Hadde planlagt å lese denne veldig lenge, av nysgjerrighet:) På mange måter en søt og sjarmerende historie om den foreldreløse jenta Anne og hennes tilværelse i Bjørkly blant sine fosterforeldre. Anne virker som en livsglad person med masse fantasi (og kanskje en viss sans for dramatiseringer). Av og til skaper fantasien hennes (eller temperamentet) problemer for henne. Men samme hva stiller fosterforeldre opp for henne og hun gjør sitt beste og utvikler seg til å bli veldig skoleflink og moden.

På en måte liker jeg denne boken, men innimellom kunne jeg se likheter med andre bøker, f.eks. "Pollyanna". Mye er forskjellig, men jeg kjente igjen ideen med en glad og livlig jente flytter til et nytt sted som foreldreløs og "smelter" sine nye foreldrepersoner. Ikke at det er noe galt i det:)

Jeg husker å ha lest at Astrid Lindgren leste denne som barn, og faktisk kunne jeg se noen likheter mellom Anne og Pippi, på en positiv måte altså^^

Etter å ha lest denne på norsk har jeg litt lyst til å lese den på engelks også. La merke til at Anne brukte en del poetiske vendinger, og jeg vil gjerne se dem på originalspråket:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbeline