Krimserier av norske og svenske forfattere fenger meg, jeg leser bøkene , og ser gjerne filmene , om de er filmatisert. De jeg har fått med meg er blant annet serien om Cato Isaksen av Unni Lindell, Varg Veum av Gunnar Staalesen, Konrad Sejer av Karin Fossum, Patrik og Erika av Camilla Lackberg , Van Veeteren av Håkan Nesser, Henning Mankells Wallander , og A gruppens forfatter Arne Dahl. Nå tenker jeg å starte med Gert Nygårdshaug og hans serie hvor etterforskeren heter Drum. Noen likheter med noen av disse jeg har lest mon tro. ? Jeg er ikke kjent med denne forfatteren egentlig, har akkurat holdt på med hans bok Mengele Zoo, som jeg likte godt. Forfatteren er populær men om noen kan fortelle litt om serien, sånn enkelt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Drum har ingen likheter med noen av dem du nevner, og gir derfor en befriende leseopplevelse. Jeg slutter meg til Jan under her: Prøv en av bøkene! De er tynne, lettleste og IKKE spekket med vitenskapelig stoff. Ikke nødvendigvis enig i at de bør leses i rekkefølge, men les iallfall ikke den siste først!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Drumbøkene er 10 i tallet. De er morsomme, spennende og pirrer nysgjerrigheten for dem som liker mysterier knyttet til ting som skjedde for lenge siden. Her kombinerer Nygårdshaug sin interesse for historie, reiser, vitenskap, mat og vin. Av og til beveger bøkene seg på grensen til det sannsynlige. For noen er dette artig krydder i krimbøkene hans, for andre kan dette være en turn-off. Jeg foreslår at du leser den første først og gjør deg opp en mening om den. Bøkene bør leses i riktig rekkefølge. Lykke til!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk til deg Jan Fongen,høres ikke helt meg ut. Prøver meg med å låne på biblioteket , den første. Blir jeg "bitt" ,kjøper jeg dem. Vitenskap og usannsynlig er ikke helt min smak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forfatterens vitenskaps- og historieinteresse ligger i bakgrunn og blir aldri vesentlige i bøkene hans. Men det er en fordel om du liker mat og vin. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er helt enig i Jan Fongens oppsummering, og det bør helt klart leses i rekkefølge. Nygårdshaug har gjort noen morsomme grep i forhold til kronologi :) Dessuten bør du anskaffe fransk rødvin mens du leser den første. Enjoy!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig, guiritana. Må innrømme at Drums besøk i Saint-Emilion inspirerte meg til å reise dit. Har selv bodd på vingård, snakket fransk med lokalbefolkningen, gått på drueslang i vinåkrene, sittet på samme torg som Herr Drum midt i den herlige middelalderbyen og utforsket katakombene under bakken. OG selvsagt drukket mye herlig Bordeaux. Slik kan litteraturen inspirere oss til de flotteste opplevelser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømgretemorMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgesiljehusmorLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli Hagelund