Likte innledningen særlig godt med denne boka. Å bli dratt i handlingen på en slik elegant måte er en ren nytelse.

I romanen blir vi kjent med en tyrkisk familie som alle er knytta til det tause huset i en liten kystby en times tid utafor Istanbul. Alle har hemmeligheter for hverandre. Vi følger tre-fire personer og deres versjon av virkeligheten. Den eldste i familien er farmoren på 90. Hun har opplevd mye i sitt lange liv, slev om hun bare har oppholdt seg i den lille byen etter at hun dro fra Istanbul som tenåring. I løpet av hennes liv har Tyrkia gått over til det latinske alfabetet og staten er sekularisert. Store omveltninger!

Men så. Forfatteren er Nobelprisvinner og romanen er svært litterær. Han bruker litterære virkemidler helt bevisst (selvsagt), men for denne leseren som er mest opptatt av den gode historien, blir det litt for mye.

Alt i alt en god bok, der jeg fikk vite mye om Tyrkias historie og kultur. Men jeg trur dessverre ikke jeg kommer til å gå løs på en bok til av denne forfatteren på lenge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Carine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne Jensen