AHA! Men se da er det to bøker det er snakk om, og vi husker riktig begge to - for se her er bilde av "Skjære-Per og Kråke-Lars"! Auksjonen på qxl.no som jeg fikk treff på da jeg googlet, er avsluttet, men heldigvis ligger omslagsbildet der fremdeles.... Den boken jeg snakker om, kom tydeligvis i 1944, ifølge selgeren på qxl - vil tippe på at den dermed kan ha skjulte koder, på samme måte som Frithjof Sælens "Snorre Sel" og "Tre kalde karer" (som faren min også hadde, og jeg assosierer med "Skjære-Per og Kråke-Lars" fra før av)... Men dette vet jeg egentlig ikke, altså.

  • Men nå sjekket jeg PLEs bibliografi på wikipedia:

Skjære-Per og Kråke-Lars (Dybwads, 1945). Barnebok.

Skjære-Per, en liten fabel for dem som ikke er for store (Jacob Dybwads forlag, 1946). Barnebok.

Jeg er en stor fan av Lorck Eidem (kunstneriske evner kombinert med humor - kan det bli bedre?) - og av Frithjof Sælen. Dersom du (mot formodning?) ikke kjenner sistnevnte, vil du antagelig ha glede av ham også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Du verden hva dette nettstedet kan bringe!

Skjære-Per og Kråke-Lars - å så vakkert omslag, med farger og alt!
Min Skjære-Per, en liten fabel for dem som ikke er for store har ikke andre farger enn de jeg selv la på, en gang for "hundre" år siden. Jeg kjenner kun denne boken av Lorck Eidem. Skal være åpen for han!

Snorre Sel spørs om han er litt for ung for meg...
Jeg har derimot Fun in the Frozen North, skal prøve å få lagt inn et bilde som yter dette evenetyret av en bok, større rettferdighet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo - men Snorre Sel var så mye mer enn en barnebok: det var flust med dobbeltkommunikasjon der, og budskapet var at nordmennene kom til å vinne over tyskerne. Det tok litt tid før okkupasjonsmakten skjønte tegningen... Jeg limer inn lenke til wikipedia-artikkel om Sælen, jeg - der står det bl.a. om hvordan han bedrev motstandsarbeid også gjennom "barnebøker"....

Men Fun in the Frozen North vekket nysgjerrigheten min, ja, den høres veldig fin ut, men i tillegg ble jeg litt imponert over at du hadde engelske barnebøker den gang da! (Britisk? Amerikansk? Canadisk? Australsk? Hvor var det man var så "visuelt avansert"?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethIngunn SsiljehusmorTove Obrestad WøienAgnesKirsten LundJoakimVibekeLene AndresenDaffy EnglundKorianderBjørg L.Aud Merete RambølAstrid Terese Bjorland SkjeggerudElisabeth SveeStein KippersundHarald KEli HagelundNinaMorten JensenalpakkaEirik RøkkumPiippokattaSigrid Blytt TøsdalIngeborg GBeathe SolbergSigmundRagnar TømmerstøGro-Anita RoenRisRosOgKlagingIngebjørgKjell F TislevollHeidi LJulie StensethGunillaSissel ElisabethFrisk NordvestMarianne MRogerGHeidi