Mitt første møte med noveller av Agnar Mykle, og jeg ble ikke skuffet.
I denne boka er det ca 20 noveller og flere av de falt i smak.
Novellene handler om ulike mennesker i forskjellige situasjoner. Små vakre skildringer, underfundige, humor og alvor i mange varianter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Er det den med Skjendselens korinter?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er det, i tillegg er den fine fortellingen "Taustigen" der.
En annen fortelling jeg liker heter, "Og bakom synger leiegårdene" (ikke skogene :) Jeg synest det er kvalitet over fortellingene, små sannhetsperler om litt av hvert mennesker kan kommer ut for.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror dette er en ny-utgivelse som inneholder bl.annet novellesamlingen Kors på halsen fra 1958. Den har jeg lest for veldig lenge siden og jeg husker jeg var begeistret for denne...og konstaterte at Agnar Mykle kunne skrive langt mer enn det han ble "beryktet" for....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er ikke med i "Noveller 1", men helt sikker i 2 eren. Har ikke den boka, men ønsker å lese den også for dette var virkelig bra.
Blir så glad når jeg kommer over slike kvalitets-fortellinger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, i novellsamlingen Kors på halsen var det en novelle som hadde samme tittel. Nå har jeg lett og lett i hyllene mine, men finner den ikke. Jeg måtte kvitte meg med, so to speak, tusenvis av bøker da jeg flyttet til et mindre sted i 2005, kanskje den ble borte da. Det er veldig lenge siden jeg har lest den selvsagt, men husker også det var en annen novelle jeg syntes var litt genial, het noe slikt som Flekkene på min vest? Kan det stemme? Finner du den?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første delen av novellene heter: "Taustigen".
Skjenselens korinter, Apollon og Jahve, Nocturne, Lykken mellom to menn, Ein Prosit, ein Prosit der Gemütlichkeit, Mannen og de greske søylene, Taustigen, Gardinene, Marikåpe med regndråpe, Land-svik.

Andre delen heter:"Jeg er like glad, sa gutten"
Juryen vil nå trekke seg tilbake, På sangens vinger, Sjåføren i Manchester, Og bakom synger leiegårdene, En mann og hans vask, Korteste møte, Tårnet, White Christmas og til slutt "Hvordan står det til, herr Schlytter?".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha, Karin. Da er ikke de to novellene jeg tenkte på med der. Nå ser jeg de har den på biblioteket, så da skal jeg låne den og friske de opp.... PS Ser forresten Bokklubben skriver at Noveller II inneholder de to novellesamlingene: Kors på halsen og Largo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.