Hvilke bøker har du startet på x antall ganger, avbrutt og ikke fullført, og senere startet opp igjen på, osv?

Og hvorfor har det blitt/er det sånn?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 30 svar.

'Brødrene Karamasov' og 'Sofies verden'. Sistnevnte er gørrakjedelig og førstnevnte blir i vanskeligste laget for meg. Når en setning strekker seg over mesteparten av én side blir jeg dessverre distrahert. Men jeg gir meg sjelden, så jeg har da gjort mange forsøk opp gjennom årene. Nå gidder jeg ikke flere ganger, det er altfor mange gode bøker der ute i verden til at en skal kaste bort tiden på bøker man ikke liker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ulysses leser jeg stadig vekk utdrag av, men det blir aldri mer. Her må man ha mye litterærteori i bakgrunnen (vel, har jo en del, men).Det er vel en sånn bok som man skal lese bare for å ha lest... En gang i framtiden kanskje? Markens grøde, som "alle" synes er fantastisk, og som jeg faktisk har lest en god del av, men så langt har jeg tenkt at den kanskje er litt kjedelig? Prøver imidlertidig igjen i disse dager.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Markens grøde" => en av mine favoritter! Gikk unna som bare det for meg, så skjønner ikke helt at den ikke fenger....men noen har forklart meg at vi mennesker er forskjellige...kanskje der det ligger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er jo det jeg sier. "Alle" liker den! Jeg tror ikke helt at jeg har skjønt, dvs. knekt koden ennå... Men bare vent, jeg skal gjøre et grundig og ærlig forsøk nå i ferien, og jeg kommer tilbake med kommentarer! Gleder meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To bøker:

Halvbroren av LSC. Jeg vet ikke helt hvorfor den har vært så motstridig for meg. Jeg har lest masse annet av LSC, hele Beatles triologien, flere av de tidlige krimbøkene, og et par andre. Men den der Halvbroren assa, den er seig av en eller annen grunn. Jeg lurer på om det er noe med det navnet til hovedpersonene - Barney, og den nordnorske bakgrunnen til foreldrene som blir en slags absurd suppe for meg. Men jeg skal lese den en gang, helst før den blir film/tv serie.

Den andre boken som har vært for gjenstridig for meg er Foucaults pendel av Umberto Eco. Eco er en forfatter jeg holder høyt. Han anstrenger seg ikke for å skrive lett fordøyelig, og han gir leseren tillit ved å ikke undervurdere sitt publikum. Det har jeg sansen for. Men starten på Foucaults pendel er ganske drøy. Men det er også en sånn bok man burde lese, så jeg skal nok få lest den en dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Englelære. Ny bok nå i 2010, har lest en side om gangen, og historien fenger meg det er ikke det, vet ikke hvorfor meg kommer meg bare ikke videre i boka føler jeg. Det er ett eller annet tungt ved den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøvde meg på det første bindet av Den andre verdenskrig-serien til Winston Churchill en to-tre ganger for en 10-12 år siden. Det var interessante greier, men det var nok en kombinasjon av at jeg ikke pleide å lese den typen litteratur på den tiden, og en manglende stamina. Det er vel kanskje på tide å finne den fram igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mrs. Dalloway av Virginia Woolf har jeg forsøkt meg på 2 ganger, men begge gangene lagt fra meg. Jeg har fryktelig lyst til å lese den i utgangspunktet, men kommer aldri særlig langt før den blir lagt vekk og andre bøker blir prioritert. Tror nok jeg må "modnes" litt mer før jeg forsøker meg neste gang! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prosessen.. kommer lenger og lenger hver gang. men aldri helt til siste side

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He he, ja deg har jeg også prøvd meg på men ga opp. Men jeg skal prøve igjen en annen gang....Gir meg ikke;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Lord of the Rings" har jeg startet flere ganger, men aldri klart å fullføre. Ved siste forsøk kom jeg så langt at de kjempet med balrogen før jeg ga opp, og dette er rekord. For meg ble filmene redningen.

Jeg gjorde også flere forsøk på Anne MacCaffreys "Dragonflight" på slutten av 70-tallet før jeg endelig kom meg forbi de innledende kapitlene. Til slutt brøt jeg gjennom barriæren og har slukt mye MacCaffrey siden dengang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For mye opphausing av en bok og gnål fra andre om at den MÅ leses virker stort sett fryktelig negativt på meg - dessverre, for det er jo ikke det at de som anbefaler meg bøker har dårlig smak. Spesielt har Stephensons Cryptonomicon fått lide denne skjebnen for meg - og det er jeg lei for, for jeg er veldig glad i andre ting av samme forfatter, og har veldig lyst til å få med meg denne også, det blir bare litt for tungt under alle superlativ-forventningene...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Ringdrotten", Eilev Groven Myhrens glitrende oversettelse av Tolkiens mesterverk :)Men, akk, så tunglest for "vanlige dødlige", nynorsklærer eller ei. Har aldri avbrutt boka for ikke å starte igjen, det er jeg for sta til. Men tar meg gode pauser der jeg leser andre bøker. Er kommet til siste bok nå, fornøyd med den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Mannen uten egenskaper" av Robert Musil. Har ikke satt av tid til den - og det vet jeg at jeg må om jeg skal gjennomføre. Tror at dersom jeg hadde tatt den (dem) med på ferie en gang hadde jeg lest ferdig. Selve bøkene/handlingen er - ettersom jeg forstår - med intensjon laget slik at en nettopp kan legge dem fra seg og plukke den opp igjen uten at det ødelegger leseropplevelsen. For meg måtte det i tilfelle bli ved annen gangs lesing. Gleder meg til lesingen, men har altså ikke villet/kunnet prioritere et "slikt prosjekt" til dags dato.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av alle bøkene jeg har begynt på så kommer jeg meg bare ikke gjennom "Hobbiten". Og ja, jeg veit at alle synes den er kjempebra, men jeg synes "Ringenes Herre" er så mye bedre. Den vekker ingen leselyst i meg rett og slett..kanskje jeg har hatt for høye forventninger.

