"Når ble bøker viktigere enn virkeligheten?" : Jeg tror man må ha sansen for Kjærstad for å se det flotte i det han skriver. Han er vel som Murakami, han skriver om ting som ikke er helt normalt/virkelig. Men det kan likevel gi en leser med sansen for slikt en god opplevelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ja, "god opplevelse" er dekkende sagt....en fin blanding av litteratur og kjærlighet i denne - innpakket i et vakkert språk. En estetisk nytelse å lytte til. Anders Ribu leser den med følelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Diskusjonen" ovenfor tydeliggjør at Kjærstads språk ikke når fram til alle. Men Gud for en velsignelse hans bøker er for dem som forstår ham. For å bruke et Kjærstadsk uttrykk, så får Normans område på samme måte som samtlige av hans romaner virkeligheten til å slå sprekker, slik at vi oppdager (kanskje mer aner enn forstår) en utvidet, viktigere og mer sanselig tilværelse. Det er mer. Og slik jeg gang på gang er blitt slått i bakken av hans tidligere romaner, ser jeg nok en gang hvilket sprengstoff som ligger i god litteratur, det samme krutt som gjør fiksjon ikke viktigere, men virkeligere enn virkeligheten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt klart! Forstår man Kjærstad, så vil man oppleve bøkene som fantastiske :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

FindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumNinaBjørg L.