Hva handler boken om?

Vlad lever i Europa på en tiden hvor pesten herjer, han må rømme fra den lille bygda han bor i da hele hans familie blir rammet av sykdommen. Vlad flykter langt av sted og søker tilflukt i en kirke, dessverre huser kirken noen svært skrekkelige og blodtørstige vesener.

Heldigvis har Vlad kunnskaper om hvordan han skal uskadeliggjøre vampyrer og med litt hjelp fra et par andre blodtørstige skapninger klarer han seg.. for denne gang.

Mine tanker om boken:

For å være ærlig hadde jeg ingen anelse om hva jeg skulle forvente av Vampyrjegeren. Det jeg fikk var jeg fornøyd med, en grøsser hvor det brukes fra Europeisk historie fra 1700-tallet, vampyrtro gjennom tidene og faktisk noe medisinsk historie. Boken kan selvsagt kun leses som en fortelling skrevet for å nytes men hvis man ønsker er det også mulig å lære seg en ting eller to.

Det tok litt tid før historien kom virkelig i gang, noe som trakk litt ned for min del. Kanskje var det nødvendig for at vi, før de neste to bøkene, skulle bli godt nok kjent med historien og personene i den. Det er ofte slik med første bok i en trilogi.

Ikke forventet deg en vampyrromanse, disse vampyrene er minner mer om Bram Stockers Dracula enn Stepenie Meyers Edward Cullen.

Favorittene mine i boken var to små vampyriske vesen ved navn Bunny og Batty. Småekle skapninger som var sjarmerende på sitt vis.

En god bok, jeg planlegger å få med meg oppfølgerene.

Bokomslaget:

Her ser vi Dr. Schnabel iført sin pestmaske. Passende blodig til historien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Når du sier vampyrene er mer som Stokers Dracula framfor romantisk "skvip" (jeg synes twilight er skvip), så må jeg jo bare lese denne. For meg er vampyrer sleipe og onde vesner, mer som rovdyr som lever av instinkt for blod, framfor noe annet. Gleder meg til å stifte mer bekjentskap med dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjør det, et par ting som er greit å ha i bakhodet: Boken har ungdom mellom 12-16 år som målgruppe. Det er første bok av tre.

Jeg likte den men det er ikke non stop action her, den er litt mer saktegående. Det er jo ikke alle som er så glad i det, men for meg fungerte det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ekstra bra at det er rettet mot ungdom, for da får jo ungdom lært om "ordentlige" vampyrer i tillegg til Twilight-vampyrene. :) Kontinuerlig action er heller ikke et must for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

bandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtHarald KLinda NyrudTone SundlandIngunn SJulie StensethSolveigMonica CarlsenJBStine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenTine SundalHildeToveHeidiTine VictoriaHelen SkogAndreas Bokleser