Hei, jeg lurer på om noen av dere har erfaringer med å handle fra The Book Depository?

Er dette et trygt sted å handle?

Det står bl.a at de tilbyr free worldwide shipping. Gjelder dette alle bøker? Greide ikke finne ut av det via hjemmesiden. (Det er liksom litt for godt til å være sant til at jeg tror på det:)

Jeg har aldri kjøpt bøker via utlandet hvor totalprisen har vert over 2ooNOK, og har hørt at bøker er helt toll og momsfrie. Stemmer dette? Kan man kjøpe så mange bøker man vil uten å måtte betale fortollingsgebyr en gang?

Er det andre utenlandske nettbutikker som tilbyr gratis eller rimelig porto, som dere kan anbefale?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 42 svar.

Jeg handler på Book depository og Play stort set hver uke :P Kjempe fornøyd. Kjempe billig :) Også sender de en og en bok/ting, så du slipper betale toll. Og frakten er gratis. Har handlet ekstremt mye der og aldri hat problemer. Og bøkene kommer altid frem i god behold da de pakker det ordentlig inn :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Toll og moms slipper man uansett når man handler (vanlige) bøker til privat bruk, så det er bare å handle ivei. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror bøker er fritatt for denne 200 kr. grensa. Har bestilt bøker fra Book Depository, aldri noe problem med dem. Play.com har også bøker med gratis frakt. Prisene er ganske like på disse to nettbutikkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har funnet ut at vanlige bøker er moms og tollfrie, men ikke lydbøker og e-bøker ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...er ikke så sikker. Sjekk m tollen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har sjekket :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vanlige bøker er tollfrie, men ikke lydbøker og e-bøker ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det stemmer. Man kan bestille så mange trykte bøker man vil, amazon.co.uk har også gratis shipping for alle bestillinger over 250 NOK, da kommer bøkene ofte på døra.

Regjeringen har vedtatt toll på e-bøker, jeg handler nå og da e-bøker fra USA, sist for 2 uker siden, jeg ble ikke belastet for norsk moms. Prisen var det samme som tidligere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er også veldig fornøyd med Book Depository. Noen ganger får jeg flere bøker i en sending men som regel sender de en og en, men de kommer som regel til meg samtidig. Har opplevd en gang at jeg fikk en annen forside enn avbildet men det er ikke så ille.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:O) Takk for anbefaling :O) Coveret (innpakningen) er ikke så nøye for meg så lenge innholdet er det samme :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har veldig gode erfaringer med Book Depository, og foretrekker å handle der. Har opplevd en gang at en bok kom så sent at jeg trodde den var borte i posten, da jeg kontaktet dem sendte de ny uten spørsmål. Har også opplevd å få feil bok tilsendt, da jeg klaget svarte de etter noen timer og de sendte meg ny bok med en gang (og jeg fikk beholde den feilsendte).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Man må visst passe seg for at det ikke er for mange store fargeillustrasjoner og lignende hvis tollen har en dårlig dag. Kjenner ei jente som fikk trøbbel med noe pensumlitteratur hun hadde bestilt fra utlandet.

Tollgrense på netthandel er noe av det som virkelig gjør meg arg. Om det skal være en slik, bør den minimum være på 1000 kr. Meeen det er visst ikke en hjertesak for så mange politikere (småforståelig nok). Jeg blir for øvrig bare sint av å høre at årsaken til at grensa skal være det samme i 35 år er å beskytte norske næringsdrivende. I mange tilfeller handler min netthandel om at det rett og slett ikke finnes norske butikker som selger det produktet jeg vil ha.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

...vel, det er norsk bygdementalitet som styrer, ikke miljø hensyn..."La oss for gu's skyld ikke bygge nye, og sikrere veier..så folk fra nabobyggda kommer hit". Av dette finner man mye rart i "The Wisdom of the Heart", Henry Miller og 'The book of Heroic Failures'. Stephen Pile

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har opplevd mye rart fra tollvesenet jeg også, derfor jeg synes det er viktig å sjekke opp i regler for innførsel for hver type vare jeg kjøper. Synes det er flott at bøker er tollfrie (så lenge det varer). Helt enig i at tollgrensen bør heves til minst 1000 kr. Vet at Demokratene er det partiet som står mest på for å øke denne grensen (til 25.000) og dette partiet er også svært opptatt av å forbedre forholdene for eksport for norske bedrifter. Et parti som har mye lik ideologi som Frp, bare hakket mer radikale. Men helt i motsatt retning av hva jeg stemmer "dessverre". Jeg er MDG fan og de er også heldigvis opptatt av å øke tollgrensa :O)

