Nei - jeg var egentlig litt bekymret for den manglende stamtavla. Når det gjelder Grand Prix, må jeg vel innrømme at jeg i sin tid registrerte at Sandie Shaw hadde mista skoa, Sverre Kjeldsberg hadde noen underlige benklær, og at en som lignet Pinocchio, stilte som norsk maskot en gang. Dette må jeg sove på.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Kremt - nå synes jeg du bør ha sovet lenge nok, Marit, og i mellomtiden har det utviklet seg til et presserende behov hos meg å få kartlagt identiteten til den norske Pinocchio. Hvem i all verden har du i tankene, Tornerose? Jeg har grunnet og grunnet og endt opp med to kandidater, men jeg klarer ikke for mitt bare liv å sjalte ut noen av dem i finalen: mente du Mattis Hætta? eller selveste Veslefrikk med fela? Enn så lenge er det bare meg som definitivt sitter med lang nese her, så nå må du gjøre rede for deg, det er min soleklare borgerrett (sorry, ble litt revet med: vi i urbane strøk har hatt valgdag i dag, og jeg har vært og utført min borgerplikt som seg hør og bør, nemlig.)!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Herre min hatt og frakk, - der var vi i gang igjen! Tenk - Mattis Hætta! Dokker høre no vel sjøl kor tullat dokker e. En joikende Pinocchio? Ingenlunde. Derimot kan han muligens være storebroren til Titten Tei - jeg ser mer enn et snev av likhet mellom dem. Come on!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om jeg ikke husker feil, så var det i alle fall en hel del jodling i Pinocchio-filmen til Disney (den sekvensen der han og andre dukker danser folkedans og synger attåt - den med klimakset "There are no strings on me!", vet dere). Så at joiking skulle være så utenkelig, kan jeg ærlig talt ikke forstå. Men Titten Tei-parallellen kan jeg medgi kan ha enda mer for seg. Men ærlig talt og velbekomme, Tornerose, jeg mener come on SELV, asså! HVEM MENTE DU DA, DA? (Makan til damemenneske, hun er så hemmelighetsfull at det skulle ikke forundre meg om hun for lengst er Prinsesse Ragnhilder av tredje grad - MINST.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå husker jeg knapt hva den unge mannen heter en gang, men han hadde med seg en del sprekinger som bedrev mye hopp og sprett og tjo og hei omkring på scenen. Jeg har en følelse av at han var på en slags hjemmebane da han gikk til topps i denne kulturmønstringen, og folk på Gardermoen hoiet og hvinte da han vendte hjem. Som du skjønner, er jeg altså ingen MGP-ekspert, og neppe kvalifisert til å få innpass i Ragnhild-skapet ved hjelp av sånne grep.

RYBAK! Eureka! Den satt, tenker jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja - men det var jo det jeg SA, jo. Veslefrikk. Med fela. A.k.a. (= also known as) A. Rybak. (Husket ikke navnet på ham i sted, jeg heller. Men Solveig forstod meg så, gjorde du ikke det da, Solveig? Eller trodde du jeg hadde gått meg bort i Asbjørnsen og Moes samlede? Nei, si du ikke gjorde det da - det hadde vært så godt å gå og legge meg med vissheten om at i det minste én bokelsker morset med samme kodenøkkel som meg...)

Marit: er redd jeg må gi deg medhold. Du må lese deg opp på MGP fort som svint - du aner ikke når du kan få bruk for de kunnskapene, skjønner du. (Hvis du lurer: jeg aner det ikke, jeg heller. Men best å være forberedt.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg forsto deg, slapp av, du kan gå og legge deg og til og med sove godt. Hvem andre skulle Veslefrikk med fela være liksom? Ikke Bobbysocks i alle fall. Hadde ingen mistanker om at du hadde gått deg vill i Asbjørnsen og Moe, men når det gjelder Veslefrikk med fela så ligner han litt på en Ivo Caprino-dukke, så det er jo mulig å la seg forvirre, tross alt. Hadde tilgitt deg jeg altså, om jeg trodde du var helt ute og kjøre.

