Feriestedet ditt høres ikke ut til å ligge på disse breddegrader -? Sjøl har jeg noen ganger kjøpt oliventre i potte, men ingen av dem har overlevd mer enn et par år. Har også i år et lite tjafs som overvintret fra i fjor og tok seg pent opp da det ble "frisert" og satt ut i friluft i vår. Det er von i hangande snøre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Ja, det er sant. :)
Mitt feriested er nok ikke på disse breddegrader, nei, men i Middelhavet.
Middelhavsområdet frister ekstra mye akkurat nå, etter denne usedvanlig våte, regnfulle og forholdsvis kjølige sommeren som vi har hatt i Sør-Norge i år.
Det er ikke bestandig så enkelt å få trær til å trives i små potter. Jeg har funnet ut at det er mye morsommere å ha frodige, velvoksne middelhavsplanter i hagen der nede, enn å streve med å holde liv i puslete potteplanter her hjemme. Så høster jeg heller det jeg trenger der, og bringer med meg det jeg tror jeg får bruk for her hjemme når jeg reiser hjem igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eia var vi der! Her er sommeren over. På høy tid å flytte oliven, bougainvillea, oleander, pasjonsblomst og strelitzia i hus, og håpe det beste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var interessant. Fant ut at jeg har en bok om dyrking av kjerner, løk. Andre har jeg bestilt på antikvariat.net i Sverige i går. Har prøvd å lete på Tanum.no. Man blir veldig handikappet når man ikke kan bla og se i bøkene. (Bøkene mine står fremdeles og venter på reoler.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du lest Annemartha Borgens Urtehagen på Knatten - artig om dyrking av urter av alle slag på nordiske breddegrader? På Hvaler i Østfold. Kanskje du kan finne tips og råd der :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for at du minnet meg på denne. Har vært et ønske jeg har glemt helt ut! Har noen bøker om urter fra før. Ser ut som jeg alltid er litt sent ute. Spurt i diverse hagesentre og butikker men ingen selger urte-frø. Må vente til våren. Er en utålmodig sjel til tider, akk ja sann.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

G LIngebjørgsiljehusmorBertyBerit RbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømgretemorMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche Vargas