Ellers så er bokhylla full av halvleste bøker, men de har jeg bare forsøkt meg på en gang enn så lenge :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Don Quijote. Forsøkt meg et par ganger, men har ennå ikke vært i den rette stemningen. Har forøvrig ikke gitt helt opp... den skal jo være bra :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Don Quijote er jo veldig bra. Men enig at den kan være tung å komme igjenom. Men den er jo episodisk, så går jo ann å ta en og en fortelling om gangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

eg òg. Ein gong får eg det vel til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Don Quijote: 2 "poeng" (så langt i all fall) :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ulysses av James Joyce.Har holdt på med den i ti år nå,og har ikke tenkt å gi meg heller.Den står og irriterer i bokhylla mi,og har blitt ganske slitt i kantane.Jeg liker det jeg leser,men den krever en god del konsentrasjon.Og Don Quijote....den fenger lissom bare ikke meg.Mange som ser på meg som en liten grønn marsboer av den grunn,siden den er en av de virkelig store.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For noen år siden skulle jeg og min daværende på ferie til Dublin, og jeg satte meg som mål å endelig ta fatt på Ulysses aom hadde stått i hylla i hvem vet hvor mange år. Kunne jo liksom ikke dra til Dublin uten å ha lest den. Det gikk enorm prestisje i dette, og jeg sleit fryktelig i etpar uker med en tekst jeg ikke skjønte bæret av. Heldigvis, omentrent samtidig med at jeg hadde gitt opp å begripe Ulysses, ble jeg dumpa av dama så det ble ikke noen Dublintur på meg. Puh! Men boka står der enda, og en dag...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et eller annet sted her på bokelskere.no var det et tips om at hvis man hadde litt alkohol innabords,så gikk det greiere å skjønne Ulysses....Jeg har planer om å teste ut det tipset!Det må være det eneste jeg til nå ikke har prøvd,så det er verdt et forsøk! Lykke til med boka,og håper det blir en Dublintur på deg etterpå! =0)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er tørrlagt misbruker, så det tipset kommer litt for sent :-) Dersom det dukker opp flere Dublinturer tror jeg jeg bare leser et referat først, og bruker tiden på litteratur som er litt mere tilgjengelig i formen istedet. Lykke til du også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ti år(?) Keep up the good work! :-)

Selv har jeg startet på- og lagt fra meg på Engler og demoner 3 ganger til nå. Kan bli flere...

Og hvorfor? Husker ikke helt. Den er jo spennende. Tror det er andre ting som har kommet i veien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kommentar til meg selv:

Nå, endelig ferdig med Engler og demoner, etter 4. oppstart. Godt jobba, Billy! Flink gutt, det! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gratulerær!!! =0D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Vindens skygge" av Zafon. Altfor høye forventninger, samt at jeg fikk samme følelse som når jeg leste "Alkymisten" av Coelho; dette er for tydelig. "Halvbroren" av Lars Saabye Christensen, som er en av mine favorittskrivere, men denne tok aldri av for meg. Skal gi den en sjanse til ved en senere anledning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Faucaults pendel av Umberto Eco. "Alle" sier den er bra bare man kommer seg gjennom starten. Det har jeg av en eller annen grunn ikke gjort. Likte Rosens navn svært godt, men har ennå ikke kommet gjennom Faucaults pendel . Etter noen forsøk. Har ikke gitt helt opp ennå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte de ca 300 midterste sidene av Foucaults pendel. Første og siste tredjedel syne jeg bare var traurig. Et under at jeg klarte å lese den ferdig, egentlig, så jeg forstår godt problemet ditt.

Mine verste er Kafkas Prosessen, som jeg har lest første halvpart av flere ganger og aldri kommet meg helt gjennom. Jeg vet ikke helt hvorfor. Jeg har hatt den på pensum til i hvert fall to eksamener også...

Nummer to på lista er en biografi om Sylvia Beach, damen som drev Shakespeare & Co i Paris og som sannsynligvis er hovedansvarlig for at Ulysses noensinne ble publisert (og ferdigskrevet). Den har jeg også lest ca. halvparten av to ganger. Jeg har ikke gitt den opp, heller, jeg har bare ikke kommet meg gjennom av en eller annen grunn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, Prosessen er ikke lett. Har lest den helt frivillig, men kommer ikke gjennom den. men men, noen bøker skal stå å vente! Har ingen planer om å gi opp.

Slet lenge med Sofies Verden, og i høst kom jeg endelig gjennom den.

Har også begynt på Maya av Jostein Gaarder utallige ganger, noen som har lest den? Er det verdt det? Nå gir jeg snart opp...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Elisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina G