Du skuffer ikke annelingua:)! Dette var over all forventning og en lærebok i hvorfor en kan ha gode grunner til å surfe rundt etter herremoter. Og fellesskap og interesser på tvers av generasjonene gjør meg også glad:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 35 svar.

Nå puster jeg lettet - puh! - og oppfordrer deg innstendig til ikke å høre på Solveig. Hun og jeg lurer fremdeles på hvordan det blir med den invitasjonen du skulle skaffe oss til Bendik Rugaas-skapet, og jeg er redd hun har blitt så stressa av denne ventingen at hun tror at alle og enhver har minst én skap-tilværelse på gang i tillegg til den vi åpent profilerer her inne. Sånn - nå har jeg bidratt ytterligere til å spore av nok en tråd. Usj og isj.

Fellesskap på tvers av generasjonene er for øvrig et skap jeg er vel bevandret i og trives særdeles godt i. Det er nesten så jeg ikke trenger Rugaas-skapet lenger, merker jeg...

For alle nye lesere: nei, dette henger ikke på greip. Solveig Strand, Strindin og jeg - og et knippe andre bokelskere/gærninger - hadde en lystig ping-pong-turnering i en helt annen diskusjonstråd. Det utviklet seg til en temmelig intern humor i den tråden, som sikkert virker komplett meningsløs for alle som ikke hang med i svingene den gang. Jeg føler den store dikteren Wildenvey med rette kan og bør siteres i den anledning: "Og dette vil ergre de store, men enkelte små vil det more."

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg fulgte med fra sidelinja. Fornøyelig!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du må da bare blande deg inn, kan du skjønne, når som helst og i hvilket skap du enn måtte foretrekke! Vi slår døren på vid vegg, vi, når dersom hvis såfremt og i fall vi klarer å finne en dør som lar seg åpne, vel å merke! Og da skal vi ha champagne alle mann, det er forlengst avklart. (Er det ikke det da, damer?)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Snakker du nå om skapdører? Jeg må med skam melde at begrepet Rugaas-skap fremdeles virker litt ullent for meg. Har kanskje ikke fulgt skikkelig med i timen, men siden det i denne tråden er slått fast at man kan spørre om hva som helst: Hvordan forholder man seg egentlig til dette skapet? Går man inn i det, eller kommer man ut av det?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Åja - det forundrer meg ikke det skapte grann at du ikke er helt med på notene på det punktet. Verre blir det å oppsummere, særlig med de andre damene/herrene hengende over skulderen - vær du sikker på at de ikke lar meg dø i synden om jeg snubler meg frem til feil forklaring - hele den forrige tråden ble i grunnen en eneste stor snubletråd. Det var vel blant mye annet slik at AnjaE i sin tid avslørte at hennes fravær fra bokelskere.no skyldtes at hun var superhelt med prinsesse Ragnhild-krefter, og da hun kort etter igjen glimret med sitt fravær fra forumet, lurte vi på om hun var forsvunnet inn i prinsesse-Ragnhild-skapet igjen. Og om det var noe å trakte etter å forsøke å følge etter. Etter hvert dukket Strindin opp og fristet med Bendik Rugaas-skap i stedet, og så virket dét brått vel så forlokkende. Strindin visste visst akkurat hvilke strenger hun skulle spille på for å danke ut Prinsesse Ragnhild-superhelter - men brått ble det stilt, og Solveig og jeg har siden vaklet mellom skuffelse, bekymring (har det hendt dem noe? er det oss det er noe galt med, slik at de ikke vil ha oss med likevel? o.s.v.), desperasjon - de emosjonelle svingningene har vært enorme, kan jeg fortelle deg. Stadig like forvirra? Da må du nesten søke opp bai's tråd "Vi som skal lese 1001 bøker før vi dør" (ikke å forveksle med tråden "Vi som virkelig skal lese 1001 bøker før vi dør") - der er det en hel masse skap du kan gjøre dypdykk i, for ikke å snakke om bok-kollektiv, samlinger, sko... Aller enklest: søk på "Todor" i søkefeltet. Og hils fra oss alle om du finner ham.

Strindin, Solveig? Var dette essensen, eller må jeg gå noen runder med meg selv igjen? (Mosjon er sunt, men ikke gøy...) (Og apropos alt dette: har noen sett bai i det siste?)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Man går inn i det, og der er det fullt av chesterfield-sofaer og folk engasjert i dannet konversasjon. Dog må man ha invitasjon for å få gå inn, helst medlemskap, men akkurat det må du nesten snakke med Strindin om, for så langt er hun den eneste av oss som er fullverdig medlem. Det finnes også et Prinsesse Ragnhild skap, det er helt røyklagt, og folk snakker Prinsesse Ragnhildsk og drikker sprit, det er ikke like attraktivt å være medlem der, men om du er interessert så er det AnjaE du skal snakke med.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk, både Solveig og Annelingua! Etter disse avklaringene er jeg tilbøyelig til å mene at det er hipp som happ hvilket skap man går inn i (jeg forutsetter at det i det minste serveres BRUN sprit i Ragnhild-skapet, og at man ikke nødvendigvis trenger å delta i språkøvelsene?) - bare man slipper å iføre seg busserull og vadmel.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har en oppklaring: Bendik Rugaas-skapet eksisterer under mottoet "alle skal med", det betyr at ønskes inntreden er man inne. Det vil si noen krav er det, men ikke noen bokelskere ikke oppfyller! Så; velkommen! Skapet ble opprettet til ære for Bendik, fordi han er bøkenes egen statsråd og mannen som ga oss et hus både til å ha bøker og skap i.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg gir meg ende over! Så Solveig og jeg har vært inne hele tiden, altså? Uten å merke noesomhelst til det? Underlig - jeg hadde trodd at tilværelsen skulle bli .... ja, i hvert fall anderledes, om du skjønner. Har for eksempel ikke truffet på en eneste chesterfield i det siste - med mindre de da opptrer i forkledning? Åååååå - chesterfield'ene stiller i drag, så klart: de har slip-covers hele gjengen! Soleklart - det var derfor du ivret sånn for dragshow i Bendik-skapet. Der inne driver selv møblementet og cross-dresser. Solveig kommer til å bli lettet, om hun da ikke allerede har lest dette. Hørte du Solveig? Noen vil ha oss med i det gode selskap, likevel - skap nok i massevis dét, synes du ikke? Takk Strindin: du ANER ikke hvor konge jeg føler meg akkurat nå!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for saklig informasjon. Alt ble klart og betydelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vadmel og buserull kommer man ikke noen vei med i de nevnte skapene. I Prinsesse Ragnhild-skapet er det smakløse kjoler som gjelder, gjerne i grelle farger, og selvsagt er det brun sprit de drikker. I Bendik Rugaas-skapet er det mer formelle antrekk som gjelder, gjerne dress for menn og tilsvarende for kvinner. Der drikker de rødvin og røyker sigar. Og nei, du behøver ikke å lære språket til Ragnhilderne, men jeg har forstått at de kommuniserer på en såpass spesiell måte at det kanskje ikke er så dumt likevel. Jeg kan trøste deg med at AnjaE har sagt at språket er veldig enkelt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I det Ragnhildske er det visst niks rull og vadmel, der er det kun smakløse kjoler som gjelder, ifølge Solveig. Som vel hadde snakket med AnjaE om saken. Bendikernes kleskode er jeg usikker på om vi har fått avklart (merk at vi aldri har mottatt noen formell innbydelse), men der inne hos dem drikker de cognac, har vi hørt. (Eller drømte vi det bare?) Men jeg (vi!) tror du tar feil om at det kan være hipp som happ, altså - vi formoder at konversasjonen er mer elevert i Rugaas-skapet, de banner visst så fryktelig i Prinsesse Ragnhild-skapet, AnjaE har sagt at dét er et krav.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Insinuerer du at banning ikke er elevert? Da har du neppe hørt den gamle og den unge Arne Næss konversere på en av sine mer krøkkete klatreturer! Og mine monologer ved symaskinen har du garantert ikke hørt ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei, ikke hørt dine monologer - kanskje de burde utgis som lydbok? Jeg merker at jeg begynner å uroe meg for at jeg har gått glipp av noe stort og minneverdig. Tviler ikke et sekund på at du er mer underholdende enn Næssene. Elevert banning trodde jeg ellers var en nordnorsk kunstretning - men har ikke du bodd nordpå, egentlig? (Mener du har avslørt noe sånt i en tråd en gang.)

Derimot er jeg nokså bomsikker på at prinsesse Ragnhildernes banning ikke befinner seg i nærheten av opphøyde sfærer. Og jeg (vi) har insider-informasjon må du huske: AnjaE kan alt om sånt, og hun har lettet litt på sløret, selv om hun ikke har lov til å fortelle alt til utenforstående. Når du tenker over det: vil ikke du også heller sitte i en romslig chesterfield med et godt glass konjakk og en lavmælt bibliotekar ved din side, enn å stå som sild i tønne i et røykfylt skap der det ikke er ørens lyd å få for bare røykhoste og banning? (Joda, jeg er litt såra og vonbroten over at prinsesse-ragnhild-utsiktene plutselig forsvant i det fjerne, etter at vi hadde dannet oss SÅ store forhåpninger om å få bli med der...)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hysj... Vet du ikke: the first rule of Fight Club is you don't talk about Fight Club.. Sånn er det med Prinsesse Ragnhild også ;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå har jeg forsøkt i to dager - men etter at du sa det der, klarer jeg bare ikke å la være å snakke om Fight Club. Det ble brått så ulidelig fristende! Dårlig gjort av deg, AnjaE - er det noe jeg aldri har snakket om tidligere, såvidt jeg kan huske, er det Fight Club. Sånn som med den der: "Tenk på hva som helst bare ikke på en elefant i joggedress." Du klarer ikke å unngå å tenke på kjempedyret i full treningsmundur, gjør du vel?

Det er sikkert derfor Solveig og jeg har vært nærmest besatt av tanken på prinsesse Ragnhilding siden du fortalte om det, også. Hvilket minner meg på... hvordan er det, kribler det i drag-foten din for tiden? Solveig er inne på det: dere er ikke skapt for et liv i skapet dere, vet du. Det er scenegulvet som er den rette arena for dere. Litt Prins Ragnhilding sånn for avvekslingens skyld - kunne det være noe? Jeg mistenker nemlig at Strindin, Solveig og jeg kunne trenge noen litt mer scenevante å trekke veksler på, til vi blir varme i trøya... og noe show-biz-faglig må dere vel ha snappet opp da dere var og styret i München under Grand Prix?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men om dere vil være så hemmelige burde dere vurdere antrekk som ikke er så smakløse at de river folk i øynene:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Innfødt nordnorsking. Landsdelsforræder, er det noen som kaller det.

Er du nå sikker på at det er sånn trengsel i dette prinsesse-skapet? Er det kanskje slik at man må legge fram stamtavle for å få innpass der?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å nei - det er nesten det eneste jeg er sikker på, at det ikke holder å slå i bordet med en stamtavle for å slippe inn hos Prinsesse Ragnhilderne. (Har du mange stamtavler, forresten? Hvis du har en å avse, så kunne det kanskje være kjekt å ha en i reserve, det kan være at det finnes andre skap der slike er gode å ha... Ikea kjører nå en "Skap plass"-kampanje, blant annet, og i det hele later dette med skap til å bli mer og mer i vinden...) Nei, jeg tror ikke stamtavlene dine hjelper der. Men om du har god greie på Grand Prix, så mener jeg bestemt at Prinsesse Ragnhilderne vil sperre øynene opp og ønske deg velkommen i folden - jeg vet det ikke, mind you, men jeg gjorde en rekognoseringstur i vår og avdekket spor som tydet på at det var Ragnhilderne som forpurret Norges mulighet til å komme til finalen. Aner ikke hvorfor, men de hadde vel slikt å gjøre. Med en gang det er feiring, gallaantrekk og fyrverkerier på gang, så forsvinner i alle fall AnjaE og blir borte en stund. Stamtavler har vi imidlertid aldri hørt noe om.

Og om det ikke ER trangt i det skapet deres (fåglane skal vite at det ikke er lett å slippe inn der!), så er vi sikre på at det oppleves sånn, med all den røyken og kjeftinga.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei - jeg var egentlig litt bekymret for den manglende stamtavla. Når det gjelder Grand Prix, må jeg vel innrømme at jeg i sin tid registrerte at Sandie Shaw hadde mista skoa, Sverre Kjeldsberg hadde noen underlige benklær, og at en som lignet Pinocchio, stilte som norsk maskot en gang. Dette må jeg sove på.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kremt - nå synes jeg du bør ha sovet lenge nok, Marit, og i mellomtiden har det utviklet seg til et presserende behov hos meg å få kartlagt identiteten til den norske Pinocchio. Hvem i all verden har du i tankene, Tornerose? Jeg har grunnet og grunnet og endt opp med to kandidater, men jeg klarer ikke for mitt bare liv å sjalte ut noen av dem i finalen: mente du Mattis Hætta? eller selveste Veslefrikk med fela? Enn så lenge er det bare meg som definitivt sitter med lang nese her, så nå må du gjøre rede for deg, det er min soleklare borgerrett (sorry, ble litt revet med: vi i urbane strøk har hatt valgdag i dag, og jeg har vært og utført min borgerplikt som seg hør og bør, nemlig.)!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Herre min hatt og frakk, - der var vi i gang igjen! Tenk - Mattis Hætta! Dokker høre no vel sjøl kor tullat dokker e. En joikende Pinocchio? Ingenlunde. Derimot kan han muligens være storebroren til Titten Tei - jeg ser mer enn et snev av likhet mellom dem. Come on!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om jeg ikke husker feil, så var det i alle fall en hel del jodling i Pinocchio-filmen til Disney (den sekvensen der han og andre dukker danser folkedans og synger attåt - den med klimakset "There are no strings on me!", vet dere). Så at joiking skulle være så utenkelig, kan jeg ærlig talt ikke forstå. Men Titten Tei-parallellen kan jeg medgi kan ha enda mer for seg. Men ærlig talt og velbekomme, Tornerose, jeg mener come on SELV, asså! HVEM MENTE DU DA, DA? (Makan til damemenneske, hun er så hemmelighetsfull at det skulle ikke forundre meg om hun for lengst er Prinsesse Ragnhilder av tredje grad - MINST.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå husker jeg knapt hva den unge mannen heter en gang, men han hadde med seg en del sprekinger som bedrev mye hopp og sprett og tjo og hei omkring på scenen. Jeg har en følelse av at han var på en slags hjemmebane da han gikk til topps i denne kulturmønstringen, og folk på Gardermoen hoiet og hvinte da han vendte hjem. Som du skjønner, er jeg altså ingen MGP-ekspert, og neppe kvalifisert til å få innpass i Ragnhild-skapet ved hjelp av sånne grep.

RYBAK! Eureka! Den satt, tenker jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja - men det var jo det jeg SA, jo. Veslefrikk. Med fela. A.k.a. (= also known as) A. Rybak. (Husket ikke navnet på ham i sted, jeg heller. Men Solveig forstod meg så, gjorde du ikke det da, Solveig? Eller trodde du jeg hadde gått meg bort i Asbjørnsen og Moes samlede? Nei, si du ikke gjorde det da - det hadde vært så godt å gå og legge meg med vissheten om at i det minste én bokelsker morset med samme kodenøkkel som meg...)

Marit: er redd jeg må gi deg medhold. Du må lese deg opp på MGP fort som svint - du aner ikke når du kan få bruk for de kunnskapene, skjønner du. (Hvis du lurer: jeg aner det ikke, jeg heller. Men best å være forberedt.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg forsto deg, slapp av, du kan gå og legge deg og til og med sove godt. Hvem andre skulle Veslefrikk med fela være liksom? Ikke Bobbysocks i alle fall. Hadde ingen mistanker om at du hadde gått deg vill i Asbjørnsen og Moe, men når det gjelder Veslefrikk med fela så ligner han litt på en Ivo Caprino-dukke, så det er jo mulig å la seg forvirre, tross alt. Hadde tilgitt deg jeg altså, om jeg trodde du var helt ute og kjøre.

Kunnskaper om MGP trenger man fordi man aldri vet hvor Ragnhilderne dukker opp. Sist var de i Tyskland og spolerte Norges vinnersjanser, om hvem vet, om vi hadde visst om deres planer på forhånd og hatt nok kunnskaper om MGP kunne vi kanskje vunnet hele greia. Så det så...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men Veslefrikk med fela er vel Veslefrikk med fela, eller har jeg misforstått noe nå, igjen? Mattis Hætta hadde da vel ikke lang nese? Forresten synes jeg benklærne til Sverre Kjeldsberg burde blitt høyeste mote igjen, man fikk jo så god oversikt over saker og ting...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes grenser for hvor god oversikt jeg ønsker. Men det er nå meg. Jeg husker at det var en del snakk om hva Sverre Kjeldsberg skulle opptre i, og at han på forhånd bebudet at han skulle være iført et helt enkelt antrekk. Jeg oppfattet at det ble fnyst hånlig ("fnøset" høres feil ut?) da han entret scenegulvet i den internasjonale finalen i sine hvite gevanter, men neimen om jeg erindret at reaksjonen skyldtes benklærne og deres beskaffenhet. Hm, så hva betyr det - var jeg sløv eller dere enspora den gangen? (Og Solveig - var du i det hele tatt påtenkt da? ;-P)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Var de HVITE? Da har jeg sett feil finale. Der ser du hvilken ignorant jeg er i denne sammenhengen. Men Sandie Shaw hadde iallfall ikke sko!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes det er greit å vite hva man går til jeg da, men det er jo meg... Nei, jeg var nok ikke påtenkt da. Når var det egentlig, -79, -80? Er alt for sent på kvelden til at jeg orker å google. Men, i fall du ikke har oppdaget det, så finnes det faktisk både bilder og film fra den gang. Om det ikke er for sent på kvelden for deg, så kan jo du lete litt, så kommer du til å forstå hvor jeg henter min kunnskap om tiden før jeg ble født fra...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ååååå - så du har LEST deg til kunnskapene altså? Den eventualiteten falt meg ikke inn. Juks og bedrag, kaller vi slikt. Enten får man være på plass når begivenhetene finner sted, og ikke noe eller her. Nytter ikke å bløffe seg til kunnskap i etterhånd når man ikke hadde vett på å innfinne seg i tide da det gjaldt. Jeg for min del er prinsippfast, og akter ingenlunde å google noe som helst - nå går jeg og legger meg, så kan du diskutere videre med Marit hvordan det kunne ha seg at Sandie Shaw stilte uten sko. Jeg bare advarer: dere står antagelig på akkurat like bar bakke: Marit har antagelig sett en fotballkamp i stedet for Grand Prix-finalen der Sandie gikk til topps (jeg tror dette må ha vært pre-Pinocchio, muligens kontra-Pinocchio, i og med at Sandie som kjent (for oss født en smule tidligere enn visse andre) slo knock-out på konkurrentene med tittelen "Puppet on a string" - jamfør Pinocchios vitnesbyrd om at "There are no strings on me", altså him), og du - ja, altså av andre åpenbare årsaker er avskåret enhver førstehåndskjennskap til saken. (NEI, Solveig, at Sandie Shaw antagelig også er pre-annelingua har absolutt INGEN betydning for eller innvirkning på mitt standpunkt i så måte. God natt med deg. Altså dere.)

(P.S. DU skjønte at Veslefrikk = Rybak, hva? Jeg mener alt i første runde?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

her datt jeg av lasset!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan noen av oss gi deg en hånd og hjelpe deg opp igjen, tror du? Forutsatt at du vil opp igjen, naturligvis. Hvilket lass var det du datt av? Det har vært så travelt her i denne tråden, så jeg for min del har forlengst mistet oversikten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det jeg ikke vet helt sikkert. Kan ha noe med Don..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Stille flyter Don", kanskje? Da tror jeg det er Marit Håverstad du bør snakke med. For tiden driver hun og tier på harde livet om hvem hun sammenlignet med Pinocchio - vi snakker norsk Melodi Grand Prix-historie her - hun er ikke bare stille, hun er dørgende taus når det gjelder denne vitale opplysningen. Spør meg ikke hvorfor. Alt jeg kan si er at jeg begynner å mistenke at vi har en under-cover Prinsesse Ragnhilder i vår midte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

G LIngebjørgsiljehusmorBertyBerit RbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømgretemorMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche Vargas