SÅ trist da, var min tanke. For det samme skjedde her hos oss; opphørssalg hos bokhandelen. Joda, kjekt med billige bøker, men vemodig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Det ER trist når små, frittstående bokhandler må gi seg - for de er med på å sikre mangfoldet for oss kunder. Men det er garantert ikke lett å konkurrere med de store kjedene, og så er man nok ganske avhengig av å ha lokaler som det er mulig å drive uavhengig i... I Oslo har jeg akkurat oppdaget at den lille bokhandelen ved trikkesløyfa i Ullevål Hageby må gi seg nå i september - lokalene dens skal "spises opp" av en Kiwi-butikk. Dette er ikke min kant av byen, så jeg mister ikke noen mulighet til å handle bøker lokalt ved dette (til gjengjeld trenger jeg ikke å ha dårlig samvittighet over ikke å ha støttet lokalbokhandelen ved å handle der mens den var i gang...) men jeg synes likevel som deg, Hilde S: vemodig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er trist. Men Øksendal er ikke frittstående, de har vært innom en del forskjellige kjeder, nå sist Libris (og det er sammenslåing av Libris og Norli som gjør at butikken nå må skifte hender - pålegg fra konkurransetilsynet - fordi det er en Norli til rett borti gata).

Vi har vel ingen frittstående igjen i Trondheim, meg bekjent. Det nærmeste vi kommer er vel Outland - som er del av en særdeles liten kjede. Vi forsøker å handle der så ofte det er aktuellt, for å være med på å holde liv i dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I see! Der kan du se: jeg er blottet for lokalkunnskap når det gjelder "dine trakter", og følgelig assosierte jeg litt på viddene... Da ønsker jeg dere lykke til med den nye butikken (det slår meg at jeg egentlig ikke pleier å omtale bokhandler som "butikk" - pussig, butikker er visst blitt til noe litt annet og mer prosaisk enn en forhandler av BØKER, i mitt bokelsker-hode..)! (Jeg er visst en romantiker likevel - det trodde jeg ellers ikke!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er det jo ikke akkurat den eneste bokhandelen i Trondheim, da. Og det sto faktisk "Ny butikk åpner" en eller annen dato som jeg ikke husker, som jeg tolker som at det kanskje er kjedeskifte eller noe sånt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Tine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.Morten Jensen