"Du finner meg i fjellene" og "Lille Tre", begge skrevet av Forrest Carter, er bøker som gjorde sterkt inntrykk på meg da jeg leste dem for mange år siden. Begge om indiansk kultur og levesett. "Du finner meg i fjellene" er en slags biografi om krigersjamanen Geronimo (jeg sier "ens slags" for forfatteren og biografiobjektet traff hverandre aldri, og boka er svært skjønnlitterær). Carter hevdet videre at "Lille Tre" var hans egen oppvekstskildring. Det har vist seg at Carter ikke var indianer, og at boka slik sett bare var oppspinn: men for et godt skrevet oppspinn i så fall. Og virkelig troverdig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Oj, det visste jeg ikke om Carter! Jeg likte også disse bøkene godt. Veldig dumt å gi seg ut for noe man ikke er, men han følte kanskje det måtte til? Kanskje hadde ikke interessen vært der om han ikke hadde hatt "indianerblod"? Jeg trodde han var halvblods jeg. Var han ikke det heller?

Nå måtte jeg bare google han. Utrolig fascinerende! Forrest Carter var virkelig en HELT annen en han gav seg ut for! Denne mannen burde virkelig bli utsatt for en biografi! Han må ha vært en veldig sammensatt og komplisert personlighet for å si det mildt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Definitivt! Jeg trodde hele oppveksten min at han var indianer, jeg og. Men antagelig ville han det (og følte at han måtte) for å kunne distansere seg fra den rimelig suspekte fortiden sin. Man kan spørre seg hvordan en mann som han kan skrive så flotte og ekte bøker. Men som du sier, han må ha vært utrolig sammensatt og komplisert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Først blei jeg litt skuffa da jeg fikk vite det, men samtidig var det fascinerende. Noe veldig spesielt må ha skjedd. Antar at det var det rasistiske sør som var utgangspunktet hans, og at familien hans var en del av dette. Det at han begynte å referere til sønnene sine som nevøer var sterke saker. Fikk nesten lyst til å forske litt mer på Carter jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PirelliEster SSynnøve H HoelKorianderNinaHarald KChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaAnniken RøilHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe Solberg