Jeg handler også fra utlandet først og fremst for at varene ikke finnes i Norge, eller fordi ting er svindyre her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så mye som 25 000 trenger vi ikke. Eller, det kommer sikkert godt med hvis man skal kjøpe dyr elektronikk på nett... Alle partier uansett farge er for økt tollgrense, det er bare ikke en prioritet i det hele tatt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For noen år siden annonserte jo politikerne at de skulle heve grensa til 1000,- kr. Men plutselig gjorde de helomvending. Jeg kan ikke huske at jeg hørte noen ordentlig grunn til at de ombestemte seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Å skylde ting på "kapitalistene" på denne måten blir et karrikert bilde av virkeligheten. For det første, når var det "kapitalister tok over styringa av Norge"? Og handler ikke kapitalisme om et fritt marked? Fritt betyr at folk kan både kjøpe og selge det de vil, så vidt jeg forstår. Da skulle jo heving av tollgrensa være en fordel. Dermed kan man si at heving av tollgrensa er et "kapitalistisk" krav, og da blir det selvmotsigende å skylde dette på kapitalister. Man kan sikkert vri det i alle mulige retninger, egentlig.

Dessuten har vi jo det markedsøkonomiske konkurranseprinsippet som skulle tilsi at dersom "alle" kjøper et visst produkt fra utlandet fordi det er billigere eller bedre, må norske aktører følge etter med et bedre tilbud til forbrukerne for å vinne tilbake markedsandelen. Her har de en fordel i og med at jeg tror de fleste liker å kunne gå i en norsk butikk og personlig velge ut sine innkjøp, og hvis priser og utvalg er konkurransedyktig vil norske butikker ha en fordel. Norske nettbutikker også, for øvrig, da det ofte tar mye kortere tid å motta varer fra dem enn varer fra utlandet.

Jeg skal ikke påberope meg å være verdensmester i disse temaene, men jeg er uglad i at visse folk elsker å dra fram kapitalismen som roten til alt ondt. Særlig når kapitalisme er et så vagt begrep som det er i alminnelig norsk bruk. Mange har ikke en klarere definisjon enn at kapitalisme = "ondskap og utnytting", virker det som...

(Et hjertesukk, som de kaller det.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som et apropos slår det meg også at MDG like gjerne kunne vært mot heving av tollgrensa da det er bedre for miljøet å kjøpe lokalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tollgrensene er der for å beskytte norske varer og produkter. Du kan gå så langt tilbake som til 1800 -tallet for å finne forløperne til disse lovene. En periode ble Norge oversvømt av billig, russisk korn. Dette førte til store problemer for norske bønder, og det ble vedtatt å innføre toll. Grunnen til at det ikke er toll på bøker, er fordi det regnes som kunnskap.

De rødgrønne sa, da de var i opposisjon i 2003, at de ville heve tollgrensen til 1000 kroner. Da de ble valgt inn på stortinget og fikk makten, stemte imidlertid SV og AP imot et forslag fra Frp om å heve tollgrensen. http://www.dagbladet.no/dinside/2005/04/28/430108.html

I 2009 gikk de igjen ut og sa at de ville øke tollgrensen. Høyre har programfestet at de vil øke tollgrensen til 1000 kroner. FrP foreslo økningen, som de rødgrønne stemte i mot i 2005.

Ingen partier har sagt at de er i mot en heving, men så langt er altså ikke noe vedtatt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for, utförlig svar.Tollens forskjellige målsettninger kan man diskutere i det uendelige. Det er som med tollgrensen, NSB, veiene og eldreomsorgen. Det prates og diskuteres, men vi ser altfor lite handling.Rene 1800-tallet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...troe du på dette selv?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har handlet massevis av bøker fra The Book Depository - og er 100% fornøyd. Det er jeg også når det gjelder Amazon.uk - der er det også gratis frakt hvis du handler for over £25. Det er ikke toll eller moms på bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jo..., jeg glemte. Kjöpte akkurat nu en bok fra Better World Books.MINST halve prisen mot hva jeg skulle betalt på Amazon. Gratis porto

Godt sagt! (1) Varsle Svar

*Massevis', hva leser du. Selv leser jeg mest historie, kunst/kulturhistorie, biografier,filmhistorie og går av og til tilbake til böker jeg har lest,noen nyere, pluss lyrikk, f.eks Eva KIlpi, Haldis

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange kunstbøker og bøker om doodeling, grafiske romaner osv. Takk for tipset om Better World Books!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Handler ofte på Amazon...og bla The Book Depository. Dessuten The Book Factory, Better World Books og Books-A-Million.En og annen har tatt litt tid, men plutselig ligger den i postkassen og "åpneritualen" kan begynne... Kjøper, iblant fra Play.com da porto inngårr

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åpnerituale, hehe, virker kjent :D

