Likte denn boken godt. Er en roman, men det kunne godt vært en sann historie. God skrevet!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

det er en sann historie... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste denne boka nå i løpet av helga. Må jo si at jeg synes det er en verdig debutroman fra Gunn Marit Nisja. Man merker tydelig at forfatteren har gode kjennskaper til hverdagslivet i Egypt. Og jeg er enig i at dette kunne ha vært en historie fra virkeligheten.
Jeg syntes nok at hovedpersonen Live var noe i overkant naiv og godtroende, som så lett lot seg lokke inn i forholdet med egyptiske Kareem.
Men boka kan jo være et godt eksempel på hvordan det kan gå, og en advarsel for unge jenter som drar på sydenferie til fremmede kulturer med bagasjen full av romantiske drømmer om å få treffe drømmeprinsen og sterke ønsker om å få oppleve det store eventyret...
- Her får vi vite alt, eller i alle fall det meste av det som foregår bak fasadene og som kan skje om man ikke er på vakt og er våken nok for alle kulturforskjellene... Sånn sett kan boka være verdifull og preventiv om den blir med på sydenferien.
Ellers var boka lettlest og hadde et visst driv i seg, slik at jeg følte at jeg måtte fortsette å lese for å få vite hvordan det gikk. Men jeg var ikke helt fortrolig med en del av språkbruken. Å bruke bare pronomenet "han", uten å bruke "ham" der dette er naturlig, blir litt feil for meg. Noen haltende setninger og trykkleifer var det også...
Men som sagt: En helt grei debut, og ei bok å anbefale for de som er interessert i dette temaet og til de som trenger det!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leste denne boken på ferie i Tyrkia - en bra "setting" for denne type bok! Som deg likte jeg boka, jeg likte selve historien, ikke vanskelig å "leve seg inn i" hvordan Live mer og mer tilpasset seg både den egyptiske kulturen og alle kravene fra sin uforutsigbare ektemann. For oss som har levd en stund framstår nok Live som noe naiv, men hvem er ikke eller har vært det som ung og forelsket! Språkmessig er den litt dårlig synes jeg, mange overflødige og dårlig formulerte setninger. Men uansett - jeg har ingen problem med å anbefale den videre! Har vært litt i tvil om hvilket terningkast jeg skal gi, men endte opp med en noe "svak" firer, mest på grunn av språket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var innom og leste beskrivelsen av boken og har satt den på min ønskeliste. Den hørtes meget interessant ut og er nok aktuell i dagens samfunn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøpte denne boka i dag, og er spent! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

VannflaskeLibraritas vHeidi Nicoline ErtnæsLene AndresenPer HellemRufsetufsaMonaBLTonesen81Randi Annie FramnesHarald KLinda LarsenMorten BolstadTrine S. AustbøAlice NordliThomas Heie H.AtmanLeseberta_23Lisbeth Kingsrud KvistenBeathe SolbergTone SundlandAnne Berit GrønbechCassiopeiaTine SundalSimen "Boktimmy" IngemundsenHeidiDolly DuckBenedicteMonica CarlsenBechenKarin BergKine Selbekk OttersenSommer1970Hilde StorkjørrenLailaOmpabopPernille GrimelandEileen BørresenEmil ChristiansenJohnny OlsenTorill Elisabeth Revheim