For en stund siden var det noen som etterlyste steder hvor man får kjøpt bokstøtter. Tenkte derfor jeg måtte tipse om Etsy.com, som er en internasjonal brukskunstportal med over 300.000 butikker.

Et søk på bokstøtter der gav hele 2743 treff :O)

http://www.etsy.com/search?search_submit=&q=bookends&view_type=gallery

Enjoy ;-)

PS! Hvis det ikke står oppført portokostnader til Norge, ikke ta det som en selvfølge at de ikke sender utenlands. Når jeg handler på Etsy pleier jeg bare å sende en mail og spørre og da ordner det seg nesten alltid.

NB! Husk å holde deg under 200 kr på vareprisen om du handler fra utlandet da slipper du fortollingsgebyrer. Om varen koster 195 og portoen 30 kr er du trygg. Det er kun vareprisen som må være under 200 kr.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Utrolig mye fint. Bare så synd at min bokhylle er en romdeler med 4x5 små rom på kanskje 50x50cm, og vær hylle er derfor helt fylt opp av bøker så det er ikke plass eller nødvendig med bokstøtter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der var det mye fint... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For et utrolig utvalg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom plutselig på noe. For en del år siden kjøpte jeg noe som virket som en slags hånd-kvern til hvetegress. Den kostet nok over det beløpet, men jeg betalte ingen toll. Det var fordi denne varen var ikke å få kjøpt i Norge. Samt at den var til eget bruk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen varer passerer tollen uten å bli kontrollert. De har ikke ressurser til å sjekke absolutt alle. Kjøkkenutstyr er momspliktig enten det er kjøpt av en privatperson eller bedrift, og om den finnes på markedet i Norge eller ikke, så du har nok bare hatt flaks, eller så har avsender notert vareprisen på etiketten på utsiden av pakken til under tollgensen på 200 kr. Det er omtrent kun bøker som er momsfrie, fordi de blir vurdert som kunnskap (med unntak av lydbøker og e-bøker) ved innførsel

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp. Var selv heldig med to pakker tidligere i september og sent i august, som begge var godt over tollgrensen, men som tydeligvis smatt gjennom likevel uten å bli kontrollert. Begge pakkene inneholdt altså tollpliktige varer, og var ikke nedmerket i pris.

Jeg har aldri vært heldig før når det kommer til dette, og med to ganger på rappen nå i høst kommer jeg vel ikke til å ha flaks igjen før tidligst 2015 eller noe, hehe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

haha, gullhår... :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, det akkurat det jeg trenger! Har de flere farger mon tro? Eller må jeg gå til et lakkeringsverksted?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan jo bare kjøpe spraybokser og spraylakkere de selv. Blir bra det, så lenge de er helt rene før du setter i gang. Bare til å ta de med utenfor huset, legge de på en avis og spraye de. Tørker ganske fort og resultatet blir fint :O)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke spesielt pene kanskje, men hvis man er desperat .. jo.. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Metall er anvendelig man kan ha magneter på de - med en liten huskelapp. De tar som sagt ingen plass for så vidt. Mine foreldre hadde noen i grøn marmor i L form med en rund marmorstein på (passer ikke hos meg).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror jeg er fryktelig sær. For jeg har aldri sett poenget med bokstøtter. De tar jo vekk dyrebar plass jeg kan benytte til bøker! Kjempefint som pynt altså, men jeg trenger plassen til bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis man har bokhyller uten sidekanter så faller bøkene ned uten bokstøtter :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lurer på om der finnes lakkerte metal som ser ut som en L? Har noen sett noe lignende? De tar ikke opp plass for bøker - kan til å med ha magneter på!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har en slik hjemme, L-formet i grå metall. Tror den ble kjøpt på Ikea for noen år siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har vært litt ubevisst på jakt etter bok-støtter. Er der noen her som vet om noen som selger bok-støtter i Norge? Noe nostalgisk, kanskje burde jeg ta en tur innom Skeidar igjen! Evt. Living!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvorfor ikke se om du finner noe på linken da? De fleste av bokstøttene er vintage så skal ikke være så vanskelig å finne noen som er nostalgiske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har det som en regel å ikke bruker kreditt-kort utenlands. Kjøper mine engelske bøker hos min nettbokhandler. Men takk allikevel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig :O) Jeg handler aldri med kredittkort via utlandet. Bruker Paypal som er et internasjonalt lukket betalingssystem som sikrer at transaksjoner mellom kjøper og selger blir utført på en trygg og sikker måte. De fleste som handler via utlandet bruker PayPal-konto, som bl. a er nødvendig for å å handle både på Ebay og Etsy. Får man problemer med et kjøp etter å ha betalt med PayPal, og åpner dispute uten at selger svarer, får man igjen pengene sine.

Forstår at mange synes det er skummelt å handle fra utlandet med kredittkort så ville bare tipse om at PayPal eksisterer og er et mye tryggere alternativ. Det hevdes at det er idiotsikkert, og jeg har valgt å tro det etter å ha brukt det i 4 år og er kjempefornøyd :O) Også norske Epla og mange norske bokhandler tilbyr kjøp med Paypal.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er bra du forteller om Paypal - jeg har heller ingen betenkeligheter med å handle fra utlandet når selgeren tilbyr Paypal-betaling. Det kan tilføyes at svenskene har utviklet en tilsvarende tjeneste, Payson - jeg har brukt det også, med like god erfaring.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg håper at så mange så mulig får kjennskap til PayPal.

Når selgere tilbyr PayPal betaling, opplever jeg at det er en særiøs aktør. Jeg har store betenkeligheter med å betale med kredittkort over nett til utlandet via vanlige usikrede http adresser. Om jeg måtte, hadde jeg sjekket om adressen hadde en S bak http, altså https:// som viser sikker kobling. Men jeg styrer som regel unna alle steder som ikke tilbyr PayPal, og det er svært få... Payson har jeg hørt om.. Og Payex (er ikke den nosk?) Me det er PayPal som er mest kjent og mest brukt, både i Norge og Internasjonalt. Hvis man handler mye på nett, både innenlands og utenlands, er det underlig om man ennå ikke har skaffet seg det med mindre det er av uvitenhet.

For en stund siden var det en kamerat som fortalte at han hadde kjøpt bildeler via en amerikansk nettbutikk. De hadde sendt ham en mail og bedt om kredittkortopplysninger som han sendte dem på mail. Jeg spurte om han visste hvilken risiko han utsatte seg for??? Han sa at det virket som en særiøs butikk og at det var vanlig å sende slike opplysninger på mail. Jeg sa at det var det aldeles ikke, og at hvis disse opplysningene kom i hendene på feil mennesker, så kan de tappe kortet for max kreditt, som i hans tilfelle var 50.000, og da får han heller ikke tilbake pengene på forsikringen. Det trenger ikke være dem han gir kredittkortopplysningene til som misbruker de. Hvis det kommer kjeltringer for øre at det finnes bedrifter som ber om kredittkortopplysninger via mail, og de får hjelp til å hacke mailkontoen til bedriften så kan dette få svært store konsekvenser for de som har sendt fra seg kredittkort eller personopplysninger.

Aldri gi fra deg kredittkortnummer, personnummer eller andre sensitive personopplysninger på mail!

Betal kun med kort via sikre https://-koblinger (ikke http://

Men aller helst: Bruk PayPal (eller payex/payson) for å sikre pengene dine.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når jeg handler på antikvariat.net (Skandinavia) betaler jeg over nettbank. Noen Svenske og Danske antikvar har også bankkonto i Norge. Har vært ute for kun ett antikvar som ikke mottar annet enn kredittkort - da skrudde varsellampen på hos meg. Selv om de bedyrer at de makulerer all info etterpå, "det kan jo ikke jeg se det".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøpte bøker på et svensk antikvariat en gang. Det skjedde en feil (bestilte mange eks av samme bok tror jeg det var), og de skulle ordne det om de fikk all info i en mail. Litt senere var plutselig kredittkortet mitt i sving i svenske butikker. Heldigvis slapp jeg å betale for svindelforsøket, men jeg tror egentlig banken var litt snill med meg. Av en eller annen grunn kunne jeg ikke forestille meg at noen som jobbet på et antikvariat kunne være kjeltring... ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Huff... Bra det ordnet seg. Banker dekker vanligvis aldri tap vis en har gitt fra seg kredittkortopplysninger. Det finnes nok dessverre kjeltringer i alle bransjer. Man kan ikke stole 100% på andre enn seg selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar. Kjenner ikke mer til enn til navnet "paypal". Hvor finner jeg mer info? (Har lett på nettet, men ingen har vært god nok).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil også slå et slag for PayPal. Det er så trygt at de til og med ringte meg en gang jeg hadde brukt mye penger for å være sikre på at det ikke foregikk noe muffens!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

paypal.com.

Når man oppretter bruker, kan man krysse av for brukerspråket norsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliPirelliEster SSynnøve H HoelKorianderNinaHarald KChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaAnniken RøilHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita Ness