Astrid Lindgrens flotteste og tristeste novelle, ved siden av Spiller min lind, synger min nattergal. Så den som film når jeg var liten, og gråt og gråt gjennom den. Den dag i dag får jeg gåsehud når jeg leser den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Tusen, tusen takk for at du minnet meg på denne boka som jeg rent hadde glemt! Aller kjæreste søster var absolutt en av mine favoritter da jeg var barn – husker jeg brukte timevis på å fortape meg i tegningene (de var så utrolig detaljerte og spennende) og drømme meg bort i verdenen Lindgren skapte. Astrid Lindgren var en fantastisk barnebokforfatter (ærlig talt: finnes det noen som når henne til knærne en gang?) og i denne boka greide hun igjen å sette ord på følelsen av ensomhet og behovet for en fantasiverden mange barn har. Vakkert, rett og slett. Det er bare en ting å si; jeg skal sporenstreks legge den til i favoritt-hylla mi ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne er jeg utrolig glad i! Det mystiske og mytiske ved den har fascinert meg siden jeg var liten og gjør det ennå. Men filmen har jeg ikke sett - er den tegnet?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, det er en spillefilm. Tror kanskje det er en kortfilm eller noe sånt, for jeg har et sterkt minne om at jeg så denne på kino i kombinasjon med en filmatisering av "God natt, herr Landstryker" (også en fantastisk Lindgren-historie). Når disse to filmene ble visst sammen, ble de kanskje samme lengde som en spillefilm. Filmen ble laget en gang mot slutten av 80-tallet, var i hvertfall da jeg så den på kino.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.Morten Jensen