Kunnskaper om MGP trenger man fordi man aldri vet hvor Ragnhilderne dukker opp. Sist var de i Tyskland og spolerte Norges vinnersjanser, om hvem vet, om vi hadde visst om deres planer på forhånd og hatt nok kunnskaper om MGP kunne vi kanskje vunnet hele greia. Så det så...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men Veslefrikk med fela er vel Veslefrikk med fela, eller har jeg misforstått noe nå, igjen? Mattis Hætta hadde da vel ikke lang nese? Forresten synes jeg benklærne til Sverre Kjeldsberg burde blitt høyeste mote igjen, man fikk jo så god oversikt over saker og ting...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes grenser for hvor god oversikt jeg ønsker. Men det er nå meg. Jeg husker at det var en del snakk om hva Sverre Kjeldsberg skulle opptre i, og at han på forhånd bebudet at han skulle være iført et helt enkelt antrekk. Jeg oppfattet at det ble fnyst hånlig ("fnøset" høres feil ut?) da han entret scenegulvet i den internasjonale finalen i sine hvite gevanter, men neimen om jeg erindret at reaksjonen skyldtes benklærne og deres beskaffenhet. Hm, så hva betyr det - var jeg sløv eller dere enspora den gangen? (Og Solveig - var du i det hele tatt påtenkt da? ;-P)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Var de HVITE? Da har jeg sett feil finale. Der ser du hvilken ignorant jeg er i denne sammenhengen. Men Sandie Shaw hadde iallfall ikke sko!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes det er greit å vite hva man går til jeg da, men det er jo meg... Nei, jeg var nok ikke påtenkt da. Når var det egentlig, -79, -80? Er alt for sent på kvelden til at jeg orker å google. Men, i fall du ikke har oppdaget det, så finnes det faktisk både bilder og film fra den gang. Om det ikke er for sent på kvelden for deg, så kan jo du lete litt, så kommer du til å forstå hvor jeg henter min kunnskap om tiden før jeg ble født fra...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ååååå - så du har LEST deg til kunnskapene altså? Den eventualiteten falt meg ikke inn. Juks og bedrag, kaller vi slikt. Enten får man være på plass når begivenhetene finner sted, og ikke noe eller her. Nytter ikke å bløffe seg til kunnskap i etterhånd når man ikke hadde vett på å innfinne seg i tide da det gjaldt. Jeg for min del er prinsippfast, og akter ingenlunde å google noe som helst - nå går jeg og legger meg, så kan du diskutere videre med Marit hvordan det kunne ha seg at Sandie Shaw stilte uten sko. Jeg bare advarer: dere står antagelig på akkurat like bar bakke: Marit har antagelig sett en fotballkamp i stedet for Grand Prix-finalen der Sandie gikk til topps (jeg tror dette må ha vært pre-Pinocchio, muligens kontra-Pinocchio, i og med at Sandie som kjent (for oss født en smule tidligere enn visse andre) slo knock-out på konkurrentene med tittelen "Puppet on a string" - jamfør Pinocchios vitnesbyrd om at "There are no strings on me", altså him), og du - ja, altså av andre åpenbare årsaker er avskåret enhver førstehåndskjennskap til saken. (NEI, Solveig, at Sandie Shaw antagelig også er pre-annelingua har absolutt INGEN betydning for eller innvirkning på mitt standpunkt i så måte. God natt med deg. Altså dere.)

(P.S. DU skjønte at Veslefrikk = Rybak, hva? Jeg mener alt i første runde?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

her datt jeg av lasset!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan noen av oss gi deg en hånd og hjelpe deg opp igjen, tror du? Forutsatt at du vil opp igjen, naturligvis. Hvilket lass var det du datt av? Det har vært så travelt her i denne tråden, så jeg for min del har forlengst mistet oversikten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det jeg ikke vet helt sikkert. Kan ha noe med Don..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Stille flyter Don", kanskje? Da tror jeg det er Marit Håverstad du bør snakke med. For tiden driver hun og tier på harde livet om hvem hun sammenlignet med Pinocchio - vi snakker norsk Melodi Grand Prix-historie her - hun er ikke bare stille, hun er dørgende taus når det gjelder denne vitale opplysningen. Spør meg ikke hvorfor. Alt jeg kan si er at jeg begynner å mistenke at vi har en under-cover Prinsesse Ragnhilder i vår midte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

G LIngebjørgsiljehusmorBertyBerit RbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømgretemorMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche Vargas