Som tittelen beskriver så er jeg på jakt etter bøker som er såpass gode at du ikke klarer å legge dem fra deg. Blant annet var "Saras nøkkel" en sånn type bok. Hvilke bøker klarer ikke du å legge fra deg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 40 svar.

Hmm. Jeg vil si Markus Zusak's "Boktyven". Hver gang jeg fikk den anbefalt tenkte jeg "åh, andre verdenskrig, forutsigbar, kjedelig, blah blah", (litt forhåndsdømmende etter overdose av krigslitteratur), men den var utrolig, fantastisk, absolutt ubeskrivelig god!

Men selvsagt, alt er bedre når man har lave forventninger så. Forferdelig!
Sikkert flere, kan huske å ha ligget utmattet, men lykkelig (eller ulykkelig), midt på natten eller på tidlige morgenkvisten etter å ha lest ut en god historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange bøker som dukker opp i minnet nå, men velger den som nok rystet meg mest i fjor. "Tapte døtre" av Xinran.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joanne Harris: Duften av appelsin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Noen kjenner mitt navn" av Lawrence Hill var en slik bok. Leste den ut på en dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenbaugh er en av dem, Maya ev Isabell Allende er en annen. Det er noe i de bøkene som bare fenga meg. en slags varme, trur jeg..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig. Holder på med den nå- lest i hele dag- måtte bare ta en pause..pga sliten i øynene..har vel ca 130 sider igjen. Utrolig varm, spennende, vond, fin, etc..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene til Ken Follett og Shantaram er/var vanskelig ålegge fra seg.Det er spenningen og historien som gjør at en må fortsette...bare må,må....;-)))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Moon Palace av Paul Auster må jeg lese igjen nesten annethvert år. En gripende, og spennende, fortelling med mange overraskelser og nye retninger. Og siden Auster tar oss med på overraskende ferder ved hjelp av et drivende godt språk, så blir det hele en uforglemmelig historie. Kanskje blir det lydbok neste gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sanctus av Simon Toyne. Eit mesterverk! Så har du Englemakersken av Camilla Lackberg. Strålende krim. Ei anna bok som eg ikkje klarte å legga fra meg, var boka Glemte Minner av Rannveig Marit Mindresunde. Strålende historisk roman, basert på ein sann historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Tortilla Curtain av T. C. Boyle er en slik! Jeg ble fullstendig oppslukt. Anbefales på det varmeste! Leste den nylig og tenkte at kan man skrive og fortelle så godt, ja da burde man ikke bekymre seg for noe :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nesten umulig å nevne noen. Jeg lar meg lett rive med når jeg befinner meg i bøkenes verden. Hvis jeg utelukkende tar for meg bøker lest i år, har flere av dem holdt meg våken langt utover natten og med fortsettelse så fort jeg er våken neste morgen. Som eksempel kan nevnes "øya under havet, Det usynlige fjellet, Før jeg brenner ned, Fedrenes løgner, Den siste viking, Davitas harpe og Jeg kan se i mørket." Har i det hele tatt lest utrolig mye bra i år. Jeg er en nileser og må innimellom ta lesepauser.

Men den som "tok kaka" og gjorde meg både sliten, (deprimert) og overtrøtt var nok "Balansekunst". En fremragende roman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du ser ut til å ha en viss sans for krim, så derfor vil jeg si Sherlock Holmes. Der er dessuten de fleste historiene såpass korte at det er ikke nødvendig en gang å legge fra seg boka underveis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har så lyst på historiene om Sherlock Holmes! Selger de samlebok med alle historiene? Prøver å lete meg frem på bokklubben sine sider, men finner ikke noe..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har faktisk vært på Sherlock Holmes-museet i Baker Street i London i helga. Der fantes flere varianter i ulike størrelser og fasonger med hele produksjonen samlet i et bind . Så hvis du er komfortabel med å lese på engelsk, er det altså ikke vanskelig å skaffe seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den totale produksjon om Sherlock H er relativ begrenset - ca 60 historier. Fire er korte romaner (Fryktens dal, De fires tegn, En studie i rødt og Hunden fra Baskerville). De øvrige er historier på 20-30 sider, som er samlet i 5 ulike bøker.

