litt senere var plutselig kredittkortet mitt i sving i svenske butikker. Heldigvis slapp jeg å betale for svindelforsøket, men jeg tror egentlig banken var litt snill med meg. Av en eller annen grunn kunne jeg ikke forestille meg at noen som jobbet på et antikvariat kunne være kjeltring... ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Huff... Bra det ordnet seg. Banker dekker vanligvis aldri tap vis en har gitt fra seg kredittkortopplysninger. Det finnes nok dessverre kjeltringer i alle bransjer. Man kan ikke stole 100% på andre enn seg selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliPirelliEster SSynnøve H HoelKorianderNinaHarald KChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaAnniken RøilHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita Ness