Tusen takk for mange gode tips om andre bokhandler. Skal sjekke dem ut med en gang :O) Amazon synes jeg ofte blir litt dyrt pga portokostnadene utenfor EU. På play.com har jeg kjøpt cd´er fra norske artister til halvparten av prisen av hva det koster i Norge (juhuu) :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror de fleste forbinder Play.com som et sted for cd og dvd-film( også jeg) men Ola har faktisk ganske bra tilgang til böker,ofte under 100 eller 200 lappen, selv om man finner flere titler( mange ute av lager) på Amazon. Hyggelig å hjelpe en bokvenn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har bestilt bøker fra The Book Depository to ganger før, og jeg må si jeg er veldig fornøyd! Gratis frakt gjelder alle bøker, men jeg tror det de gjør er å sende bøkene én for én, slik at det skal bli mer opphakket slik at frakten ikke trenger betales for. Da jeg skulle kjøpe tre forskjellige bøker sist skjedde nemlig det at jeg fikk én bok om gangen. Hvis du kjøper for bøkenes utseende, vil jeg derimot ikke anbefale dem, ettersom det har vært ganger hvor bøkene jeg har fått fra dem har hatt bøyde sider eller lignende. Alt i alt liker jeg The Book Depository, allikevel, bøkene er billige og frakten er gratis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for svar. Høres veldig bra ut. Må sende inn en bestilling og teste :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker amazon.co.uk. Billig frakt og billige bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes portoen der er dyr... Prisen totalt på bok + porto koster noen ganger mer der enn å kjøpe fra norsk nettbokhandel. Og flere bøker shippes ikke til Norge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig, amazon.co.uk er bra. Raskt og billig, og definitivt å foretrekker framfor sin amerikanske brorpart amazon.com hvor det tar laaaaaaaang tid før det kommer. Eneste problemet jeg har hatt med amazon, er at enkelte av de svært sjeldne bøkene (som ellers også er vanskelige å få tak i i Norge) ikke blir sendt utenlands. Det virker rett og slett som om det har blitt satt en sperre på noen av bøkene mot utenlandsfart. Jeg har aldri skjønt hvorfor, men sånn er det, selv om det langt i fra gjelder alle. Som nevnt gjelder det i hovedsak veldig sjeldne saker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt sånn på sidelinjen, men denne siden er jo helt fantastisk! Jeg har ikke vært klar over den før nå, og jeg klør i fingrene etter å bestille... Bare synd lommeboka sier nei..hehe. Men en dag skal det storhandles fra denne siden, masse herlige bøker jeg kunne tenkt meg! Takk til Maria Ramstad som nevnte den, og til alle dere andre som så varmt anbefaler den :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er glad for at du oppdaget den også! :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan anbefale Book Depository på det varmeste - ja, det er portofritt og rimelig, og jeg har bare positive erfaringer med dem. En gang posten hadde rota bort pakken fra dem, sendte de meg en ny gratis.

Ja, bøker er moms- og tollfrie. Men obs, det gjelder bare vanlige papirbøker. Du kan få problemer med lydbøker, e-bøker og f.eks. tegneserier.

play.com sender også portofritt, men jeg har bare handlet der en gang iblant ettersom bookdepository som regel både er billigere og raskere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for svar og for anbefaling. Høres ut som de er god på kundebehandling også, og det synes jeg betyr endel. Ikke lett hvis noe går galt i bestillingen overseas hvis butikken ikke er samarbeidsvillig.

Ja jeg hørte rykter om at det skulle innføres moms og toll på lydbøker og annen elektronisk litteratur. Det skal ikke være billig å lese seg klok. Snart følger nok moms på vanlige bøker også. Det er betenkelig at tollgrensa inn til Norge ikke har økt med en krone de siste 30 år... Hva får man for 200 kr? Jojo, hvis man kun skal ha en bok er det jo greit nok.. Men skal man ha 10, må man kjøpe dem separat og be selskapet sende dem separat og man må betale separat porto på alle. Det blir mye penger ut av landet det. Merkelig at ingen av byråkratene tenker på dét...

Fordi TBD tilbyr portofrie forsendelser er de for oss nordmenn derfor prisgitt :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har bare gode erfaringer fra Book Depository selv. Som Ann Helen skriver er det fraktfritt og billig, og det er jo suverent at de sender en og en bok slik at du slipper å vente ekstra.

Det er bare å slå seg løs... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for anbefaling :) Gjett om jeg gjør :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bookdepository er en genial side. Du betaler ikke for frakt, bøkene er billige og de sender en og en bok, slik at du slipper å vente til alle bøkene er sendingsklare.

Du kan kjøpe så mange bøker du vil, ikke tenk på tollgrenser. Men kjøper du noe annet enn bøker sammen med bøkene må du tenke på hva dette andre koster.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for anbefaling og info Ann Helen :O) Gleder meg til å teste nettbutikken :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik Vale