Jeg er nettopp ferdig med Wassmos "Et glass melk takk", og hun som alle andre nevner andre bøker i boken sin. Dette gjør selvsagt de fleste forfattere. Personlig liker jeg å høre litt om andre bøker i bøkene jeg leser, spesielt hvis jeg har lest disse bøkene. Ofte fører det til at jeg leser de senere. Men; det er forferdelig irriterende når det blir avslørt store hendelser i andre bøker jeg ikke har lest. Som f.eks "Anna Karenina". Denne boken står allerede i bokhylla mi, men jeg har ennå ikke lest den.

I "Et glass melk takk" blir det, til min store ergrelse, avslørt at Anna til slutt kaster seg framfor toget. Og for å være sikker på at leseren får med seg dette, passer Wassmo på å nevne dette fem-seks ganger.

Nå er det sikkert flere som tenker at "Anna Karenina" er så kjent at dette vet alle, og det er mulig jeg har snappet det opp en eller annen gang i løpet av livet, men det har jeg i så fall glemt nå i ettertid. Takk for påminnelsen. Jeg skjønner at det er en sentral faktor for handlingen i bøkene at disse hendelsene blir avslørt, men av og til skulle jeg ønske at det sto Obs, spoiler.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Skjønner godt at du er irritert. Hadde blitt det selv. Anna Karenina er et fantastisk bokverk så du må bare prøve å glemme det du vet.

Jeg leste en trilogi som jeg ikke husker i farta, men der sluttet første bok med en ulykke og jeg var veldig spent på hvordan det hadde gått med hovedpersonene og gledet meg til bok to. Leste bak på boka før jeg begynte og der sto det hvem som hadde omkommet og hvem som hadde klart seg. For meg ødela det veldig spenningen med den boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt utrolig at det sto bak på boka! Spenningen er jo selve drivkraften i handlingen. Jeg klarer nok ikke å glemme det, men har uansett tenkt å lese den. Leseropplevelsen blir nok stor likevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror ikke du kan gå inn og "styre" eller begrense en forfatters uttrykkelsesevne. Uansett hva og hvordan en forfatter skriver så vil det for denne ha betydning for det en skriver vil jeg tro (og også for oss lesere)! Jeg har selv ikke lest "Et glass melk takk", men vil jo tro at Wassmo vet hva hun gjør (hun pleier det den dama der:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg er helt enig i det du sier. Hva som skjer i "Anna Karenina" er jo også viktig i utviklingen av Dorte i "Et glass melk takk", og like sentralt i andre litteraturhentydinger i andre bøker. Men av og til er det ganske ergerlig å få servert en sånn avsløring rett i fanget. "Et glass melk takk" ble ikke dårligere av den grunn altså, men hadde jeg visst dette på forhånd hadde jeg byttet rekkefølge på lektyren:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken