Et av de største og mektigste episke verk i Russlands historie. Fine beskrivelser av liv, levned og natur som kan ta pusten fra leseren. Vi kommer tett inn på Don-kosakkene gjennom et par generasjoner fram til og med første verdenskrig og novemberrevolusjonen. Denne historien er etter min mening helt på høyden med det beste i russisk fortellertradisjon.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Er fortellinger fra Don en kortversjon av Stille flyter Don? Var ikke klar over at Stille flyter Don er i 4 bind.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortellinger fra Don er et frittstående verk, skrevet tidlig i forfatterskapet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønte at det ikke kunne være Stille flyter Don. Jeg var innom biblioteket i Bergen og der så jeg at det var 4 tykke bind. Kommer nok til å belage meg på å låne på biblioteket. Et dansk antikvariat så jeg hadde alle bind tilsalgs til nær 500 om det var danske eller norske kr det husker jeg ikke. Nå har jeg iallefall fått satt ned en ny forfatter som jeg ikke kjente fra før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stille flyter Don er et verk på 1700 sider, så fire bind må nok til for kunne være lesevennelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Inspirerende innspill! Noen ganger er det bare så lett å forstå hvorfor en klassiker er nettopp en klassiker! Høres ut som man skal i antikvariater for å få denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er vel verdt og anstrenge seg litt for! Sjolokhov er kanskje litt ukjent for mange i forhold til de andre russiske megastjernene, men i denne romanen, som først kom i serieform mellom 1928 og 1940 skrev han så det grøsser i leseren. Boka sitter i hodet lenge etter at man er ferdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste den en gang i en fjern ungdom, og husker at jeg ble betatt. Kunne ha god lyst på en repetisjon, men Sjolokhov er vel ikke å få tak i for tida. (Fortidas nobelprisvinnere burde utgis på nytt med jevne mellomrom!)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har klart det!
Fant alle de fire bindene i en bruktbutikk i Oslo. Et av dem inneholdt t.o.m. et langt avisutklipp om forfatteren/nobelprisvinneren.
Tror du ikke jeg gjorde det kunststykket å gå fra dem :-(

Jeg angret - selvfølgelig. Reiste til byen igjen, og tro det eller ei, der lå de og ventet på meg :-) I god behold!
Nå står de trygt forvart i en av mine bokhyller og venter på tur.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har en cd liggende en plass: The Hunting Sketches Bk.1: My Neighbour Radilov and Other Stories av Ivan Turgenev. Har ikke hørt den enda, må finne den først. Deretter legge inn en anmeldelse i... Han var russer iallefall.
Få se om jeg låner boken (Stille flyter Don) på biblioteket ved en anledning som byr seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gratulerer, og god lesing!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har nå vært inne på antikvariat.nett og bestilt ; : En manns skjebne. 1960, Fortellinger fra Don. Oversatt ved Olav Rytter. 1964, Ny jord. 1 - 3. 1964 av SJOLOKHOV, MIKHAIL.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig! Finnes nok et bortgjemt, støvete eksemplar på et eller annet bibliotek - forhåpentligvis. Sjolokhov fikk nobelprisen i 1965 og boka er så bra at den fortsatt burde være tilgjengelig for nye generasjoner av lesere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søkte boka opp med engelsk tittel på Amazon, det så ut som det var mulig å få tak i noen brukte utgaver der, om det er interessant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dagfinn JakobsenMarianne  SkageAlice NordliGro-Anita RoenLars Johann MiljeIngeborgChristofferHilde Merete GjessingTor Arne DahlIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiEster STor