Jeg skaffer meg selv alt jeg leser på biblioteket, og har ikke helt oversikt over hva som er i handelen, bortsett fra at Hunden fra Baskerville er å få over alt. Men nærmeste bokhandel kan sikkert hjelpe deg. Ellers tror jeg at det er Aschehoug forlag som gjelder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøkene om Jarle Klepp av Tore Renberg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sagaen om Isfolket. Jeg kom inn i den da bok nr 23 var kommet ut, fikk låne de første 22 og buret meg inne til jeg var ferdig. Det tok en høstferie og et par "syke"dager fra skolen. Så passet jeg på å rydde ettermiddag og kveld til alle senere utgivelsesdatoer, og leste boka fra begynnelse til slutt. Nå tok jo ikke hver bok mer enn noen ganske få timer å lese, så det var bare mens jeg hentet opp de første 22 at det gikk ut over skole og sosialt liv :-) Og jeg har aldri senere skulket noe som helst for å lese. Men det holdt hardt da jeg oppdaget Tom Egeland.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste serien da den kom ut på miden/slutten av 80-tallet, og en gang til for noen år siden. Serien er både lettlest og underholdende, og en leser raskt gjennom den. Men egentlig synes jeg bok 1 og 2 er mest fascinerende. I tillegg til kanskje en eller to bøker til lengere ut i serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg, det var mest "sprut" over de to første. Men så liker jeg også bøkene der Mattias er med, der Heike er med, og når de driver og herjer med Paladinene. En av bøkene (husker ikke hvilken) er såpass kjedelig at jeg gjerne hopper over den når jeg kommer dit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest de første 16 bøkene, og synes de er ganske fengende selv! Schibsted forlag selger hele serien for en billig penge nå, så det blir innkjøp av den serien til uken :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Shantaram :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den forrige boka som tok pusten fra meg var Det usynlige fjellet av Carolina De Robertis.

På en god annenplass kommer alt jeg har lest av Henning Mankell.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg klarte ikke å legge fra med Dødslekene bøkene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er ferdig med bok nr.2 nå, og må bare fortsette med siste bok. Uhyre bra bøker!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må si meg helt enig! Elsker bok en og tre. Toeren er ikke fullt så bra som de to andre, men absolutt verdt å lese den også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig!Klarte ikke å legge den fra meg et sekund! Om natten sov jeg med den under puta for å være sikker på at den ikke skulle forsvinne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest den første boken, fikk et veldig godt inntrykk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Harry Potter!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøkene til Amy Tan har vanligvis en slik effekt på meg, særlig "lykke og glede", "bendoktoren datter" og "hundre hemmelige sanser".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kronisk søvnmangel var resultatet da jeg leste "Vindens skygge" av Carlos Ruiz Zafón. Klokken ble både 2 og 3 på natten før jeg klarte å tvinge boken ut av hendene! Det hadde nok vært en fordel å ta dagen til hjelp under lesing, men slik passet det ikke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Haha, skulle akkurat til å skrive Saras Nøkkel :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nok mange, men her er noen jeg kommer på akkurat nå: Bøkene om Dexter, Modesty Blaise, Stieg Larsson-bøkene, Arne Dahls bøker om A-gruppen. Og kanskje noen av Mercedes Lackey sine bøker - litt lenge siden jeg leste noen av dem, men jeg hadde nok vanskelig for å legge fra meg enkelte av dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er sikkert mange for min del – først og fremst første gang jeg leser de, men senere også ... men senest er det Arn (som også Vibeke nevner) som jeg har lest til langt på kveld/natt de siste dagene. Enda jeg har lest de flere ganger før.

Harry Potter-bøkene og Katorina-serien (Lene Kaaberbøl) klarte jeg heller ikke legge fra meg da jeg leste de første gang, og forsøkte å få tak i neste fortest mulig når jeg var ferdig med en bok (etterhvert ble det litt lang ventetid for Harry Potter).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er egentlig flere. Sagaen om Isfolket, Sookie Stackhouse bøkene og Harry Potter bøkene er de første jeg tenker på. Det er da jeg står på kjøkkenet og lager mat med en hånd fordi jeg holder boka i den andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjorde jeg også ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er endel bøker jeg har hatt problemer med å legge fra meg, lurer innimellom på om det tvangstanker mer enn bøkene sin skyld :-)

Arn-bøkene av Jan Guillou, Stormenes tid av Ken Follet og Shantaram av Gregory David Roberts er alle bøker jeg nesten ikke har klart å legge vekk før jeg var ferdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Stormenes tid nå. Veldig bra bok, men jeg klarer fint å legge den fra meg. Historiske romaner må jeg ha små pauser fra innimellom. Stormenes tid er forsåvidt lettlest, men alltid en del info å fordøye i slike bøker. Da bruker jeg heller litt ekstra tid på å lese dem, enn å sluke dem. Begynte på boka for en uke siden, og har ikke kommet lenger enn til side 140.

Men Shantaram av Gregory David Roberts hadde jeg problemer med å legge fra meg. Den var veldig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres veldig lurt ut :-)

Desverre har jeg veldig liten selvkontroll når det gjelder bøker så jeg får heller lese de en gang til for å få med meg det jeg gikk glipp av..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

luremus, vanvittig morsom, om å finne den rette.

alle shopi kensella bøkene:)

jean m auel sine bøker, særlig den første.

med konstatn søvn mangel pga 3 midnattsoler, og kun tid til å slå opp en bok om kvelden,skal det veldig mye til at eg leser utover natta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- Helen