Det aller smarteste, skjønner du, hadde vært å ikke nevne det der med herremoter i det hele tatt. Da hadde ikke Strindin fått noe å le av, og ingen hadde lagt merke til noe mistenkelig. Ellers har jeg hørt det er sånn at om du gjør noe som virker veldig innlysende, så vil ikke folk mistenke deg for noe som helst, fordi de vil tro det er en spøk. Altså, om du hadde innrømt at du var drag-king i utgangspunktet, så hadde alle trodd du prøvde å være morsom. Når du valgte å gå rundt grøten tror selvsagt hele forumet at du er drag-king. Dyrebar lærdom til neste gang:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 42 svar.

Jojo - men ække drag-kings egentlig ganske stilige, da? Det var mer forventningspresset jeg var redd for - en drag-king i 30-tallsklær må vel i det minste kunne steppe? Og der er jeg redd mine skarve flikk-flakker ikke vil helt svare til publikums forventninger - ikke stoler jeg på at jeg kan innfri ved hjelp av sang og musikk heller. Jeg kan naturligvis satse på å bli en drag-king som utelukkende bedriver høytlesning fra dertil nøye utvalgt lektyre - men usikker på publikumsappellen der også. Så enn så lenge tør jeg ikke å komme ut av skapet som drag-king, skjønner du - jeg må i det minste få tatt et steppekurs på Friundervisningen først! (Ååå - så det var det du mente med "dyrebar lærdom" - ja, det kan godt hende det vil bli dyrt før jeg er ferdig utlært og klar for rampelyset. Hvor mye koster sånne kveldskurs, i grunnen?)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I det antrekket vil du kunne gli inn på "Palmehaven" ;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ah - naturligvis! Der sa du det - godt du er på plass, Ellen, og holder oss på rette 30-tallssporet. Det bærer selvfølgelig lukt inn på Palmehaven. Sjargongen fra anno dazumal vet jeg at du også har inne - du blir med du, så klart? (Til dere andre: Ellen og jeg kan holde et språkkurs slik at dere blir tilnærmet flytende i tredvetallsk. Både hun og jeg har lest Sigrid Boo, Evi Bøgenæs et co. i tilstrekkelige mengder til at vi skulle være situasjonen voksen og oppgaven verdig.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om du satser på å være en riktig sexy drag-king, så tror jeg ikke det skal være noe problem å dra publikum. Og jeg tviler ikke på at du kan være sexy altså. Og så kan du jo prøve deg som syngende drag-king, finn noen gamle jazz-ballader og øv i vei. Ellers kan jeg glede deg med at jeg har trent kunstløp. Jeg har stor tro på at jeg kan konvertere noen av de triksene til lakksko, om du tror det kunne være noe. Noen hopp og piruetter og litt sånn ymse. Det er ikke riktig stepping, men vi må ikke glemme at Sonja Henie var stor på 30-tallet, vi kan lage en slags hyllest eller noe...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvordan visste du at jeg nettopp har kjøpt "Music by Gershwin", Strand? Skal gi den bort, men jeg er ikke fremmed for å tyvtitte i bøker jeg skal gi bort (har lært her på bokelskere.no at dét er en omstridt praksis - men ærlig talt må man jo vite hva man gir bort, ellers så er man bare uansvarlig, hva?). Den er grei: da står jeg for (gutte-)musikken, og så får du ansvaret for dobbelt Axel etc. etc. - det blir sikkert helt konge!

Men forresten: nå må vi jo ikke glemme Strindin i farten: henne må vi holde oss inne med, dersom vi skulle få tid til overs til Bendikerne når alle trinn og toner er innøvd og sitter som de skal. Jeg aner at Strindin står og tripper etter å iføre seg sjakett eller snippkjole (avhengig av om vi skal satse på matinéer eller soiréer) og kaste seg ut på de skrå bredder. Kunne du påta deg å koreografere både henne og deg selv? Eller kanskje hun er rå på ragtime?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gershwin ja, det er musikk jeg har sansen for. Her går det i Dinah Washington og og Billie Holiday om dagen, og jeg har lett etter ny musikk av de to damene. Jeg planlegger jo show jeg også, og siden jeg ikke skal synge, bare danse, så kunne jeg jo se litt nærmere på de kvinnelige sangerne.

Jeg kan gjerne stå for koreografien jeg, har hatt koreografi litt her og der før, tross alt. Strindin kan kanskje steppe og hun, for alt vi vet. Eller har du kanskje spurt før? Ellers er jo ragtime veldig aktuelt, ja. Kjenner jeg begynner å glede meg litt jeg nå:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har sett såpass mye Boardwalk Empire at instruksjoner skulle være overflødige;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fritt for ikke å være Steve Buscemi.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For å holde oss til trådstarters tema så vi slipper unna litt kjeft: her er du nok ved kjernen av drag-King-problematikken Strand, selvom jeg ikke liker at du som er i "alle skal med" skapet antyder at det å være King skal være grunn til å holde noe tilbake. Men det tjener til ditt forsvar at du avdekket at du selv er del av publikum;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Rettelse:deltaker! Dette blir stas. Jeg ser dere svaie i sitron- og nektarintrær (?) iført hatt, , bestefarsskjorte, buserull, vadmelsbukser (?), buksseler, beksømstøvler (?), gamasjer (haha?!?), stokk, pipe....mm

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi satser på å unngå vadmelsbukser og buserull, vi sikter mot de litt mer elegante klærne. Vi vil ha er drag-king-show som oser av gammeldags glamour, altså må arbeidsklærne utgå. Snippkjoler og sjakett, tenker jeg det blir. Og det med trærne kjenner jeg at jeg ikke er så helt sikker på, men det kan bli bra. Jeg skal notere ideen og se om den kan brukes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg strevde litt med å følge Strindins resonnement da hun kom trekkende med de sitrus-vekstene - men så skjønte jeg det: i sann Bendik-ånd viser hun med dette respekt for trådstarter, som jo planlegger å drive frem en sitruslund og andre eksotiske vekster. Trådstarter er utvilsomt nok en kjernekar - alle skal med, som tidligere fremholdt (visstnok av deg, i følge Strindin).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, jeg tror også det var sånn hun tenkte, grunnen til at jeg tvilte litt er fordi jeg ikke er helt sikker på om det passer inn i 1930-tallstemaet. De hadde jo for all del sitrustrær den gangen også, men jeg tror ikke det var så mange show i de store metropolene hvor aktørene faktisk svingte seg i dem. Kanskje vi i så fall skal satse på å være både retro og nyskapende?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke glem Josephine Baker og bananene hennes, nå da! Var det ikke i 1929 hun slo igjennom i Paris? Eller deromkring? Er sikker på at vi kan finne sitrus, ferskener, og litt av hvert annet om vi går kostymene hennes nærmere etter i sømmene. Jeg mener bestemt å erindre en ananas, i alle fall...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Joda, men Josephine Baker var liksom ikke drag-king. Jeg sitter litt med den følelsen at om vi inkluderer for mye frukt, både sitrus og øvrig, så kan showet få noe mer feminint over seg liksom. Kanskje det kommer av at jeg begynte å se for meg BH'er av fruktskall og litt forskjellig. Men da beveger vi oss mot Moulin Rouge på en måte...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det årnær sæ - eller er det bare i Fredrikstad, det? For atte vi skal jo i Palmehaven, ikke sant (joda, for Ellen Martol viste oss lyset i sted, klart det er det eneste riktige valg av åsted/skueplass/arena for en 30-talls-happening...) Og bananer vokser på... - ja, nettopp, bananpalmer. Og kan vi utfolde oss blant palmene i Palmehaven (har foreløpig aldri vært der, så hvem vet om det ikke er bananpalmer de har der?), så kan vi vel saktens si at Josephine Baker-faktoren er på plass. Og da er sitrontrær etc. etc. nærmest en nødvendighet i scenebildet. Logisk, min kjære Watson. (Fortsatt innenfor 30-talls-temaet der, merk det.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå følger jeg deg igjen. Jeg tenkte vi skulle kle på oss frukten, og det passer liksom ikke inn i et drag-king-show, synes jeg. Palmehaven er et perfekt sted for et 30-talls-show. Det er jo mulig de har bananpalmer der, men jeg har heller aldri vært der, så jeg vet ikke... Er uansett veldig takknemlig for at Ellen Martol viste oss lyset. Hvordan skulle vi klart oss uten henne? Så, med palmer har vi i alle fall banan-faktoren på plass, og da får vi bare håpe at publikum kan assosiere videre til sitrusfrukter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Yess! We have no bananas!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå er denne tråden ganske langt ut på viddene fra før, så jeg har hatt litt problemer med å finne kjernen jeg. Og selvsagt kan jo ikke jeg la være å avsløre meg som drag-king når jeg har outet annelingue. Nå har jeg også brukt et engelsk ord, så nå blir sikkert alle fornøyd:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Aner ikke hva dere vrøvler om, men morsomt er det :) (følte meg litt tredvetalls der med "vrøvle")

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du har lyst, kan du søke på Prinsesse Ragnhild eller Bendik Rugaas i søkefeltet for diskusjonstråder - søk på bok-kollektiv eller smakløse kjoler kan også gi resultater, vil jeg tro. Men obs! obs! - det gjør du i så fall på eget ansvar, og jeg vil tippe at det fortoner seg som et salig virvar i den tråden i ettertid - faktisk så var det slik det opplevdes av samtlige (?) involverte den gang tråden var ferskvare også. Vrøvl er nok en ganske dekkende betegnelse. Men drøftelsene om hvordan bli kjernekarer i 30-tallsklær er ny for denne tråden, altså!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du må ikke glemme at noen søk på sko og sjokolade også kan gi resultater:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her har vi det igjen - et rent uskyldig spørsmål havner fullstendig på viddene! Herlig! Jeg har i hvert fall falt fullstendig av lasset :-)
Hadde et seriøst innlegg tidligere i kveld, hvis noen av dere fortsatt er der :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har holdt på å gi stjerner til de seriøse innleggene nå, for å kjøpe meg litt god samvittighet, kan ikke huske å ha sett ditt, skal lete.

Ellers er jeg dronningen av avsporinger, og risken er ekstra høy om annelingua er i samme tråd. Er Strindin også tilstede er det garantert kaos:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tenker vi sier at du er drag-kingen av avsporinger, jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Visst ja, det var sånn det var. Men det er jo i og for seg du også:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt seriøse svar er til Iselin, for 5 timer siden :-)
Det er alvorlig ment!

Har fått med meg det du sier i siste avsnitt, he, he,

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fant innlegget ditt, og både du og Iselin fikk en stjerne. Er jo selvsagt helt enig med dere:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt! Tusen takk skal du ha! Dette er jo bare en lek.
Men hvor er det blitt av nektarinkjernene, som Kirstin stilte et enkelt spørsmål om??

Og mens vi er på viddene; jeg har brukt to dager på å støvsuge, rydde og kaste (ja dere hører riktig, utdatert faglitteratur) i hyllene. Sum a summarum: Vi har flere titler enn jeg var klar over, og flere, blant annet sentrale russere, er sporløst forduftet. Grrrr.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Pr. nå ser det ut til at fruktkjernene har blitt erstattet med frukttrær, først og fremst palmer, som skal være kulisser for drag-king-showet annelingua, Strindin og jeg skal holde på Palmehaven. Mulig vi legger inn i koreografien å slenge oss fra trærne, men det er ikke helt bestemt enda. Det vi har bestemt er at annelingua skal synge, Strindin og jeg skal danse.

Og ditt siste avsnitt: Jeg hadde blitt rimelig frustrert om noen av de gamle russerne hadde forsvunnet fra min samling. Jeg har oppdaget at to bøker er forsvunnet etter at jeg flyttet sist, men det var ganske verdiløse pocketbøker, så det kan jeg leve med. Selv om kanskje tvangstankene kommanderer meg til å kjøpe de samme bøkene igjen senere...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ER frustret, jeg lover deg! Har mine mistanker (men sønnen er ute i den store, vide verden ennå noen uker..) Og har noen kartonger på loftet jeg ikke har gått gjennom..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er bra Lillevi, vi kan starte vår egne avsporing i avsporingen:) Håper du finner igjen bøkene dine, enten at noen har lånt dem, eller at de ligger i kassene på loftet. De kan vel ikke bare forsvinne heller...?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for din omtanke, Solveig.
Vet du, jeg synes ting forvinner av seg selv rett som det er, jeg :-(
Reelt sett er det vel, som du er inne på, to alternativer: noen (sønnen?) har lånt dem, eller de befinner seg et eller annet sted i huset eller på hytta. Det er likevel snodig at jeg ikke har sett dem, holder på med en større ryddesjau....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg foretok en liten hurtigvurdering og avgjorde at denne tråden allerede var såpass langt utpå jordet at jeg like gjerne kunne ha det litt moro med annelingua og Strindin igjen. Vi sporet av en annen tråd for en tid tilbake, ser du.

Men, til saken: Jeg ser du har talent for gammelt språk. Kunne du kanskje tenke deg å ha ansvaret for det språklige ved forestillingen vår? Finlese manus og sånt, for å sikre at vi kjører 30-tallesstilen helt ut?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har nå lest avsporing el. sidesporing med stor humor. Gudskjelov at man har humor. Dersom atte hvisom atte noen har skulle formoderlig ha kjennskap til dyring av kjerner og andre frukter er jeg lutter øre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Oi, oi, Kirsten,
Du skjønner vel at ingen her har peiling på fruktdyrking, bare er taletrengte...
Har du i det hele tatt fått noen fornuftige tips? Skulle virkelig gjerne ha hjulpet deg, men i denne sammenhengen er jeg selv blant de hjelpesløse :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, jeg har da det (sukk), men det har vært moro lell! Nå håper jeg har budskapet er overført og dersom dere finner noe ved en senere anledning....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har en datter med grønne fingrer; skal spørre henne. (minn meg på det, hvis du ikke hører fra meg i løpet av et par dager)

Trøst deg i mellomtiden med at ikke mange utløser et sånt engasjement!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har også ledd meg fillete mens jeg har lest de ulike innleggene. ;-) Og jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde noe å bidra med ang. dyrking av kjerner og andre frukter! Da skulle jeg nemlig kommet med en lengre utlegning av den virkelig dypsindige typen! Man har ikke mer moro enn man lager med seg selv. ;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det hadde jeg likt gitt. Den hadde nok vært svært innholdsrik!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk i alle fall for at du ikke blir sur, vi har jo tross alt kuppet tråden din. Humor er en fin ting, og jeg hadde ikke klart meg uten. Om det er til noen som helst trøst, så har du sikkert merket av vi har tenkt å inkludere frukttrær i showet vårt, som kulisser.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nei. Har fått meg en god latter. Humor bruker jeg i hverdagen for alt det er verdt, til sine tider ganske beisk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ivar SandKirsten LundSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaMonica CarlsenVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørgsiljehusmorBertyBerit RbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene M